Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
Reel Lahti

Reel Lahti:
Kevään arkistosarja 10.2. alkaen

Reel Lahti esittää Lahden Vaahterasalissa elokuvien klassikoita pitkin kevättä.

 
Valon ja jään juhla

Valon ja jään juhla 21.-23.2.

Heinolan Rantapuisto täyttyy toinen toistaan upeimmista jääveistoksista ja muusta ohjelmasta.

 
Umpihankikonttaus

Umpihankikonttauksen MM-kisat 23.2.

Niin suomalaista, että! Hartolassa ratkotaan umpihankikonttauksen mailmanmestaruudet eri sarjoissa. After konttaus -partyt Linnahotellissa. Ilmoittaudu mukaan 15.2. mennessä.

 
Lahti Love

Lahti Love 23.-24.2.

Suunnitteletko häitä, synttäreitä, yritysjuhlia tai Baby Showereita? Juhlien järjestämisen parhaat asiantuntijat ja palveluntarjoajat kokoontuvat esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan Sibeliustalolle. Tule hakemaan ideoita!

 
Finlandia-hiihto

Finlandia-hiihto 23.-24.2.

Suomen suurin massahiihtotapahtuma tarjoaa hiihtäjille haastetta upeissa Salpausselän maastoissa. Matkoina 20, 35 ja 50 km perinteisellä sekä 20 ja 50 km vapaalla.

 
Finlandia Fatbike

Finlandia Fatbike SM 24.2.

Lajissaan ensimmäinen SM-kilpailu Suomessa käydään Lahden Urheilukeskuksessa ja Salpausselän maisemissa. Pääkilpailuna 40 km reitti, jolla kisataan Suomen Mestaruus. Vaihtoehtona on myös kevyempi 25 km reitti.

 
Kuntasessarit

Kuntasessarit 1.-3.3.

Huima lumilautailutapahtuma Hollolan keskustassa, johon rakennetaan tapahtuman ajaksi reilirata ja Burtonin 100 neliön Riglet-park. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 
Lasten talviolympialaiset

24. Lasten talviolympialaiset 2.3.

Koko perheen hiihtojuhla, jossa perheen pienimmillekin on oma "kilpa"sarjansa. Kaikki osallistujat palkitaan mitalilla ja kunniakirjalla.

 
TubeTour

TubeTour 2.3.

TubeTour-kiertue saapuu Sibeliustaloon uudistetulla kokoonpanolla kuuden suosikkitubettajan voimin! Luvassa hulppea lavashow, yllätyksiä ja taatun
tubetunnelman kruunaava Meet & Greet!

 
Rock Pilkki

SM Rock Pilkki 2.3.

Maan rokkaavimmat pilkkikisat Messilän rannassa. Kasaa 2-4 hengen joukkue ja ilmoittaudu mukaan.

 
Lasten Finlandia

Lasten Finlandia 7.3.

Kouluikäisten lasten oma Finlandia-hiihto käydään tietysti Salpausselällä, Lahden Urheilukeskuksen maastoissa.

 
Purnu

Midnight Ski Party 8.3.

Hauskanpitoa, livemusiikkia, best trick -skaba ja paljon muuta koko perjantai-illan Purnun hiihtokeskuksessa, Hartolassa.

 
Postihiihto

Päijänteen Postihiihto 10.3.

Koko perheen retkihiihto- ja ulkoilutapahtuma Padasjoen Laivarannassa ja Päijänteen jäällä.

 
Raksa-messut

Raksa-messut 15.-17.3.

Suosittu Raksa tarjoaa jälleen yhden katon alta kaiken rakentamiseen ja remontoimiseen Lahden Messukeskuksessa.

 
Laatumessut

Lahden Antiikki-, taide- ja keräilymessut 23.-24.3.

Keräilijän unelmatapahtuma Askotalossa, Lahden Matkakeskuksen vieressä. Tarjolla mm. antiikkiesineitä, taidetta, vintagea, retroa, lasia, koruja, kelloja, rahoja, postimerkkejä, kortteja,  äänilevyjä, vanhoja tekstiilejä, yms.

 
Lahti City-O

Lahti City-O kaupunkisuunnistus ja perhetapahtuma 24.3.

Tule kokeilemaan suunnistusta koko perheen voimin Lahden Urheilukeskukseen.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.