Lahden seudulla tapahtuu!

Suomen hallitus on linjannut, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet on syytä perua ainakin 31.7.2020 saakka. Tämä aiheuttaa muutoksia Lahden seudun tapahtumakalenteriin. Kesälle on kuitenkin tulossa monia pienimuotoisia tapahtumia ja esimerkiksi kulttuuritapahtumista päästään nauttimaan live-streamausten kautta. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot tapahtumajärjestäjien omilta sivuilta.

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
kaupungintalo

Oppaiden kesäkierrokset

Oppaiden suositut kesäkierrokset ovat taas täällä! Tarkemmat tiedot opastetuista kierroksista sekä kävelykierrosten ajankohdat löydät Menoinfon sivuilta.

 
Vääksyn kanava Asikkala

Asikkalan kävelykierrokset

Asikkalan oppaiden viikottaiset kävelykierrokset vievät seikkailulle Asikkalan hurmaaviin maisemiin. Kävelykierroksilla tutustutaan mm. Pulkkilanharjun luontopolkuihin ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita Vääksyn kanavan varrelta.

 
Heli_Muistin_kotipaikka Heinolan taidemuseo

Kesätaidenäyttelyt

Kesätaidenäyttelyt ympäri Lahden seutua kutsuvat tutustumaan taiteen monipuoliseen maailmaan. Tänä kesänä näyttelyissä on luvassa mm. tekstiilitaidetta ja maalauksia sekä mielenkiintoinen matka lintujen maailmaan.

 
Vanha Vääksy

Vanhan Vääksyn kesänavajaisviikko 1.6.-7.6.

Vanhan Vääksyn kesän avajaispäivä pidentyi tänä vuonna avajaisviikoksi. Luvassa kesäistä ohjelmaa, butiikkilöytöjä, maistuvia kesäherkkuja sekä Vanhan Vääksyn ainutlaatuista tunnelmaa.

 
Urkuviikko

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko 3.-9.8.

Suomen vanhin, kaunein ja paras urkufestivaali siirtyy tänä vuonna nettiin. Kaikille avoimet ja täysin maksuttomat huippukonsertit nähdään elokuussa nettitaltiointeina. Konsertit kuvataan etukäteen ja esitetään Urkuviikon 3.-9.8. aikana.

 
MXGP

MXGP Finland KymiRing 22.-23.8.

KymiRingille MM -osakilpailuita varten rakennettavalla radalla ajetaan motocrossin kuninkuusluokan, MXGP:n, lisäksi MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut.

 

Red Bull 400 - Lahti 29.8.2020

Red Bull 400 laittaa kilpailijat äärimmäiseen testiin, kun vastassa on pystysuora nousu Salpausselän suurmäessä.

 
Lahti Triathlon Messilä

Lahti Triathlon 14.6.2020

Vuoden 2020 Lahti Triathlon kilpaillaan uusilla reiteillä Messilässä. Kilpailumatkoina ovat pika- sekä perusmatka. Pikamatkan kilpailusarjat ovat osa triathlonin Suomen Cupia.

 
Ironman

Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland 5.9.2020

Ironman starttaa jo kolmatta kertaa Lahden Vesijärven satamasta. Tapahtuman rekisteröityminen on käynnissä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan.

 
Raksa-messut 2020

Raksa 25.-27.9.2020

Suosittu Raksa tarjoaa kaiken rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen yhden katon alla Lahden Messukeskuksessa.

 
Pihapiiri-messut 2020

Pihapiiri 25.-27.9.2020

Keväiset Pihapiiri-messut siirtyvät syksyyn Raksa- ja Luontoretki-messujen yhteyteen, Lahden Messukeskukseen. Täältä löydät puutarha-alan tuotteita ja palveluita koti- ja mökkipihoille sekä tukun ihania ideoita.

 
Luontoretki messut

Luontoretki 25.-27.9.2020

Uutuustapahtuma luonnossa liikkuville ja harrastaville Lahden Messukeskuksessa, yhtäaikaa Pihapiiri- ja Raksa-messujen kanssa. Tapahtumasta löydät ulkoliikunnan tuotteet ja palvelut sekä tietoa luonnosta ja luontomatkailusta.

 
Sibelius-festivaali

Sibeliusfestivaali 15.-18.10

Sinfonia Lahden kansainvälisellä festivaalilla kuullaan mm. Jean Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa ja Viulukonsertto.

 
Koiranäyttely

Lahden kansainvälinen koiranäyttely 28.-29.11.2020

Koirien valiot kokoontuvat Lahden Messukeskukseen kansainvälisten tuomareiden arvioitaviksi.

 
Horta

Horta -tapahtuma 14.-15.5.2021

Horta2021 tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät.

 
Kymiring

Kesän MotoGP™-kisat peruttu koronapandemian vuoksi

Kansainväliset ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports on yhdessä ratayhtiö KymiRing Oy:n, ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa päättänyt perua Suomessa heinäkuuksi suunnitellut MotoGP™-kisat.
Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021. Lue lisää täältä >>