Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

TAPAHTUMALIPPUJA VERKKOKAUPASTAMME

 

POIMINTOJA TAPAHTUMAKALENTERISTA

 
Green Grass Music

Green Grass Music
Pikku-Vesijärven puistossa

Pikku-Vesijärven puistoon kannattaa suunnata piknikille. Green Grass Cafén ympäristössä soi musiikki 9., 16. ja 30. kesäkuuta, 14. ja 28. heinäkuuta sekä 18. elokuuta. Vapaa pääsy.

 
Kelvenne

Opastetut Kelvenne-risteilyt tiistaisin heinäkuussa

Tutustu Päijänteen kansallispuiston maisemiin laivalla ja patikoiden!
Päijännetalo järjestää heinäkuussa tiistaisin päiväretket Kelventeen upealle harjusaarelle.

 
Orimattilan Kantrit

Orimattilan Kantrit 20.-21.7.

Orimattilan kantrifestarit täyttää 30 vuotta! Orimattilan kehräämön lavalle nousee 20.-21.7. kantritaitajia niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Kaupungilla luvassa myös Kaiken Kansan Kantrikulkue.

 
Hollolan keskiaikaseura

Hollolan keskiaikatapahtuma 20.-22.7.

Hollolan kirkonkylällä pääset tutustumaan aikaan ennen Hollolan keskiaikaisen kivikirkon rakentamista. Viikonlopun ohjelmaan sisältyy mm. turnajaiset, markkinat, keskiaikaleiri sekä taistelunäytös.

 
Nightwish

Nightwish
Decades: World Tour  21.7.

Metallimusiikin kärkinimi Nightwish esiintyy Lahti Energia Tapahtumapuistossa 21.7. Esiintyminen on osa yhtyeen Nightwish – Decades maailmankiertuetta ja on samalla yhtyeen ainoa oma konsertti Suomessa koko kesänä.

 
Takinkääntöviikko

Mallusjoen Takinkääntöviikko 22.-28.7.

Luvassa on kokonainen viikko laulua, tanssia ja soittoa Mallusjoen seurantalolla. Viikon aloittaa sunnuntaina 22.7. perinteisesti Caj Chydenius. Koko viikon ajan tarjolla on musiikkia laidasta laitaan ja kaiken ikäisille.

 
Uotin Päivät

Uotinpäivät 25.-29.7.

Uotinpäivät Sysmässä ovat tapahtuma koko perheelle! Päivien aikana sinulla on mahdollisuus tutustua niin minigolfiin kuin taidenäyttelyihinkin. Lauantaina kisaillaan myös perinteeksi muodostuneet Sysmän vahvin mies ja nainen -kisat.

 
Höyrylaivaregatta

Höyrylaivaregatta 28.-29.7.

Tänä vuonna Suomen Höyrypursiseura Ry järjestää höyrylaivaregatan Asikkalassa Vääksyn kanavalla 28.-29.7. Laivat suorittavat kanavalla regatta-ajon ja yleisöllä on myös mahdollisuus tutustua laivojen sisätiloihin.

 
Ace Corner Finland

Ace Corner Rock 28.7.

Ace Corner Rock -konsertti järjestetään nimensä mukaisesti Lahden Ace Cornerissa, Suomen Moottoripyörämuseolla. Lavalle nousevat rock-yhtyeet Fuckin’ Hippies, Wheel, Wishing Well ja Peikko MC Rythym ‘n’ Blues.

 
Jape Grönroos

Stand Up Summer 29.7.

Koomikot Jussi Simola, Tommi Mujunen ja Jape Grönroos saapuvat viihdyttämään yleisöä Orimattilaan 29.7. Lähde viettämään hauska iltapäivä Jätinpesän kesäteatteriin!

 
Pause-festivaali

Pause-taidefestivaali 20.-22.7.

Nuorille suunnatulla Pause- taidefestivaaleilla tutkitaan ajankohtaisia aiheita taiteen keinoin. Tapahtuma sisältää niin tanssia, musiikkia, taidetta kuin keskusteluakin, joita ohjaamaan saapuu alan ammattilaisia.

 
Kirjojen yö

Kirjojen yö 3.-4.8.

Sysmän Teatteritalolla järjestetään 3.8 teatteri-ilta, joka on osa Sysmän Kirjojen yötä. Ohjelmaan kuuluu kirjallinen konsertti sekä monologi kapteeni Lundströmin elämästä. Lauantaina 4.8. luvassa kirjailijahaastatteluita sekä ohjelmaa myös lapsille.

 
Kaupungin äänet

Kaupungin äänet 3.-4.8.

