Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
Caravan

Caravan-messut 20.-23.9.

Caravan-messut ovat Suomen suurimmat matkailuajoneuvoja ja -tarvikkeita esittelevät messut. Tänä vuonna messut ovat 4-päiväiset ja ne valtaavat Lahden Messukeskuksen neljä messuhallia. Esillä siis runsaasti nähtävää!

 
Pop Caravan

Pop Caravan 21.-22.9.

Lahden kauppatorille saapuu uusi musiikkitapahtuma, jonka lavalle nousevat mm. TikTakista tuttu Petra, Hausmylly, Waldo's People, Tauski ja DJ Matti Airaksinen.

 
Elämänpuu

Elämänpuu - kolmetoista rauhanrukousta 21.9.

Musiikkia, laulua ja lausuntaa sisältävä teos, joka pohjautuu Anita Fagerholmin kirjoittamiin rauhanrukouksiin. Elämänpuu saa kantaesityksensä Lahden Pikkuteatterissa kansainvälisenä rauhanpäivänä.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 
Mäkimattila

Kyösti Mäkimattila
Sibelistalossa 21.9.

Tangokuninkaaksi vuonna 2013 kruunattu Kyösti Mäkimattila konsertoi yhdessä Varjokuva-orkesterinsa kanssa "lauluja valosta ja lemmestä" -nimisellä konserttikiertueella.

 
Kalamarkkinat

Kalamarkkinat 21.-23.9.

Lahden satamassa järjestetään perinteiset kalamarkkinat jo 23. kerran! Paikalla runsaasti myyjiä sekä oheisohjelmaa.

 
Valoviikko

Valoviikko 22.-29.9.

Syysillat hämärtyvät ja on tullut taas aika sytyttää Pikku-Vesijärven puisto tunnelmalliseen valaistukseen. Valoviikon aikana on luvassa esityksiä, yllätyksiä, tunnelmaa ja pientä purtavaa valojen koristelemana.

 
Jazztori

Jazztori 23.-30.9.

Lahden Jazztori -kaupunkifestivaali tuo iloa ja väriä syyskuun iltoihin. Lauteille nousevat mm. Osmo Ikonen Soul Twin Sistersin ja Lahti Big Bandin kanssa sekä William Suvanne Chess´n Jazz.

 
Sukankudonnan sm

Sukankudonnan SM 29.9.

Tunnetaanko sinut luovuudestasi tai sujuuko neulominen vaikka silmät suljettuna? Sukankudonnan suomenmestaruuskisoissa Orimattilan Megamyyntiareenalla on yksi kaikille avoin sarja, johon voi osallistua yksin tai joukkueena.

 
Autot ja viihde

Autot ja viihde
-viikonloppu 29.-30.9.

Jenkkiautonäyttely, X-treme Car Show sekä Rock'n'Roll & Burlesque Night - kaikki saman katon alla Lahden Messukeskuksessa!

 
Pete Parkkonen

Isojano 5.-6.10.

Hartwall Isojano on viihdyttänyt hyvän oluen ja musiikin ystäviä vuodesta 1994 lähtien Oktobesfestin hengessä. 25-vuotisjuhlan kunniaksi lavalle nousevat mm. Pete Parkkonen, Jenni Vartiainen, Brädi, Jannika B ja JVG.

 
Fitness Expo

Nordic Fitness Expo 5.-7.10.

Pohjoismaiden suurin fitness-tapahtuma, jossa käydään myös viralliset SM-kilpailut laijeissa bikini fitness, body fitness, fitness, wellness fitness, women's physique, men's physique, classic bodybuilding ja bodybuilding. Kirsikkana kakun päällä IFBB Nordic Cup.

 
Paulo Cello

Paulo Cello - kansainvälinen Paulon sellokilpailu 14.-25.10.

Järjestyksessään kuudes kansainvälinen Paulon sellokilpailu saapuu ensimmäistä kertaa Lahteen. Kilpailun toinen erä käydään Lahden Sibeliustalossa 19.-20.10., kun sellistit esiintyvät Sinfonia Lahden solisteina.

 
Hollo ja Martta

Hollo ja Martta -festivaali 28.10.-4.11.

Hollolan kansainvälinen lasten ja nuorten kansantanssi- ja –musiikkifestivaali tuo iloa ja väriä ympäri Päijät-Hämettä.

 
Mpäivä

M-päivä 30.10.

M-päivä on markkinoinnin ja myynnin ilmainen asiantuntijaseminaari, jonka tavoitteena on antaa käytännön eväitä liiketoiminnan kehittämiseen.

 
Kätevä ja Tekevä

Kätevä ja Tekevä -kädentaitomessut 3.-4.11.

Kätevä & Tekevä kokoaa jälleen pyhäinpäiväviikonloppuna kädentaitajat ja harrastajat yhden katon alle Lahden Messukeskukseen.

 
Hanaa Expo

Hanaa! Expo 1.12.

Vuoden 2019 kilpailu- ja sarjajärjestäjät sekä tulevan kauden tarvikkeet ja varusteet saman katon alla Lahden Messukeskuksessa. Tule tapaamaan kilpailijoita ja kuuntelemaan mielenkiintoisia haastatteluja.

 
Rockin Lahti

Rockin Lahti 8.12.

Rock-musiikin ystäviä hemmotellaan Lahti Hallissa. Illan pääesiintyjänä kuullaan Twisted Sister –solisti Dee Snideria. Lavalla nähdään myös Peer Günt ja Pelle Miljoona.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.