Hemmottelua Heinolassa

Heinolassa kaikki on lähellä: kahvilat, ravintolat ja kauniit maisemat. Reitin voi aloittaa aamukahvilla Pekan Leivässä ja jatkaa matkaa kohti keskustaa. Lounas kana-annoksistaan tunnetussa Ravintola Kettu ja Kanassa on aina paikallaan. Sen jälkeen on hyvä siirtyä hemmottelemaan itseään Kumpeli Span kylpyläosastolle. Kotimatkalla voi ostokset tehdä Dorrit kalansavustamon tehtaanmyymälässä ja Lähiruokatori Heilassa.

5 kohdetta
Pituus: 7,5 km
Kesto: Ajoajat n. 5 min./siirtymä
Lähtö: Pekan Leipä
Päätepiste: Heinolan Heila

#1 Pekan Leipä leipomomyymälä

Perinteinen lähileipomo on leiponut uunituoreita herkkuja jo vuodesta 1964 alkaen. Tuoreet leivät, sämpylät, voilla leivotut pullat ja lumoavan kauniit konditoriatuotteet ovat saatavilla leipomomyymälästä.

Avoinna: ma-pe 6.30-17.00, la 8.30-13, su suljettu
Villenkatu 43, Heinola

Tutustu

#2 Ravintola Kettu ja Kana

Lämmintunnelmainen ravintola Heinolan torin tuntumassa. Ravintola on tunnettu lämpimän tunnelman lisäksi myös kanaherkuistaan. Tarjolla on arkisin lounasta klo 11-14 ja iltaisin illallista.

Avoinna: ma-to 11-19, pe 11-20, la 12-20, su 12-18
(keittiö sulkeutuu 45 minuuttia ennen sulkemisaikaa)
Torikatu 5, Heinola

Tutustu

#3 Kumpeli Spa

Kumpeli Span kylpyläosasto rentouttaa ja hellii koko kehoa ja mieltä. Nauti kylpylän rentouttavasta tunnelmasta ja varaa vaikka hoitoja. Kumpelin a la carte -lista on uusiutunut, joten miksi et jäisi saman tien illalliselle ja yöksi Kumpeli Span huoneisiin, joista on upeat maisemat Kymenvirralle. Muonamiehenkatu 3, Heinola

Tutustu

#4 Dorrit kalansavustamo ja -myymälä

Pitkä kokemus ja vankka ammattitaito sekä parhaimmat raaka-aineet jalostuksessa takaavat, että Dorritin kalatuotteet ovat herkullinen tuliainen ruokapöytään.

Avoinna: pe 9-17, la 9-13, muina aikoina suljettu
Laaksotie 44, Heinola

Tutustu

#5 Heinolan Heila -lähiruokatori

Heila tarjoilee suomalaisia makuja suoraan suomalaisilta tuottajilta. Pientuottajien puhtaat ja maukkaat herkut takaavat nautinnollisia makuelämyksiä, joita Heila tarjoaa kaupan, kahvilan, ravintolan, lihatorin ja pienpanimokaupan kautta. Satokauden tuotteita saatavilla kaupan lisäksi pihatorilta.

Avoinna: ma-to 10-19, pe 10-20, la 10-16, su 11-18
Lihatiski palvelee tiistaista lauantaihin, sesonkiaikoina palvelee viikon jokaisena päiväna, seuraa tiedotusta.
Työmiehentie 35, Heinola

Tutustu

Lisävinkkejä

Ostoksia Lelukauppa Heinolan Talous-muovi ja Lelu (Kauppakatu 19 )

Herkulliset kahvihetket Eevan Herkussa (Savontie 9), Kahvila Tyyrpuurissa (Maaherrankatu 1) tai Kahden Muijan kahvilassa (Savontie 4)

Mikäli yksi päivä ei riitä niin majoitusta löytyy Kumpeli Span lisäksi mm.  Vierumäeltä (Koulutuskeskuksentie 1) tai Cronin’s Cafe & Guesthousista (Kausantie 4).

Muista käydä myös Heinolan Lintuhoitolassa. Sinne on avattu syksyllä 2020 uusi vesilintutarha ja asukkaat ovat muuttaneet uusiin tiloihin.
Kesän 2021 uutuus on lasten Liikennepuisto  vanhan linja-autoaseman vieressä.