Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

VARAA MAJOITUKSESI - VARMISTA PAIKKASI LAHDESSA

 

Valtakunnalliset yrittäjäpäivät 18.-19.10. Lahdessa

Yrittäjäpäivien ilmoittautuminen on avoinna. Ennakkoilmoittautuneita Yrittäjäpäiville on jo lähes 500. Varmista paikkasi nyt. Tietoa ja kohtaamisia. Bisnestä ja elämyksiä. Verkostoja ja viihtymistä.

 
Kymiring

KymiRing MotoGP Tests 19.-20.8. Iitissä

Visit Lahti sai myyntiin rajoitetun määrän huoneita hotelli Scandic Kouvolasta, 15 minuutin ajomatkan päästä KymiRingiltä.

 

POIMINTOJA ALKUKESÄN TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
Moottoripyörämuseo

Tapahtumia Ace Corner Finlandilla ja Moottoripyörämuseolla koko kesän ajan

Moottoripyörämuseon tapahtumakalenterista löytyy viikottain erilaisia merkkitapaamisia, cruising-tapahtumia, Jamb-O-Ree'ita ja musiikkia.

 
Lättähattu

Lättähattu-museojunamatka 8.-9.6. ja 7.9.

Nostalginen junamatka legendaarisella Lättähattu-junalla. Juna lähtee Salpausselän seisakkeelta, Lahden Urheilukeskuksesta ja matkaa Vierumäen seisakkeelle. 8.6. Vierumäellä vietetään myös Rautatiepäivää.

 
SwägDag

SwägDag Sopenkorven Kesannolla tiistaisin 20.8. asti

Open air -klubi Lahden Sopenkorvessa. Hyvää musaa ja urbaaneja gurmeeherkkuja sekä juomia joka tiistai klo 16-23.

 
Finlandia MTB

Finlandia MTB 25.8.

Suomen vanhin maastopyöräilytapahtuma ajetaan Messilän maisemissa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana fatbike-luokka.

 
Tommi Takanen

Haulikkoammunnan maailmancup 13.-23.8.

Hollolan Hälvälässä pidettäviin maailmancup-kisoihin osallistuu yli 500 urheilijaa n. 80 maasta, sillä jaossa on mm. maapaikkoja Tokion 2020 olympialaisiin.

 
Liiga All Stars

Alumni All Stars 16.8.

Jääkiekon huipputapahtuma Lahden Isku Areenassa. Päivän ohjelmassa Tulevaisuusseminaari, IS-Foorum, Kiekkoleijonien aatelointi sekä Alumni All Star -ottelu.

 

Palveluskoirien SM-kilpailut 16.-18.8.

Palveluskoirien SM-kilpailut järjestetään Lahdessa. Kisakeskuksena toimii Jokimaan ravikeskus. Lajeina ovat haku, etsintä, jälki, viesti, opastus ja suojelu.

 
Kuivajärven eräilta

Kuivajärven Eräilta 17.8.

Leppoisa eräilta Hartolan Kuivajärvellä hyvän ruuan ja ohjelman merkeissä.

 
Valtteri Bottas Duathlon

Valtteri Bottas Duathlon 18.8.

Formulakuski Valtteri Bottaksen isännöimä koko perheen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa mitataan kuntoa pyöräilyssä ja juoksussa. Oma sarja myös perheille!

 
MotoGP

KymiRing MotoGP Tests 19.-20.8.

KymiRingin GP-rata saa tulikasteensa elokuussa, kun kaikki kuusi MotoGP-tiimiä saapuvat testaamaan rataa. Hanki lippusi nyt, sillä pääsyliput tapahtumaan ovat vain ennakkomyynnissä 18.8. saakka.

 
Alankofoniaa

Ismo Alanko & Sinfonia Lahti:
Alankofoniaa 23.-24.8.

Konsertissa kuullaan läpileikkaus Alangon tuotannosta, kun Hassisen Kone, Sielun Veljet sekä Alangon omat produktiot pukevat orkesterisovitukset niskaansa.

 
Isojano

Isojano 23.-24.8.

Hartwallin tehtaanpihassa nautiskellaan Isojano-oluesta ja hyvästä musiikista Asteen, Arttu Wiskarin, Pyhimyksen, Stereon, Anssi Kelan ja Vesalan tahtiin.

 
Kummituskierrokset

Kummituskierrokset Urajärven kartanolla 23.8.-28.9.

Suursuosion saavuttaneet kummituskierrokset ovat täällä taas. Luvassa on jälleen kiehtovia, mystisiä tarinoita aina von Heidemanien ajoista nykypäivään.

 
Street Food Fiesta

Street Food Fiesta 28.-31.8.

Tule herkuttelemaan katuruualla ja kansainvälisillä mauilla Lahden torille.

 

Sataman yö ja yötivoli 30.9.-1.9.

Perinteeksi muodostunut Sataman yö -tapahtuma ja Suomen Tivoli Lahden satamassa. Pimenevä ilta ja Ilotulitukset syysyössä kruunaavat tämän iloisen tapahtuman. Tivoli avoinna pe 16-24, la 14-24, su 12-19.

 
Hollolan talomuseo

Sadonkorjuu- ja perinnejuhla 31.8.

Hollolan talomuseoalueella on paljon nähtävää:  perinnetöiden taitajia kuten tervanpolttoa, punamaalin keittoa, lampaan keritsemistä ja sahdin keittoa. Esillä on vanhoja traktoreita, mopoja, erilaisia koneita ja härveleitä sekä eläimiä kuten lampaita ja kanoja.

 
Sataman valot

Sataman valot 31.8.

