Kerttula on kodikas ja perinteisen tunnelmallinen lomamökki, joka sijaitsee rauhallisella paikalla Vesijärven rannalla Hollolan kirkonkylässä. Ajomatka Lahdesta on noin 20 minuuttia ja Helsingistä reilu tunti. Mökki sopii maksimissaan 7:lle hlö:lle, mutta paras kokoonpano on 4-5 yöpyvää vierasta kerralla.

Talossa on mm. 3 mh, tilava tupa, hyvin varustettu keittiö, erillinen WC, suihku, sauna, pyykinpesukone, TV ja takka. Ulkoa löytyy katettu terassi ja erillinen, vuonna 2023 uusittu patio, jolta rauhoittavat näkymät suoraan järvelle. Lisäksi pihan varusteina grilli ja erillinen nuotiopaikka rannalla. Puulämmitteinen, vuonna 2023 uudet pinnat saanut rantasauna on käytössä kesäaikaan. Mökin tontti on suojaisa ja tasainen.

Kirkonlahdesta, jossa Kerttula sijaitsee, saa helposti kalaa ja sitä on paljon, joten mökki sopii erinomaisesti kalastajille. Talo sijaitsee Natura 2000-luonnonsuojelualueella ja täällä voi tavata monia harvinaisia lintuja, kasveja, kaloja ja eläimiä. Lähellä olevat maastot sopivat erinomaisesti sienestykseen ja herkkutatteja voi hyvällä onnella löytää jo suoraan mökin pihalta.

Palvelut löytyvät myöskin läheltä. Esimerkiksi n. 10 min kävelymatkan päässä sijaitsee ruokakauppa, pari paikallista ravintolaa, kesäkahvila, kesäkioski, Kapatuosian mäen upea näkötorni sekä lasten leikkipaikka. Messilän laskettelu- ja golfkeskus sijaitsee noin 10 min ajomatkan päässä. Suunnilleen samalla etäisyydellä löytyy myös laadukas Salpausselän ulkoilureittiverkosto luonnonnähtävyyksineen (mm. Pirunpesä, kolmen suon reitti) ja laavuineen.

Kerttulassa on teoriassa mahdollista lomailla myös ilman autoa, sillä bussipysäkki sijaitsee vain 10 min kävelymatkan päässä mökiltä.

Tervetuloa rentoutumaan!

Etäisyydet:

Hollola kk 1 km

Messilä (laskettelu, golf, patikointi) 9,5 km

Lahti 17 km

Helsinki 120 km

Tampere 120 km

Kouvola 85 km