Paitsi maailmankuulu talvitapahtumien areena, on Lahden Urheilukeskus myös yksi Lahden ’must’-vierailukohteista, ja oiva kohde koko perheelle. Urheilukeskuksen kupeessa sijaitsee Hiihtomuseo. Kesällä Lahden Urheilukeskuksessa voi käydä ihastelemassa maisemia Suurmäen huipun näköalatasanteelta sekä nauttia maauimalasta, josta löytyy altaat niin aikuisille kuin lapsille.

Nälän yllättäessä palvelevat Hiihtomuseon rakennuksessa sijaitsevat kahvila ja näköalaravintola Voitto, jonka ikkunoista avautuu upea maisema yli koko Urheilukeskuksen.

Urheilukeskuksesta lähtevät myös monipuoliset Salpausselän ulkoilu- ja hiihtoreitit, joita pitkin pääsee aina Messilään asti. Ja mikä parasta, Urheilukeskuksen palvelut sijaitsevat vain kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Lahden keskustasta.
Salpausselän maastojen soveltuvuuden urheiluun takaa alueen geologia: jääkausi on muovannut maaston monimuotoiseksi suppakuoppineen, jyrkkine rinteineen ja muinaisrantoineen. Urheilukeskus onkin yksi Salpausselkä Geoparkin merkittävimmistä kohteista.