Vääksyn kanavamiljöö on ihastuttanut kauneudellaan kautta vuosisadan. Suuntaa kävelylle kanavapuistoon ja ihailemaan luonnonkaunista Vääksynjokea. Kanavassa lipuvat laivat ja niiden sulutus ovat elämys vuosikymmenestä toiseen.

Vääksyntien varrelta löytyy paljon ihania pikkuputiikkeja legendaarisesta Lauran kaupasta ranskalaiseen kyläpuotiin. Ihania ostospaikkoja löytyy myös kanavan rannasta, mm. Sisustuskahvila Kardemummasta ja Kanavan Kunkusta. Ruokatuliaisia löydät esimerkiksi Vääksyn Myllyn puodista.

Kun nälkä iskee, suuntaa vaikkapa Majakkapaviljongille, josta avautuu mahtava näkymä Päijänteelle. Maistuvia hetkiä tarjoaa myös Kanavan Panimon kesäravintola Pikku-Hugo, Kanavan Kunkku ja kahvihampaan kolotusta helpottavat Kanavan Helmi, Kardemumma ja Ranskalainen kyläkauppa.

Nähtävyyksiin kuuluu Suomen vapaa-ajan kalastusmuseo, jossa kerrotaan esimerkiksi uistimistaan tunnetun Lauri Rapalan menestystarinaa. Lisää nähtävää löytyy Vesimyllymuseosta ja monista taidenäyttelyistä kanavan varrella. Norrlinin puisto, Vääksynjoen varrella, tarjoaa ihanan paikan rahoittumiseen. Puiston luonto ja linnusto on harvinaisen monimuotoinen ja mahdollistaa helpon luontoelämyksen keskellä asutusta.

Vääksyn kanavalle on mukava tehdä päiväretki laivalla. Päijänne-Risteilyt Hildenin Lahti-Heinola -reitin laivat pysähtyvät myös Vääksyssä. Hyppää Lahdesta aamupäivän laivaan ja jää päiväksi Vääksyyn. Takaisin Lahteen pääset kätevästi paikallisbussin kyydissä.