Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

TAPAHTUMALIPPUJA VERKKOKAUPASTAMME

 

 

TAPAHTUMIA LAHDEN SEUDULLA

 
Urajärven kartano

Kartanon kirjallisuussalonki 28.5. asti

Urajärven kartano toimi vielä 2000-luvun vaihteeseen asti taiteilijakotina. Asikkalan kirjastolle kokoonnutaan neljänä maanantaina 7.-28.5. kuulemaan otteita taiteilijakodin asukkaiden tuotannosta. Mitähän aarteita Lilly ja Hugo Heidemanin kirjahyllyistä löytyy?

 
Vesivehmaa katutapahtuma

FHRA katutapahtuma 26.5.2018

Finnish Hot Rod Association kokoontuu Vesivehmaan lentokentällä. Tule paikan päälle kokeilemaan kuinka oma ajokkisi kiihtyy varttimailin matkalla. Paikalla FHRA:n ajanotto ja rataryhmä.

 
Lahti Hela Ride

Lahti Hela Ride-In Bike Show 26.5.2018

Moottoripyöränäyttely Lahden Vesijärven satamassa. Tule äänestämään komeimmat pyörät voittoon, sarjoja mm. chopper-, bobber-, bagger- ja best paint -sarjoissa.

 
Kestofest

Kestofest 26.5.2018

Kestävänkehityksen hyvänmielen tapahtuma koko perheelle Pikku-Vesijärven puistossa.

 
Boxing night

Lahti Boxing Night 26.5.2018

Huipputason nyrkkeilyilta Lahden Isku Areenalla. Päätähtenä kehään nousee kotikaupungissaan iskevä Sami ”Boom Boom” Enbom, joka taistelee WBO-liiton EM-tittelistä Unkarin Tamas Lodia vastaan.

 
Power Expo

POWER Expo 26.-27.5.2018

Lahden Messukeskus täyttyy voimailu- ja kamppailulajeista. Viikonlopun aikana mittelöidään kaksi SM-kilpailua: Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2018 sekä Voimannosto. Thai Boxingissa ja Vapaaottelussa kamppaillaan kutsukilpailuna. Näytöslajina Medieval Combat Sport.

 
Desucon

Desucon 8.-10.6.2018

Kesän mahtavin cosplay- ja animetapahtuma Lahden Sibeliustalossa. Tapahtuman kunniavieraina ohjaaja Shinichiro Watanabe ja ääninäyttelijä-laulaja Yui Horie.

 
Sarajakuvakurssi

Sarjakuvapäiväkirjakurssi 8.-10.6.2018

Kurssi tarjoaa viikonlopun aikana huikeat 50 tapaa toteuttaa oma tarinasi kuviksi. Kurssin pääopettaja Solja Järvenpää on kerännyt vuosien aikana valtavan varaston sarjakuvakerronnan tapoja ja tyylilajeja, joista pääset jyvälle kurssin aikana. Kurssi järjestetään Hoimelan tilalla Asikkalassa.

 
Iitin musiikkijuhlat

Iitin musiikkijuhlat 13.-16.6.2018

Huippupianisti Laura Mikkolan johtamilla juhlilla nähdään tänä vuonna mm. elokuvasäveltäjä, pianisti Gabriel Yared, joka vierailee ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa. Säveltäjä Heiner Goebbels säveltää juhlille tilausteoksen, joka kuullaan avajaiskonsertissa.

 
Runomaraton

Runomaraton 14.-17.6.2018

Runous valtaa kaupungin! Tänä vuonna juhlitaan erityisesti 50. runoilijavuottaan viettävää Risto Ahtia ja 100-vuotiasta naapuriamme Viroa. Liput Viro 100: M&D-esitykseen ja lauantain päätapahtumaan VisitLahden verkkokaupasta.

 
Auli Kokkonen

Energisoivaa jumppaa ja Yin-joogaa Sibeliustalossa 16.6.2018

Valoa ja energiaa kesäkuun päivään! Osallistu harjoitukseen Lahden Sibeliustalolla, ainutlaatuisen kauniissa ympäristössä.

 
Jukola2018

Lahti-Hollola Jukola 16.-17.6.2018

Suuri suomalainen suunnistustapahtuma juostaan jo 70. kerran. Kilpailijoita suunnistaa viikonlopun aikana jopa 20 000. Tule mukaan kannustamaan ja kokemaan Jukolan taika!

 
Lahti Ascot

Lahti Ascot 29.6.2018

Hienoja hattuja, komeita hevosia, viihdettä, hyvää ruokaa ja juomaa Lahden Jokimaan Ravikeskuksessa. Tähtiesiintyjänä mentalisti Noora Karma.

 
SuurHollola-ajo

Suur-Hollola -ajo 30.6.2018

Ravivuoden ehdoton kohokohta! Parasta suomalaista raviurheilua oheisohjelmineen on jotain, joka on aivan pakko kokea itse paikanpäällä.

 
Sysmän Suvisoitto

Sysmän Suvisoitto 30.6.-7.7.2018

Luvassa jälleen ihania elämyksiä, niin klassista kuin kevyttä musiikkia ympäri Sysmää ja Hartolaa. Kartano- ja kirkkokonsertteja, promenadeja ja tanssilavatunnelmaa. Liput konsertteihin VisitLahden verkkokaupasta.

 
Minna Kauppi

Minnan Polku 1.7.2018

Tervetuloa suunnistaja Minna Kaupin kotimetsiin juoksemaan kilpaa tai silkasta liikkumisen riemusta. Minnan polulla pääset nautiskelemaan hienoista Asikkalan Aurinkovuoren maisemista yksin, ystävien tai perheen kanssa.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.