Kaupungin äänet -festivaali tuo Lahteen jälleen kovia kotimaisia artisteja sekä vahvistuksia myös ulkomailta. Lahden Tirra & Torvi -ravintolan lavalle nousee viikonlopun aikana mm. Ruudolf, Vesta sekä Kube.

 
Ant Fest goes KÄÄK

Ant Fets goes KÄÄK 3.-4.8.

Ant Fest -oluttapahtuma ja Kaupungin äänet -festivaali yhdistävät voimansa, jolloin festivaaliin yhteyteen pystytetään myös pienpanimoteltta.

 
Putiikit pihalla

Putiikit Pihalla 4.8.

Paikalliset kivijalkaliikkeet pystyttävät ulkomyymälän Lahden Rautatienkatu 3:n sisäpihalle, Kaupungin äänet -festivaalin yhteyteen. Sisäpihalle rakentuu myös Street food -alue kaikilla herkuilla.

 
Juha Tapio

Iskelmäkesä 3.-4.8.

Iskelmäkesä-kaupunkifestivaali valtaa Lahden Kauppatorin. Yleisöä saapuu viihdyttämään liuta kotimaisia huippuartisteja, kuten Juha Tapio, Jari Sillanpää ja Lauri Tähkä.

 
Lavarit

Lavarit Satamassa 8.8.

Lahden Sataman Makasiinissa tanssitaan keskiviikkona 8.8.! Jos tanssiaskeleet eivät ole vielä hallinnassa, voit myös osallistua Fusku-kurssille ennen tanssien alkua.

 
Night at the Opera

Urkuviikko 6.-12.8.

Lahden kansainvälisen Urkuviikon kohokohtiin kuuluu Night at the Opera -ooperakonsertti Sibeliustalolla 8.8. Liput konserttiin hankit VisitLahden verkkokaupasta.

 
Jannika B

Sonnirokki 11.8.

Padasjoella Keinuhongan tilalla rokataan! Esiintyjinä mm. Jannika B ja Arttu Wiskari. Kuuluisat sonniburgerit paistuvat grillissä ja buffessa saat suurimmankin nälän sammumaan.

 
Vuntturi Jazz

Vintturi Jazz 11.8.

Vintturin Seurantalolla Sysmässä päästään jazz-tunnelmiin. Ohjelmassa mm. gypsy jazzia. Nälkäiseksi ei tarvitse jäädä, sillä lipun hintaan sisältyy myös herkullinen jazz-illallinen.

 
Lahti Block Party

Block Party 11.8.

Kaikille avoin kaupunkijuhla Lahti Block Party järjestetään Lahden keskustassa. Mukana menossa tanssia, musiikkia, kuvataidetta, katuruokaa ja paljon muuta.

 
Uriah Heep

Uriah Heep
@ Ace Corner 11.8.

Brittiläinen rock-legenda Uriah Heep on rokannut lavoja jo vuodesta 1969 asti, mutta meno jatkuu aina vaan!

 
Teuronjokimelonta

Teuronjoki melonta 11.8.

Lähde melomaan 17 kilometrin retkimelontareitti halki kauniiden maalaismaisemien. Retken hintaan sisältyy mm. opastus, ruokailut sekä paluukuljetus.

 
Rush Workout

Rush Workout 11.8.

Hilpeä liikuntatapahtuma Rush Workout takaa hauskanpitoa ja liikunnanriemua. Lähde pomppimaan, ryömimään ja liukumaan 12 ilmatäytteisen esteen esterata ja ota kaverisikin mukaan!

 
Anianpellon markkinat

Anianpellon markkinat 10.-11.8.

Anianpellon markkinat järjestetään tuttuun tapaan Vääksyn Kalmarin uimarannalla. Tänä vuonna markkinoiden teemana on ”Liikkuva Asikkala” ja ohjelma on tietysti sen mukaista. Markkinoilla valitaan myös 47. Anianneito.

 
Lahti Historic Rally

Historic Rally 10.-11.8.

Jo 17. kerran järjestettävä Lahti Historic Rally suuntautuu tänä vuonna Lammille. Kilpailu sisältää 12 erikoiskoetta, joiden lähtö- ja maalipaikkana toimii Lahden satama.

 
Fitted Fest

Fitted Fest 18.8.

Fitted Fest tuo Lahden satamaan esille autojen parhaimmistoa. Tapahtumassa on näytillä sekä näyttelyautoja että kävijöiden harrasteajoneuvoja merkkiin tai malliin katsomatta.

 
Half Marathon Weekend

Half Marathon
Weekend 18.-19.8.

Lahdessa, Vesijärven ja Salpausselän maisemissa, juostaan Half Marathon Weekend. Viikonlopun aikana juostaan mm. lasten 2,5 kilometrin minimaraton, maastojuoksu ja puolimaraton.

