Lahdessa sattuu ja tapahtuu!

Kisakatsomosta festarialueelle – Lahden seudulla osataan tehdä muistettavia tapahtumia. Urheilukaupungin kisakalenteria täydentävät monet musiikkijuhlat, runsas kulttuuritarjonta, harrastetapahtumat, messut ja kaupunkifestivaalit. Ota tapahtumatärpit talteen ja osta liput kiinnostavimpiin tapahtumiin ja illanviettoihin suoraan verkkokaupastamme.

TAPAHTUMALIPPUJA VERKKOKAUPASTAMME

 

 

TAPAHTUMIA LAHDEN SEUDULLA

 
Lego-festivaali

LEGO-festivaali 17.4-2.5.2018

Lahden Kauppakeskus Trio täyttyy kivoista Lego-aiheisista tapahtumista ja jättimäisistä Lego-hahmoista. Seuraa päivityksiämme, lisätietoa luvassa lähiaikoina.

 
Pihapiiri

Pihapiiri-messut 27.-29.4.2018

Tule hakemaan ideoita koti- ja mökkipihoille, terasseille ja parvekkeille. Vuoden 2018 teemoja ovat  puutarha kaikille aisteille, Wild Gardens – Villiinnytään pihalla, DIY puutarhaan sekä  Lasten unelmien piha.

 
Tallukka

Tanssin ja Hyvinvoinnin Festivaalit 27.-29.4.2018

Hotelli Tallukassa ohjelmassa mm. hyvinvointiaiheisia luentoja, tanssikursseja,
Laila ja Olavi -laulukilpailun esikarsinta sekä Laila ja Olavi -tanssiparikilpailu.

 
Vartiossa

Tunnelmia ja kirjeitä sieltä jostakin 28.4.2018

Suosittujen tv-sarjojen Pirunpellon ja Korpelan kujanjuoksun käsikirjoittaja, kirjailija Heikki Luoma on luonut esityksen Tunnelmia ja kirjeitä sieltä jostakin. Esitys Hotelli Tallukassa. Esittäjänä Viihdytysryhmä vartiossa.

 
SuviMarja Lifestyle

Keinuhongan
Kevätmarkkinat 28.4.2018

Keinuhongan tilan ihana Suvimarja Lifestyle -myymälä avautuu remontin jälkeen uudistuneena. Samalla vietetään Kevätmarkkinoita.

 
Kukkofestivaali

Kukkofestivaali 4.-6.5.2018

Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjan huippusuosittu festivaali saattelee ihmisiä sirkuksen lumoavan maailman pariin ja tuo yhteen sirkuksen eri sukupolvia. Kolmena sirkuksen täyteisenä päivänä lavalle pääsevät tulevien ammattilaisten lisäksi myös sirkusharrastajat ja sirkustaiteilijat.

 
Classic Motorshow

Classic Motorshow 5.-6.5.2018

Ajoneuvonostalgiasta kiinnostuneiden unelmanäyttely Lahden Messukeskuksessa. Näytteillä menneiden vuosikymmenten klassikoita sekä arjen nostalgiaa, alan asiantuntijoita, merkkikerhoja, kauppiaita, kunnostajia ja oheisohjelmaa.

 
Urajärven kartano

Kartanon kirjallisuussalonki 7.5.2018 alkaen

Urajärven kartano toimi vielä 2000-luvun vaihteeseen asti taiteilijakotina. Asikkalan kirjastolle kokoonnutaan neljänä maanantaina 5.-28.5. kuulemaan otteita taiteilijakodin asukkaiden tuotannosta. Mitähän aarteita Lilly ja Hugo Heidemanin kirjahyllyistä löytyy?

 
Vesijärvisäätiö

Murhamysteeri Virastossa 9.5.2018

Vesijärvisäätiön jännittävä hyväntekeväisyystapahtuma ravintola Virastossa. Tule ratkomaan mysteeriä ja tekemään hyvää rakkaan Vesijärven hyväksi. Liput VisitLahden verkkokaupasta.

