Lahden Upseerikerho
Historiaa ja tarinoita huokuva Upseerikerho sijaitsee keskellä punatiilirakennuksistaan tunnettua entistä Hennalan kasarmialuetta. Upseerikerhon Juhlasali ja pienemmät salit sopivat niin kokouksiin kuin juhliin.
5-275 henkilöä
Lahden Upseerikerho on toiminut upseerikerhona valmistumisestaan asti vuodesta 1913, ensin venäläisten upseerikasinona, kunnes Suomi itsenäistyi vuonna 1917 ja varuskunta sai uudet isännät. Upseerikerhoa pitävä Etelä-Suomen Juhlapalvelut Ky vaalii arvokkaan juhlapaikan perintöä loisteliaassa miljöössä tarjoten juhla- ja kokouspalveluita vierailleen.
Upseerikerholla voi juhlia ja kokoustaa jopa 275 vierasta, kun kaikki tilat ovat käytössä.
lisää upseerikerhostaTutustu tiloihimme
Kokouspaketit
Kokopäiväkokous alk. 47 €/hlö
sis. kokoustila peruskokoustekniikalla käytössä arkena klo 9–16, tulo- ja päiväkahvi leivonnaisella tai hedelmillä sekä runsas lounas noutopöydästä. Hinta voimassa minimi 10 hengen ryhmille.
Torstaisin tilat käytössänne huokeammin. Kysy tarjousta myös puolipäiväkokouksesta.
Varaa tästäPala kulttuurihistoriaa lautasella – Marskin menussa maistuvat marsalkan lempimaut
Suomen marsalkka Mannerheimin menu on rakennettu aikalaisten suosimista herkuista sekä marsalkan lempimauista. Esimerkiksi hauesta Mannerheim ei pitänyt lainkaan, koska piti kalaa rantarosvona. Hän piti erityisesti kuhasta ja siksi Upseerikerhon menun pääruokana onkin kuhaa. Alkuruokana tarjoiltavat blinit taas ovat vanha venäläinen ruoka, jota Mannerheimin oli tottunut syömään palvellessaan Venäjän armeijassa. Jälkiruoaksi valikoitui sota-aikaan useasti sellaisia tuotteita, joita oli kulloinkin saatavilla – esimerkiksi saksalaisilta sotilailta saatua annos-suklaata.
Marskin menu Upseerikerhon tapaan
Alkuun
Marskin blinejä lohen mädin, kylmä- ja lämminsavulohen, gubbröran, tillivoisulan, hapankerman ja sipulin kera
Pääruoaksi
Marskin kuhaa, sienipyrettä, paahdettuja maa-artisokkia, rapeaa perunaa ja piparjuurikastiketta
Jälkihyväksi
suklaakakku suklaaganachen, mansikoiden ja kerman kera
Upseerikerholla on tarjolla myös toinen Marskin menu, jossa pääruokana tarjoillaan perinteistä lammaskaalia, joka löytyi sota-aikaan hienompien ravintoloiden ruokalistoilta, sillä lampaanlihaa ja kaalia oli paremmin saatavilla. Jälkiruokana tarjoillaan iki-ihanaa klassikkoa, Pappilan hätävaraa. Kysy lisää menusta Upseerikerhon myyntipalvelusta.
Aurinkoenergiaa ja biodieseliä viinipullonkorkeista
Upseerikerholla on keskitytty lähivuosina muun muassa energiatehokkuuden kehittämiseen ja kierrätykseen. Upseerikerhon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, jotka tuottavat sähköä suurella teholla ravintolakeittiön ja talon valaistuksen käyttöön. Aurinkoenergiaa hyödyntävä järjestelmä on myös kytketty Upseerikerhon sähköauton latauspisteeseen, joita on kaksi kappaletta asiakkaiden käytössä.
Upseerikerhon tuottamat jätemäärät on saatu laskuun henkilökunnan koulutuksen ansiosta myös ja kiertotalouttaa hyväksi käyttäen. Esimerkiksi kasviöljyt, kahvinporot sekä viinipullonkorkit kerätään talteen ja ne päätyvät biodieselin raaka-aineeksi.
Koko yrityksen historian ajan Upseerikerho on varmistanut sen tilojen saatavuuden mm. sotiemme veteraanien, sotainvalidien ja sotaorpojen yhdistysten käyttöön erilaisiin juhliin ja tilaisuuksiin. Upseerikerho myös tukee näitä yhdistyksiä taloudellisesti.
Kokoustilojen kapasiteetit
Tilan nimi | Kerros | Pinta-ala (m2) | Luokka-muoto | Teatteri-muoto | Diplomaatti | Banketti | Cocktail | Päivän-valo |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Juhlasali | 1 | 100 | 180 | 50 | 120 | 220 | ||
Ratsuväensali | 1 | 40 | 60 | 25 | 45 | 80 | ||
Huollonhuone | 1 | 12 | 22 | 18 | 26 | 35 | ||
Biljardisali | 1 | 10 | 15 | 12 | 20 | 25 | ||
Maakuntasali | 1 | 12 | 30 | 18 | 26 | 35 |