Lahden seudulla tapahtuu!

Suomen hallitus on linjannut, että yli 500 hengen yleisötilaisuudet on syytä perua ainakin 31.7.2020 saakka. 1.8. alkaen voidaan sallia yli 500 henkilön tilaisuudet sisä- ja ulkotiloissa. Tämä edellyttää turvallisuuden varmistamista, lue lisää tästä. Linjaukset ovat aiheuttaneet muutoksia Lahden seudun tapahtumakalenteriin. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot tapahtumajärjestäjien omilta sivuilta.

OSTA LIPPUSI TAPAHTUMIIN

 

1000 Ravun ilta
pe 14.8. klo 18.00

Tunnelmallinen rapuilta ravintola Lokissa Lahdessa. Kalastaja Jukka Ruhberg opastaa ravustuksen ja rapujen syönnin saloihin. Sommelier Henri Pelkonen maistattaa ravuille sopivia viinejä.

Illan menu - syö niin paljon kuin haluat:
Alkupaloja yllin kyllin
Runsain mitoin rapuja
Herkkuja jälkipalaksi

Liput 75 €/hlö
Juomapaketti 20 € paikan päältä

OSTA LIPPUSI >>

 

Koko perheen rapupäivä
la 15.8. klo 12-16

Syö niin paljon kuin jaksat! Tarjolla muitakin herkkuja rapujen lisäksi.

Lapsille veneretki mertojen tarkastukseen. Kalastaja Jukka Ruhberg opastaa rapujen pyynnin ja syönnin saloihin.

Hinta 55 €/perhe
(2 aik. + 2 lasta (alle 12v.)
Useampi lapsi +10 €/hlö

OSTA LIPPUSI >>

 

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
kaupungintalo

Oppaiden kesäkierrokset

Oppaiden suositut kesäkierrokset ovat taas täällä! Tarkemmat tiedot opastetuista kierroksista sekä kävelykierrosten ajankohdat löydät Menoinfon sivuilta.

 
Vääksyn kanava Asikkala

Asikkalan kävelykierrokset

Asikkalan oppaiden viikottaiset kävelykierrokset vievät seikkailulle Asikkalan hurmaaviin maisemiin. Kävelykierroksilla tutustutaan mm. Pulkkilanharjun luontopolkuihin ja kuullaan mielenkiintoisia tarinoita Vääksyn kanavan varrelta.

 
Heli_Muistin_kotipaikka Heinolan taidemuseo

Kesätaidenäyttelyt

Kesätaidenäyttelyt ympäri Lahden seutua kutsuvat tutustumaan taiteen monipuoliseen maailmaan. Tänä kesänä näyttelyissä on luvassa mm. tekstiilitaidetta ja maalauksia sekä mielenkiintoinen matka lintujen maailmaan.

 
Sopenkorven Kesanto

Sopenkorven Kesannolla tapahtuu joka viikko

Kesanto on urbaani kesäkeidas Lahden Sopenkorven teollisuusalueella, kävelymatkan päässä keskustasta. Puistossa tapahtuu tänäkin kesänä joka viikko. On Tanzhousea, Poetry Slamia, Lahen Meripäiviä ja Ankeen kesän päätös -festiä. Alueella joogataan aina torstaisin klo 18. SwägDag musa ja gurmee -klubi 21.7. alkaen aina tiistaisin ja keskiviikkoisin.

Lataa tapahtumakalenteri tästä

 
Urkuviikko

Lahden Kansainvälinen Urkuviikko 3.-9.8.

Suomen vanhin, kaunein ja paras urkufestivaali siirtyy tänä vuonna nettiin. Kaikille avoimet ja täysin maksuttomat huippukonsertit nähdään elokuussa nettitaltiointeina. Konsertit kuvataan etukäteen ja esitetään Urkuviikon 3.-9.8. aikana.

 
Street Hockey

2. Etelä-Päijänteen Street Hockey-turnaus 8.8.

Kiuasniemi Marinassa kisataan toista kertaa Etelä-Päijänteen Street Hockey herruudesta. Luvassa musaa, ruokaa ja kylmää juomaa koko päivän. Illalla Marinan tapahtumateltan lavan valtaa bilebändi Naistenhaku.

 
Ilmailunäytös

Vesivehmaan ilmailupäivä 15.8.

Vesivehmaan ilmailupäivä järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Suomessa -ja ehkäpä koko maailmassa, drive-in -lentonäytöksenä. Näytöksen katselu onnistuu omasta autosta tai sen välittömästä läheisyydestä käsin. Vesivehmaan 80-vuotista historiaa juhlistavan lentonäytöksen teemana on lentokoulutus.

 
MXGP

MXGP Finland KymiRing siirtyy vuoteen 2021

KymiRingille MM -osakilpailuita varten rakennettavalla radalla ajetaan motocrossin kuninkuusluokan, MXGP:n, lisäksi MX2-, EMX250-, EMX125- ja EMX 2t -luokkien kilpailut.

 

Red Bull 400 - Lahti 29.8.2020

Red Bull 400 laittaa kilpailijat äärimmäiseen testiin, kun vastassa on pystysuora nousu Salpausselän suurmäessä.

 
Ironman

Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland 5.9.2020

Ironman starttaa jo kolmatta kertaa Lahden Vesijärven satamasta. Tapahtuman rekisteröityminen on käynnissä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan.

 
Raksa-messut 2020

Raksa 25.-27.9.2020

Suosittu Raksa tarjoaa kaiken rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen yhden katon alla Lahden Messukeskuksessa.

 
Pihapiiri-messut 2020

Pihapiiri 25.-27.9.2020

Keväiset Pihapiiri-messut siirtyvät syksyyn Raksa- ja Luontoretki-messujen yhteyteen, Lahden Messukeskukseen. Täältä löydät puutarha-alan tuotteita ja palveluita koti- ja mökkipihoille sekä tukun ihania ideoita.

 
Luontoretki messut

Luontoretki 25.-27.9.2020

Uutuustapahtuma luonnossa liikkuville ja harrastaville Lahden Messukeskuksessa, yhtäaikaa Pihapiiri- ja Raksa-messujen kanssa. Tapahtumasta löydät ulkoliikunnan tuotteet ja palvelut sekä tietoa luonnosta ja luontomatkailusta.

 
Sibelius-festivaali

Sibeliusfestivaali 15.-18.10.

Sinfonia Lahden kansainvälisellä festivaalilla kuullaan mm. Jean Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa ja Viulukonsertto.

 
Koiranäyttely

Lahden kansainvälinen koiranäyttely 28.-29.11.2020

Koirien valiot kokoontuvat Lahden Messukeskukseen kansainvälisten tuomareiden arvioitaviksi.

 
Horta

Horta -tapahtuma 14.-15.5.2021

Horta2021 tulee olemaan suurin ja merkittävin aitoihin, luonnosta kerättäviin villikasveihin keskittyvä tapahtuma maailmassa. Tapahtuma kokoaa yhteen eri maiden sekä yksityiset villivihannesten rakastajat että alan ammattimaiset toimijat ja julkisen sektorin kehittäjät.

 
Kymiring

Kesän MotoGP™-kisat peruttu koronapandemian vuoksi

Kansainväliset ratamoottoripyöräilyn MM-kilpailuoikeudet omistava espanjalainen Dorna Sports on yhdessä ratayhtiö KymiRing Oy:n, ja tapahtumayhtiö Lahti Events Oy:n kanssa päättänyt perua Suomessa heinäkuuksi suunnitellut MotoGP™-kisat.
Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailu ajetaan KymiRingillä kesällä 2021. Lue lisää täältä >>