Biketaxilla Lahden rantabulevardille

Biketaxit saapuivat Lahteen! Sähkökäyttöisillä riksapyörillä kelpaa kierrellä kaupungin nähtävyyksiä tai lähteä vaikkapa kesäillan romanttiselle rantabulevardiajelulle. Visit Lahti ideoi sinulle muutaman reittivinkin valmiiksi.

Biketaxin kyytiin mahtuu kerrallaan 2-3 henkilöä. Seitsemänvaihteinen, sähkökäyttöinen riksa on varusteltu sadepäivien varalta kuomulla. Lahdessa riksojen käyttösäde on noin 4 km ydinkeskustasta.

Biketaxin tilaat soittamalla numeroon 044 7456 800 tai nappaamalla sen lennosta kaupungilla. Riksat liikennöivät touko- ja syyskuussa viikonloppuisin ja kesäkuukausina päivittäin.

Lue lisää Biketaxista

Vinkki #1: Sataman kautta Vesijärven rantabulevardille

Hyppää riksan kyytiin vaikkapa torilta ja ota suunta kohti Vesijärven satamaa. Matkan varrella ehdit nähdä palan vehreää Pikku-Vesijärven puistoa. Jää nauttimaan sataman tunnelmasta, ravintoloiden ja terassien antimista sekä puuarkkitehtuurisista nähtävyyksistä. Tai pyydä kuskia jatkamaan matkaa Sibeliustalon ja Pianopaviljongin ohi kohti rantabulevardia, joka kulkee kuvauksellisissa maisemissa pitkin Vesijärven rantaa aina Niemeen asti. Niemen satamasta löydät Pohjoismaiden ainoan Ace Cafen ja Suomen Moottoripyörämuseon, johon avataan pian uusi, upea Art Deco -tyylinen laajennusosa.

Lue lisää Vesijärven satamasta

Vinkki #2: Pikku-Veskun kautta Myllysaareen

Vesijärven rantabulevardia pääsee ajelemaan myös järven eteläisiä rantoja pitkin. Ajeluta riksaa Pikku-Vesijärven puiston ja Teivaan sataman kautta rantatielle, joka polveilee mukavasti rannan ja Jalkarannan omakotitaloalueen kodikkaiden pikkukatujen välillä. Reitti johtaa Myllysaareen, joka on Lahden Purjehdusseuran kotisatama. Saareen pääsee kävellen pitkin tunnelmallisia kapeita siltoja. Periltä löydät purjehdusseuran paviljonkinakin toimivan Bar & Restaurant Kommodorin, joka avataan kesäksi täysin uudistuneena.

Lue lisää Myllysaaresta

Extra: Beach club -tunnelmaa ja nähtävyyksiä Vesijärven rannalla

Yhdistä vinkit nro #1 ja #2 eli kruisaile koko rantaraitti päästä päähän.

Mukkula Beach Club

Vesijärven rannoilla riittää nähtävää mutta myös runsain mitoin ravintoloita, joihin pysähtyä virkistäytymään. Miten olisi cocktailit Mukkula Beach Clubilla tai saunavuoro Nosturin lasisaunassa?

Lue lisää

Vinkki #3: Keskustan suosituimmat

Lahden ydinkeskustan ympäriltä löytyy paljon nähtävää, vain muutaman korttelin päässä torilta. Ajeluta riksaa Eliel Saarisen suunnittelemalle kaupungintalolle ja siitä ylös Radiomäelle, kuuluisien Radiomastojen äärelle. Mäeltä avautuu hieno maisema yli koko kaupungin. Laskeudu takaisin torille ja kurvaa sitten Kirkkokadulle, jonka varrelta löytyy lisää kuuluisaa arkkitehtuuria – Alvar Aallon Ristinkirkko. Ennen torille paluuta kannattaa käydä kurkkaamassa uusi Malski, tulevan visuaalisten taiteiden museon Malvan koti. Malskille voi jäädä viihtymään pidemmäksikin aikaa – sieltä löytyy jo nyt museokauppa sekä Kahiwan kahvila, Ant Brew’n pubi ja Malskin Bistro -ravintola.

Vinkki #4: Lasten suosikit Launeella

Launeen kaupunginosa, vain lyhyt pyräys keskustasta, on lasten suosikki Lahdessa. Ajelkaa riksalla Yli-Marolan 4H-kotieläinpihalle laamoja, possuja ja kanoja ihmettelemään. Launeen keskuspuistossa taas riittää puuhaa kaiken ikäisille – Launeen Perhepuisto on jättimäinen leikkipuisto liikennekaupunkeineen ja linnoituksineen, isommille taas riittää haastetta vaikkapa parkourin tai minigolfin parissa.

Lisää koko perheen lomavinkkejä

Vinkki #5: Mistä löytyvät Litti ja Äitee?

Tällä kierroksella on vuoro bongata Lahden legendojen patsaita. Keskeltä Kisapuistoa löytyy Lahen oman pojan, Jari ”Litti” Litmasen patsas. Kisapuistosta voit jatkaa Fellmaninpuiston läpi Urheilukeskukseen. Sieltä löydät Siiri ”Äitee” Rantasen hiihtäjäpatsaan. Ja sitten suunta kohti mäkimonttua – siellä saat Lahden kuuluisimman nähtävyyden, hyppyrimäet, ja mäkihyppääjäpatsaan helposti samaan kuvaan. Poikkea vielä jäähallin kulmalla Lahti-kiekon legendan, Erkki Laineen patsaalla.