Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

TAPAHTUMALIPPUJA VERKKOKAUPASTAMME

 

 

 

 

 

ALKUKESÄN TAPAHTUMIA LAHDEN SEUDULLA

 
Green Grass Music

Green Grass Music
Pikku-Vesijärven puistossa

Pikku-Vesijärven puistoon kannattaa suunnata piknikille. Green Grass Cafén ympäristössä soi musiikki 9., 16. ja 30. kesäkuuta, 14. ja 28. heinäkuuta sekä 18. elokuuta. Vapaa pääsy.

 
Sauna

Soutu- ja saunailta Urajärven kartanolla 26.6. ja 17.7.

Henkistä hyvinvointia tukeva aisti-ilta naisille. Urajärven kauniissa luonto- ja kulttuurikohteessa toteutettu iltaretki, jonka aikana koet tutut aktiviteetit ja suomalaisen luonnon uudella tavalla.

 
Tähtikisat

Orimattilan
Tähtikisat 27.6.

Yleisurheilukisat Orimattilan Urheilukeskuksessa. Tule kannustamaan tähdet voittoon!

 
Päijännesoutu

Päijännesoutu 28.6.-1.7.

Suomen pisin kirkkoveneillä soudettava retkisoutu Lahdesta Jyväskylään. Matkaa kertyy neljän päivän aikana yli 180 km.

 
Lahti Ascot

Lahti Ascot 29.6.

Hienoja hattuja, komeita hevosia, viihdettä, hyvää ruokaa ja juomaa Lahden Jokimaan Ravikeskuksessa. Tähtiesiintyjänä mentalisti Noora Karma.

 
SuurHollola-ajo

Suur-Hollola -ajo 30.6.

Ravivuoden ehdoton kohokohta! Parasta suomalaista raviurheilua oheisohjelmineen on jotain, joka on aivan pakko kokea itse paikanpäällä.

 
Jukka Poika

Koko perheen toripäivä 30.6.

Nastolan Rakokiven torilla riittää kivaa tekemistä koko perheelle. Musiikista vastaavat Jukka Poika & DJ Stormy sekä The Beatfools feat. Jami.

 
Kilkkilän farmi

Kilkkilän
Farmipäivät 30.6.-1.7.

Farmipäivillä esitellään maaseudun elämää,  raaka-aineita ja lopputuotteita. Samalla pääset ihailemaan Igor-strutsia ja muita kotieläinpihan eläimiä. Ohjelmassa myös mm. pajunpunontaa, pärehöyläystä ja kehruunäytös.

 

 
Rautalankafestarit

Nastolan
Rautalankafestarit 30.6.

Suomen suurin instrumentaalirock-tapahtuma, eli RautalankaFestarit järjestetään Nastolassa, Taidekeskus Taarastissa, juhannuksesta seuraavana viikonloppuna.

 
Sysmän Suvisoitto

Sysmän
Suvisoitto 30.6.-7.7.

Luvassa jälleen ihania elämyksiä, niin klassista kuin kevyttä musiikkia ympäri Sysmää ja Hartolaa. Kartano- ja kirkkokonsertteja, promenadeja ja tanssilavatunnelmaa. Liput konsertteihin VisitLahden verkkokaupasta.

 
Minna Kauppi

Minnan Polku 1.7.

Tervetuloa suunnistaja Minna Kaupin kotimetsiin juoksemaan kilpaa tai silkasta liikkumisen riemusta. Minnan polulla pääset nautiskelemaan hienoista Asikkalan Aurinkovuoren maisemista yksin, ystävien tai perheen kanssa.

 
Kanavajamit

Kanavajamit 1.7.

Koko perheen ilmainen piknik-tapahtuma Toivo Kärki -lavalla, Vääksyn kanavalla. Luvassa hyvää musiikkia ja tunnelmaa.

 
Kelvenne

Opastetut Kelvenne-risteilyt tiistaisin heinäkuussa

Tutustu Päijänteen kansallispuiston maisemiin laivalla ja patikoiden!
Päijännetalo järjestää heinäkuussa tiistaisin päiväretket Kelventeen upealle harjusaarelle.

 
Suuret oluet

Suuret oluet, pienet panimot 5.-7.7.

Perinteinen pienpanimoiden tapahtuma Lahden Vesijärven satamassa. Tule maistelemaan - mukana on tuotteita yli 10 eri pienpanimolta ympäri Suomea.

 
Lahti by Night

Lahti by Night 6.-7.7.

Uusi kaupunkifestivaali Lahden torilla. Perjantaina lauteille nousevat mm. Reino Nordin ja Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani. Lauantaina vuorossa raskaampaa rockia mm. Kotiteollisuuden ja Sonata Arctican malliin.

 
Leena Lehtolainen

Sysmän Kirjakyläpäivät 6.-8.7.

Kesäinen kirjallisuustapahtuma Sysmän Hyvien ihmisten torilla. Päivien teemana on dekkarikirjallisuus ja tapahtuman saapuukin avaamaan Leena Lehtolainen. Tule tapaamaan kirjailijoita ja tekemään kirjahankintoja. Musiikista vastaavat Suvisoitto, tenorissimo Reijo Ikonen ja The Hämpton Dixieband.

 
Mutaveijarit

Lasten Toripäivä 7.7.

Lasten ikioma tapahtuma Rakokiven torilla, Nastolassa. Esiintymässä supersuosittu Mutaveijarit -lastenmusiikkiorkesteri.
Lapsille kaikkea kivaa puuhaa ja koettavaa mm. Sirkus Juujoojaan sirkusrasti ja Taikuri Halosen ilmapallohahmot.

 
Kalkkisten kyläpäivä

Kalkkisten kyläpäivä 7.7.

Eläväisen maalaiskylän ohjelmallinen markkinapäivä. Kymmeniä markkinamyyjiä sekä tietenkin kylän omat hyvät palvelut: kyläkauppa, baari, viini- ja puutarhatila kahviloineen. Perinteisesti herkullinen
ja runsas nuorisoseurantalon lounas.

 
Radiomäki

Tähtikisat 7.7.

Yleisurheilun Tähtikisat käydään Lahden tunnelmallisella Radiomäellä. Kisaan saapuu Suomen kärkiurheilijoita. Tule mukaan kannustamaan ja jännittämään.

 
Sahtimarkkinat

Sahtimarkkinat 7.7.

Perinteiset Sahtimarkkinat järjestetään lauantaina 7.7. Padasjoen keskustassa. Päivä huipentuu Sahtimestaruuskilpailuun ja Yölintu-yhtyeen keikkaan.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.