Syyspäivä Vääksyssä

Suuntaa auton nokka kohti Vääksyä ja sen viehättäviä kohteita. Nauti paikallisista herkuista kahviloissa ja tee kävelyretki Vääksyn kanavanseudulle Päijänteen ja Vesijärven maisemiin. Kotiin viemiset voi poimia eri paikoista: Ranskalaisen kyläkaupan, Lauran kaupan ja Päijännetalon valikoimat ovat monipuoliset ja lisää ostospaikkoja löytyy lisävinkeistä.

5 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 2-3 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Vipurilainen Kotileipomo
Päätepiste: Päijännetalo

#1 Viipurilainen Kotileipomo

Leipomon yhteydessä sijaitseva myymälä ja kahvila palvelee lähiruoan ystäviä 24-tien varrella. Pysähdy kahville ja tuoreelle leivälle tai makealle leivonnaiselle heti aamusta. Viipurilaisen Kotileipomon myymälä Vääksyssä jakelee lähiruoan ilosanomaa oman leivän ja leivonnaisten sekä muiden lähituotteiden muodossa.

Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tutustu

#2 Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja ja paljon muuta kivaa.

Vääksyntie 3, Vääksy

Tutustu

#3 Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Lue lisää Jalmarista ravintolan nettisivuilta.

Anianpellontie 17, Vääksy

Tutustu

#4 Metsälinnan kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä antaa mukavan levähdyshetken päivään.

Sirkkusentie 5, Vääksy

Tutustu

#5 Päijännetalo

Käsityöläisoluita valmistava Kanavan Panimo ja lähituotemyymälä sijaitsevat saman katon alla Päijännetalossa Vääksyn kanavan kupeessa. Myymälästä löydät niin palkitut oluet ja erikoiserät kuin monipuolisen valikoiman matkamuistoja, kirjallisuutta sekä alueen pientuottajien valmistamia tuotteita ja käsitöitä.

Meijeritie 1, Vääksy

Tutustu

Lisävinkkejä

Ruoka- ja kahvipaikkoja löytyy Vääksystä useita mm. Majakkapaviljonki ja Kanavan Kotileipomo. Katso kaikki Asikkalan kahvilat ja ravintolat tästä.

Jos taas haluat lisää herkkuja ostoskassiisi, niin kävelymatkan päässä on myös Ranskalainen kyläkauppa.

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.