Hiihtolatuja Lahden seudulla

Lahden seutu tarjoaa satoja kilometrejä latua hiihtäjien iloksi. Ja kun jääolosuhteet ovat kohdillaan, lisääntyy latuverkoston pituus reilusti, kun jääladut saadaan käyttöön. 

Ensilumenlatu Lahdessa

Latureitti kulkee Suurmäeltä kohti vesisäiliöitä. Ladun pituus on yhteensä noin kolme kilometriä. Latureitti on lumetettu viime talvesta asti säilössä olleesta lumesta.

Ensilumenladun lähimmät pysäköintipaikat ovat Suurmäenkadun päässä hyppyrimäen juurella sekä Lahden vanhalla raviradalla. Vanhalle raviradalle ei ole voimassa olevaa osoitetta, mutta sinne käännytään Hämeenlinnantieltä kaupungista päin tullessa Suurmäenkadun jälkeisestä risteyksestä oikealle.

Lahden urheilukeskuksen pukuhuoneet ja suihkutilat ovat hiihtäjien käytettävissä. Pukutilat ovat avoinna ma-pe klo 8-20 la-su klo 9-15. Tilat sijaitsevat Lahden stadionin pääkatsomorakennuksessa. Hiihtäjät voivat myös hyödyntää urheilukeskuksen läheisyydessä olevan Lahden uimahallin palveluita.

 

Ensilumenlatu Vierumäellä

Vierumäen ensilumenlatu on auki kaikille. Skifee: aikuiset 8 €, alle 15-vuotiaat 4 €

Skifee on aina voimassa kun hiihdetään tykkilumen varassa. Päivälippu on voimassa klo 8-21. Lippuja voi ostaa Greeni Kauppa & Kahvilasta, Urheiluhallilta sekä Vierumäki Resort Hotellin vastaanotosta.

Lisätietoja aina ajantaisesta latutiedotteesta vierumaki.fi/hiihto

 

LATUJA LAHDEN SEUDULLA LUMITILANTEEN MUKAAN

 

Asikkala
Asikkalassa sopivia maastohiihtolatuja löytyy niin vaativalle harrastajalle kuin kuntoilijallekin. Vesivehmaan Jenkkapirtin ladut ovat maaston vaihteluiltaan tasaiset ja Aurinkovuoren maisemissa taas latuprofiili on vaativampi.

Hartola
Hartolassa ladulle pääsee Kirkonkylässä ja Liikuntamajalta lähtevillä laduilla. Latuja löytyy myös Hartola Golfin golfkentältä sekä Koskenniemestä.

Heinola
Heinolan latureitit lähtevät raviradalta, josta pääsee yhdysreittiä pitkin myös kirkonkylän laduille. Valaistu Ilvereitin latu kulkee Jyrängöstä Suomen Urheiluopistolle Vierumäelle. Lyhyempiä latuja löytyy eri puolilta kaupunkia. Joidenkin reittien varrella on myös tulipaikkoja.

Vierumäellä Heinolassa päästään useimmiten hiihtämään aikaisemmin kuin muualla Etelä-Suomen alueella loistavan tykkilumetusjärjestelmän ja säilölumen ansiosta. Valaistuja latuja löytyy kolmesta kilometristä aina 25 kilometriin mittaiseen Ilvesreitiin asti. Ajantaisaiset latutiedot vierumaki.fi/hiihto >>

Hollola
Hollolan kunnan alueella on runsaasti ulkoilureittejä. Talvikaudella latureittejä on noin 100 km. Suuri osa Hollolan laduista, kuten Heinsuo ja Tiirismaa, ovat yhteydessä Salpausselän latuverkostoon. Myös Messilästä pääsee hiihtämällä Lahden Urheilukeskukseen asti. Täältä löydät latukartat >>

Iitti
Latu kulkee koko Iitin läpi aina Mankalasta Kausalaan ja sieltä Urajärven ympäri Lyöttilään asti.

Lahti
Salpausselän ja Lahden alueen maastot tarjoavat monipuolisen latu- ja retkeilyverkoston ympärivuotiseen liikkumiseen. Eritasoisia ja helposti saavutettavia reittejä löytyy ympäri Lahtea. Vaativimmat ladut lähtevät Lahden Urheilukeskuksesta, josta löytyy maailmancup-tason latuja. Mukavia perhelatuja taas löytyy esimerkiksi Tapanilan Hiihtomajan ympäristöstä.
Ajantasaisen latutilanteen voit tarkistaa tästä.

Lahden Nastolassa sijaitsevan Liikuntakeskus Pajulahden ulkoilureitistöt ja ajantasaiset latutiedot täältä.

Orimattila
Valaistuja latuja löytyy mm. Urheilukentältä ja sen maastosta, Ämmäntöyräältä sekä Artjärven Vuorenmäeltä.

Padasjoki
Padasjoen kirkonkylältä lähtee useita eri reittejä esimerkiksi Kullasvuorelle. Latuja löytyy myös Saksalasta ja Kirkkolammelta.

Sysmä
Sysmän Ohrasaaresta löytyy latuja eri tasoisille ja eri tyylisille hiihtäjille, perinteinen latu ja luistelubaana kulkevat rinnakkain, reittien pituus 1-3 km (osoite Ohrasaarentie 11). Jos sää sallii, niin tehdään myös jäälatuja: Ohrasaaren ympäri 2 km:n latu ja Majutvedellä 5 km:n latu Tuulensaaren ympäri. Jääladut myös Ala- ja Ylävehkajärvellä. Suopellon uudesta satamasta lähtee latu Pyydysniemeen ja sieltä edelleen jäätä pitkin Päijätsalon mökkikylään.