Kesän päätöstapahtuma Padasjoen Laivarannassa. Lavalle nousevat mm. Pete Parkkonen ja Laura Voutilainen. Ilotulituksen jälkeen iltaa jatkavat MKAC sekä Pasi Vainionperä Party Rockers.

 
Käy kotihin

Käy kotihin 31.8.

Iittiläiset kodit avaavat ovensa! Mukana on 10 kotia ja 4 oheiskohdetta kauniin Iittiä kiertävän maisemareitin varrella. Lähtöpiste Iitin Maatilatorilla, josta saat mukaasi kartat ja opaslehdet kohteisiin.

 
Fringe Festival

Lahti Fringe Festival 4.-7.9.

Lahti Fringe Festival on tapahtuma täynnä kulttuuria: tanssia, musiikkia, kuvataidetta, teatteria, performansseja...

 
Sibelius-festivaali

Sinfonia Lahti:
Sibelius-festivaali 5.-8.9.

20-vuotisjuhlafestivaaleilla nähdään mm. sopraano Karita Mattila sekä vierailevana orkesterina Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri tanskalaiskapellimestari Thomas Dausgaardin johdolla.

 
Piknik

Illallinen taivaan alla 6.9.

Kerää ystävät yhteen, pakkaa piknik-kori ja suuntaa Lahden keskustaan Väinö Hovilan Puistotielle. Siellä sinua odottavat valkoliinaiset illallispöydät puiston puiden katveessa. Pöytävarauskalenteri avautuu 25.8. klo 21.

 

 
Enduro

Enduron EM-osakilpailu 6.-8.9.

Kilpailukeskuksena toimii Komostenkylän motocrossrata Heinolassa. Perjantaina ja lauantaina ajetaan sekä EM- että SM- enduroa. Sunnuntaina ajetaan myös EM-sarjan päättävä "Loppucrossi".

 
Hartolan markkinat

Hartolan markkinat 7.9.

Hartolan keskusta täyttyy markkinatunnelmasta, kun 400 kauppiasta tarjoavat parastaan. Tule tekemään löytöjä ja herkuttelemaan!

 
Osta tilalta

Osta tilalta 14.9.

Valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä lähestyy. Päivän aikana tilat ja tuottajat kutsuvat kävijöitä tutustumaan avoimien ovien merkeissä lähitilojen tuotteisiin, elämyksiin ja tarinoihin.

 
Urajärven kartano

Urajärven avoimet ovet ja pihat 14.9.

Urajärven kartanolla vietetään mukavaa tapahtumapäivää. Luvassa mm. ilmainen puutarhakierros ”Urajärven kartanon historiallisen puutarhan esittely” klo 12.30.

 
Vanha Vääksy

Vanhan Vääksyn avoimet ovet ja Sadonkorjuumarkkinat 14.9.

Tervetuloa tutustumaan Vääksyn kanavamiljöön idyllisiin vanhoihin taloihin ja pihoihin sekä Sadonkorjuumarkkinoille!

 
Caravan 2019

Caravan2019 -messut 19.-22.9.

Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely Caravan 2019 esittelee kauden 2020 uudet mallit sekä caravanmatkailun varusteet, tarvikkeet ja palvelut Lahden Messukeskuksessa.

 
Jazztori

Jazztori 26.-29.9.

Jazzia ympäri Lahden kaupunkia. Kirjasto, musiikkiklubit, baarit, teatterit ja salit täyttyvät musiikista.

 
Autot ja viihde

Autot ja viihde -viikonloppu 28.-29.9.

X-treme Car Show, Yankee Car Show ja Rock'n'Roll & Burlesque Night - kaikki saman katon alla Lahden Messukeskuksessa.

 
Fitness Expo

Nordic Fitness Expo 5.-6.10.

Pohjoismaiden suurin fitness-alan messutapahtuma Lahden Messukeskuksessa.

 

HAPPI FAMILY - LASTEN OMA TAPAHTUMAKALENTERI

 
Happi Family

Kesän kivoimmat touhut ja tapahtumat

VisitLahti kokosi ihan oman tärppilistan koko perheen tapahtumista.

Lue lisää >>

 

SAVE THE DATE 2020

 

Lahden lasten talvikarnevaalit 25.1.-9.2.

Lahden Lasten  Talvikarnevaaleja vietetään jo 37. kertaa. Tulossa on taas monipuolinen kattaus musikkia, teatteria, tanssia, taidetta ja monipuolista tekemistä.

 

Finlandia-hiihto 22.-23.2.

Ilmoittautuminen 47. Finlandia-hiihtoon on avoinna. Uutena reittivaihtoehtona on 32 km vapaalla hiihtotyylillä, joten voit valita nyt kaikista reiteistä (50/32/20km) sekä perinteisen ja vapaan tyylin.

 

Salpausselän kisat 28.2.-1.3.

Ohjelmassa niin yhdistettyä kuin mäkihyppyä, maastohiihtoa perinteisellä tyylillä sekä viestejä. Ja tietysti lauantai-illalla joukkuemäki ja perinteinen ilotulitus.

 

Red Bull 400 - Lahti 9.5.

Red Bull 400 laittaa kilpailijat äärimmäiseen testiin, kun vastassa on pystysuora nousu Salpausselän suurmäessä. Osta lippusi nyt ja varmista paikkasi lähtöviivalta.

 

Horta 2020 -tapahtuma 22.-23.5.

Maailman ensimmäinen kansainvälinen villivihannestapahtuma Hollolan Messilässä. Perjantai on ammattilaispäivä ja lauantaina tapahtuma on avoinna kaikille.

 

Nokian Tyres Ironman 70.3 Finland 27.6.

Kolmatta kertaa Lahdessa järjestettävän Ironman-tapahtuman rekisteröityminen on käynnissä. Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan.