Opaspalvelut

Lahti Region välittää Lahden seudun oppaat ry:n opastuspalveluita. Oppailla on paljon valmiita, ryhmille suunnattuja teemakierroksia. Oppaat räätälöivät kierrosten sisällöt mielellään yhdessä asiakkaan kanssa.

LAHDEN SEUDUN OPPAAT RY

 

Lahden seudulta löytyy paljon nähtävää ja koettavaa tunniksi tai vaikka useammaksi päiväksi. Voimme tutustua yhdessä luontoon, Lahden erityispiirteisiin kuten Salpausselän kisojen näyttämöön Urheilukeskuksessa, Sibelius- ja urkufestivaalien tapahtumapaikkoihin tai vaikka lähiruokaan. Ota yhteyttä ja tule vieraaksemme Lahden seudulle. Tervetuloa!

Opastuskielet:

suomi, ruotsi, englanti, espanja, saksa, ranska, venäjä, viro ja slovakki

Lisätiedot ja opasvaraukset:
Suoraan Lahden seudun oppailta tai
Lahti Region Oy:stä, sales(at)lahtiregion.fi, puh. 0207 281 760

Opasyhdistyksen yhteystiedot:
puheenjohtaja Päivi Oksanen
puh. 050 3757 334
lahti.oppaat(at)gmail.com

KAIKKI LAHDEN SEUDUN OPPAAT LÖYDÄT TÄÄLTÄ

ASIKKALA-OPPAAT RY

 

Asikkala on tunnettu luonnonkauneudesta, puhtaista vesistä ja erityisen selkeistä viime jääkauden jättämistä jäljistä. Vääksyn idyllinen kanava on houkutellut kuuluisia kesävieraita asettumaan seudulle ja kanavan vetovoima kiehtoo edelleen. Tiesitkö, että Vääksyn kanavalta alkaa Suomen kaunein tiestö?

Pääset eläytymään upean mahtipitäjämme mielenkiintoiseen historiaan sekä nykypäivän menoon monimuotoisilla retkillämme. Yksitoista auktorisoitua opastamme pitävät huolen, että retkestänne tulee ikimuistoinen. Asikkalan lisäksi opastamme kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa ja kaupungeissa. Tervetuloa retkillemme!

Tiesitkö, että yhdistyksemme on valittu Suomen Opasliiton Opasyhdistykseksi 2019!

Opastuskielet:
suomi, ruotsi, englanti ja venäjä

Opasyhdistyksen yhteystiedot:
puheenjohtaja Leena Lehtinen
puh. 050 574 5753
leena.lehtinen(at)asikkala-oppaat.fi

Tutustu tästä Asikkala-oppaisiin

SUOSITTUJA TEEMAKIERROKSIA

 
Hennala

Vuoden 1918 tapahtumat

Itsenäistymisen jälkeen Suomessa käytiin sota, jolla on monta nimeä. Sota ja sen seuraukset koskettivat koko kansakuntaa. Molemmat osapuolet kävivät mielestään oikeutettua taistelua. Opastetuilla kierroksillamme pyrimme esittelemään vuoden 1918 Lahden seudun tapahtumat tasapuolisesti.

 
sibeliustalo

Arkkitehtuuria ja designia - uutta ja vanhaa

Näe kansainvälistä mainetta niittäneiden arkkitehtien Alvar Aallon ja Eliel Saarisen suunnittelemat arkkitehtoniset helmet, koe Vesijärven rantaan on rakentunut puuarkkitehtuuri-miljöö, Sibeliustalo, Olavi Lanun patsaspuisto tai uusiokäytössä oleva Hennalan varuskunta-alue.

 
Felix Krohn -sali

Juuria Karjalasta

Lahteen muutti sotien aikana noin 10.000 karjalaista, pääosin Viipurin seudulta. He toivat yrityksiä, yhdistyksiä, oppilaitoksia ja mukanaan toisenlaisen kulttuurin Hämeeseen. Miten karjalaisuus näkyy nykypäivän Lahdessa?

 
PHJ Kujala

Cleantech ja
Technical visit -vierailut

Lahti on yksi Pohjoismaiden tärkeimmistä ympäristö-osaamisen ja -yritysten keskittymistä. Seutu tunnetaan myös maailmalla kierrätys-osaamisestaan. Esimerkkinä Päijät-Hämeen jätehuollon Kujalan jätekeskus ja sen teolliset symbioosit. Technical visit -vierailut räätälöidään jokaisen asiakasryhmän tarpeiden mukaan.

 
Lanu-puisto

Eikä tässä vielä kaikki...

Lahti tarjoaa paljon lisää suosittuja teemoja. Voit valita teemaksi esimerkiksi Urheilukeskuksen, patsaat tai hautausmaakierroksen, jolla kuulet kiehtovia tarinoita edesmenneistä lahtelaisista. Tai miltä kuulostaisi etsiä parhaat kuvakulmat Lahdesta valokuvaukseen erikoistuneen oppaan kanssa? Tai hauska rooliopastus?

 

OPASTUSPALKKIOT 2019-2020

 

Hintoihin lisätään palvelumaksu 10 € / varaus. Kielilisä 25 €. Kielilisää maksetaan, kun opas opastaa useammalla kielellä saman aikaisesti tai kun opas opastaa muulla kuin omalla äidinkielellään. Hinnat eivät sisällä linja-autokuljetusta. Varauksiin sovelletaan Lahden seutu - Lahti Region Oy:n yleisiä varaus- ja peruutusehtoja.

Aika/h           ma-la        su ja pyhät  
2          110 € 220 €  
2,5   125 € 250 €  
3   140 € 280 €  
3,5   165 € 330 €  
4   180 € 360 €  
4,5   195 € 390 €  
5   210 € 420 €  
5,5   225 € 450 €