 
Tönnön silta

Tönnön siltajuhlat 19.8.

Siltajuhlat järjestetään kotimaisten ja Tönnössä kuvattujen elokuvien ja kuvattavan lyhytelokuvan merkeissä. Paikalla myös herkkuja tarjoava kahvio. Vapaa pääsy.

 
Valtteri Bottas Duathlon

Valtteri Bottas Duathlon 19.8.

Koko perheen Valtteri Bottas Duathlon powered by Tunturi -maastoduathlon järjestetään kuvankauniissa Pajulahden maisemissa. Tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

 
Vertigo

Sinfonia Lahti:
Vertigo 23.-24.8.

Sinfonia Lahti esittää Alfred Hitchcockin jännityselokuvan Vertigo -Punainen kyynel Sibeliustalolla. Kapellimestari Anthony Gabrielen johdolla Lahden Kaupunginorkesteri tulkitsee sävelmät elokuvan aikana.

 
Kuivajärven eräilta

Eräilta Kuivajärvellä 25.8.

Eräilta kerää vuosittain runsaasti vierailijoita nauttimaan Rajamäen metsän tunnelmasta rakovalkeiden äärellä. Tarjolla on tuttuun tapaan mm. paikan päällä valmistettua rosvopaistia, muurinpohjalettuja sekä tanssimusiikkia.

 
70's kiertue

Puolustusvoimien 70’s-kiertue 28.8.

Varusmiessoittokunnan 70’s-kiertue saapuu Lahden Sibeliustalolle  ja vie sinut aikamatkalle 1970-luvulle. Noin 70-henkinen megaviihdeorkesteri tarjoaa kokonaisvaltaisen konsertin 70-luvun kovimpien hittien parissa.

 
Fringe Festival

Fringe Festival 29.8.-1.9.

Uusi kaupunkifestivaali Lahti Fringe Festival kokoaa erilaiset kulttuurituotannot yhdeksi nelipäiväiseksi tapahtumaksi. Festivaali levittäytyy kaupungin lavoille, liikkeisiin ja muihin mitä yllätyksellisimpiin paikkoihin niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin artistien voimin.

 
Hartolan markkinat

Hartolan Markkinat 1.9.

Suomen suurimmat maalaismarkkinat järjestetään jälleen Hartolassa perinteitä noudattaen syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Luvassa on aitoa markkinatunnelmaa sekä vuosittainen Markkinamestarin valinta.

 
Varttimaraton

Tervalepikon Varttimaraton 1.9.

Sysmän maisemissa juostaan 1.9. 10,5 kilometrin matka eli Tervalepikon varttimaraton. Kisailua rennoissa merkeissä ilman osallistumismaksua.

 
Sibelius-festivaali

Sibelius-festivaali 6.-9.9.

Legendaarinen Sibelius-kapellimestari Neeme Järvi johtaa Viron kansallista sinfoniaorkesteria Sibelius-festivaalilla 2018. Vierailu on osa Viron 100-vuotisjuhlallisuuksia.

 
Vanha Vääksy

Vanhan Vääksyn
avoimet ovet ja pihat & Sadonkorjuumarkkinat 8.9.

Lauantaina 8.9. pääset tutustumaan Vääksyn vanhoihin taloihin ja pihoihin sekä tekemään löytöjä Sadonkorjuumarkkinoille. Ohjelmassa lisäksi taidenäyttelyitä sekä opastettuja kierroksia.

 
Race wknd

Race WKND Messilä 15.-16.9.

Messilässä kisaillaan ratamoottoriveneilyn SM-osakilpailu 15.-16.9. Tule seuraamaan, kun veneet kiitävät järvellä parhaimmillaan jopa 120 kilometrin tuntinopeutta!

 
Osta tilalta

Osta tilalta -päivä 15.9.

Osta tilalta -päivänä pääset tutustumaan maatilojen toimintaan sekä tietysti ostamaan tilojen tuotteita suoraan tuottajilta. Lahden seudulta mukana päivässä on mm. Koiskalan kartano.

 
Caravan

Caravan-messut 20.-23.9.

Caravan-messut ovat Suomen suurimmat matkailuajoneuvoja ja -tarvikkeita esittelevät messut. Tänä vuonna messut ovat 4-päiväiset ja ne valtaavat Lahden Messukeskuksen neljä messuhallia. Esillä siis runsaasti nähtävää!

 
Kalamarkkinat

Kalamarkkinat 21.-23.9.

Lahden satamassa järjestetään perinteiset kalamarkkinat jo 23. kerran! Paikalla runsaasti myyjiä sekä oheisohjelmaa.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.