Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

LIPPUJA VERKKOKAUPASTAMME

 

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
Joulukylä

Jouluajan tapahtumia

Virittäydy joulun lämpimään tunnelmaan konserteissa ja glögiltä tuoksuvissa, kotoisissa toritapahtumissa.

 
Messilä

Finnish Alpine Masters Cup 12.1.2019

Alpine Masters Cupin ensimmäinen osakilpailu käydään Messilässä.

 
Nuorten hiihdon MM-kilpailut

Nuorten hiihdon MM-kilpailut 20.-27.1.2019

Lahden Urheilukeskuksessa kilpaillaan alle 20-vuotiaiden MM-titteleistä maastohiihdossa, mäkihypyssä ja yhdistetyssä. Ohjelmassa lisäksi alle 23-vuotiaiden kilpailut maastohiihdossa.

 
Talvikarnevaalit

Lasten talvikarnevaalit 26.1.-10.2.2019

Talvikarnevaalien teemana on  Lumihattaroita ja jääpuikkotikkareita. Teema kunnioittaa talvisen luonnon kauneutta ja monimuotoisuutta, lasten rajatonta mielikuvitusta ja kykyä nähdä kaikkialla asioiden hyvät puolet.

 
Sibeiustalo

Suomalaiset historiapäivät 8.-9.2.2019

Yleisölle avoin ja maksuton tapahtuma täynnä kiinnostavia luentoja ja  paneelikeskusteluja Sibeliustalossa. Esiintyjiksi kutsutaan kulloisenkin teeman asiantuntijoita yiopistomaailmasta ja yhteiskuntaelämän huipulta.

 
Salpausselän kisat

Salpausselän kisat 8.-10.2.2019

Legendaariset Salppurin kisat kutsuvat jälleen Lahden Urheilukeskukseen. Tule kannustamaan maailmancup-tähtiä ja nauttimaan kisatunnelmasta!

 
Made in Finland

Made in Finland -talvitapahtuma 8.-10.2.2019

Padasjoen Nyystölän kylä täyttyy musiikista, interaktiivisesta taiteesta, made-pilkkikisasta ja muusta ohjelmasta.

 
Muodostelmaluistelu

Muodostelmaluistelun valtakunnalliset kisat 9.-10.2.2019

Masters-, Juniorit-, Seniorit-, Aikuiset- ja SM-juniorit- sarjojen lohko- ja valintakilpailut Lahden Isku-Areenalla.

 
Desucon

Desucon Frostbite 15.-17.2.2019

Supersuosittu japanilaisen populaarikulttuurin harrastajien oma animetapahtuma  kokoontuu jälleen talvitapaamiseensa Sibeliustalolle.

 
Valon ja jään juhla

Valon ja jään juhla 21.-23.2.2019

Heinolan Rantapuisto täyttyy toinen toistaan upeimmista jääveistoksista ja muusta ohjelmasta.

 
Lahti Love

Lahti Love 23.-24.2.2019

Suunnitteletko häitä, synttäreitä, yritysjuhlia tai Baby Showereita? Juhlien järjestämisen parhaat asiantuntijat ja palveluntarjoajat kokoontuvat esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan Sibeliustalolle. Tule hakemaan ideoita!

 
Finlandia-hiihto

Finlandia-hiihto 23.-24.2.2019

Suomen suurin massahiihtotapahtuma tarjoaa hiihtäjille haastetta upeissa Salpausselän maastoissa. Matkoina 20, 35 ja 50 km perinteisellä sekä 20 ja 50 km vapaalla.

 
Finlandia Fatbike

Finlandia Fatbike SM 24.2.2019

Lajissaan ensimmäinen SM-kilpailu Suomessa käydään Lahden Urheilukeskuksessa ja Salpausselän maisemissa. Pääkilpailuna 40 km reitti, jolla kisataan Suomen Mestaruus. Vaihtoehtona on myös kevyempi 25 km reitti.

 
Lasten talviolympialaiset

24. Lasten talviolympialaiset 2.3.2019

Koko perheen hiihtojuhla, jossa perheen pienimmillekin on oma "kilpa"sarjansa. Kaikki osallistujat palkitaan mitalilla ja kunniakirjalla.

 
Lasten Finlandia

Lasten Finlandia 7.3.2019

Kouluikäisten lasten oma Finlandia-hiihto käydään tietysti Salpausselällä, Lahden Urheilukeskuksen maastoissa.

 
Raksa-messut

Raksa-messut 15.-17.3.2019

Suosittu Raksa tarjoaa jälleen yhden katon alta kaiken rakentamiseen ja remontoimiseen Lahden Messukeskuksessa.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.