 
Grand National

Vesivehmaa Grand National 11.-12.5.2018

Enduro-mestaruuksista taistellaan Vesivehmaan lentokentällä, Asikkalassa. Kilpailijoiden tulee kolmen tunnin aikana ajaa niin monta noin 20 km kierrosta kuin ehtii.

 
Red Bull 400

Red Bull 400 Lahti 12.5.2018

Valmistaudu elämäsi rankimpaan 400 metriin! Kevään kovin juoksukilpailu laittaa kilpailijat äärimmäiseen testiin, kun vastassa on pystysuora nousu Lahden Suurmäessä.

 
Vesivehmaa katutapahtuma

FHRA katutapahtuma 26.5.2018

Finnish Hot Rod Association kokoontuu Vesivehmaan lentokentällä.

 
Lahti Hela Ride

Lahti Hela Ride-In Bike Show 26.5.2018

Moottoripyöränäyttely Lahden Vesijärven satamassa. Tule äänestämään komeimmat pyörät voittoon, sarjoja mm. chopper-, bobber-, bagger- ja best paint -sarjoissa.

 
Kestofest

Kestofest 26.5.2018

Kestävänkehityksen hyvänmielen tapahtuma koko perheelle Pikku-Vesijärven puistossa.

 
Power Expo

POWER Expo 26.-27.5.2018

Lahden Messukeskus täyttyy voimailu- ja kamppailulajeista. Viikonlopun aikana mittelöidään kaksi SM-kilpailua: Suomen Vahvin Mies ja Nainen 2018 sekä Voimannosto. Thai Boxingissa ja Vapaaottelussa kamppaillaan kutsukilpailuna. Näytöslajina Medieval Combat Sport.

 
Sarajakuvakurssi

Sarjakuvapäiväkirjakurssi 8.-10.6.2018

Kurssi tarjoaa viikonlopun aikana huikeat 50 tapaa toteuttaa oma tarinasi kuviksi. Kurssin pääopettaja Solja Järvenpää on kerännyt vuosien aikana valtavan varaston sarjakuvakerronnan tapoja ja tyylilajeja, joista pääset jyvälle kurssin aikana. Kurssi järjestetään Hoimelan tilalla Asikkalassa.

 
Runomaraton

Runomaraton 14.-17.6.2018

Runous valtaa kaupungin! Tänä vuonna juhlitaan erityisesti 50. runoilijavuottaan viettävää Risto Ahtia ja 100-vuotiasta naapuriamme Viroa. Liput Viro 100: M&D-esitykseen ja lauantain päätapahtumaan VisitLahden verkkokaupasta.

 

Veljeni vartija -elokuvan kuvauspaikkana Lahti

Suomalaisen supertähden Cheekin eli Jare Tiihosen ja hänen kaksoisveljensä Jere Tiihosen elämästä kertova Veljeni vartija -elokuvan sai ensi-iltansa 31.1.2018. Elokuvaa kuvattiin kevättalven ja syksyn 2017 aikana myös Lahdessa, Tiihosten lapsuuden ja nuoruuden kotikaupungissa. Kuvauspaikkoina olivat muun muassa Möysän Musaklubi, Vesijärvi ja Lahden tori.

Veljeni vartija -elokuvan yhteistyökumppaneina ovat toimineet Lahden seutu - Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy sekä Lahden ammattikorkeakoulu. Elokuvatuotannon aikana on rakennettu Päijät-Hämeen liiton rahoittaman ”Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla” maakunnan kehittämishankkeen avulla alan toimijoiden verkosto. Tavoitteena on, että Lahden seutu voi toimia entistä aktiivisemmin tv- ja elokuvatuotantojen yhteistyökumppanina ja saada näin seudulle näkyväisyyttä ja taloudellista hyötyä.