Paikalliset designputiikit houkuttelevat tekemään löytöjä

Lahdessa kannattaa ehdottomasti suunnata paikalliselle shoppailukadulle Rautatienkadulle. Rautatienkadun ihastuttavat designputiikit tarjoavat upeita uniikkeja aarteita, kuten muotia, asusteita ja koruja. Osassa liikkeistä sijaitsee jopa käsityöläisten verstaita. Puuarkkitehtuurin ja puumuotoilun ystävien kannattaa ottaa suunnaksi koivuvaneriin erikoistunut pieni soma putiikki Puine sekä Lahden matkustajasatamassa sijaitseva upea Pro Puu -keskus.

Cocoonhouse

Cocoonhousen sydän sykkii ekologisuudelle, eettisyydelle ja pienelle hiilijalanjäljelle! Cocoonhousen oma naisten ja lastenvaate -mallisto valmistetaan lähes kokonaan Lahdessa ekologisista ja pääosin kotimaisista materiaaleista. Cocoonhouse on lahtelaisen vaatesuunnittelija-yrittäjä Riikka Flinkin käsialaa. Kivijalkakaupan löydät Lahdesta, Rautatienkadulta, aivan matkakeskuksen läheltä.

Lue lisää

MariMari

MariMari on lahtelainen naistenvaate -ja lifestyleliike. MariMarin oman malliston, kotimaisen MariMari Collection naisten vaatteet ja asusteet valmistetaan Suomessa, Lahdessa. MariMarin kivijalkamyymälän valikoimiin kuuluvat myös erilaisia kotimaisia ja eurooppalaisia lifestyle-tuotteita, esim. sisustustuotteita, koruja, laukkuja, hattuja, luomukosmetiikkaa ja ekologisia pesuaineita. MariMari on perustajalleen Mari Niemiselle jokapäiväinen innostuksen ja ilon lähde. MariMarin myymälä palvelee osoitteessa Rautatienkatu 13 ja tapahtumamyymälä edellistä vastapäätä osoitteessa Rautatienkatu 18.

Lue lisää

Huhtadesign

Huhtadesign pajapuoti on lahtelainen design- ja käsityömyymälä, jossa Huhtadesignin omat tuotteet valmistuvat samoissa tiloissa – myymälän takaosassa sijaitsevassa pajassa. Huhtadesignin päämoottorina toimii Mari Huhtala, joka inspiroituu uusista materiaaleista, arjesta, työstä ja ihmisistä. Hänen taitavissa käsissään syntyvät niin uusien tuotteiden suunnitelmat ja kaavat kuin valmiit tuotteetkin. Kattavaan valikoimaan kuuluu laadukkaita käsinvalmistettuja nahkalaukkuja, sisustus- ja kattaustuotteita, kortteja, kukkaroita, piennahkatavaroita, pehmoleluja ja koruja. Viihtyisä kivijalkamyymälä sijaitsee Rautatienkadulla, ihan lähellä Matkakeskusta.

 

Lue lisää

Petit St Louis

Petit St Louis on elegantti ja rento lifestyle-putiikki, joka tunnetaan eksklusiivisista tuotemerkeistä, Support Your Local -brändistä ja erilaisista kaupunkikulttuuritempauksista. Putiikin valikoima koostuu korkealaatuisista ja tyylikkäistä naisten vaatteista, parfyymeistä, kodin sisustustarvikkeista, kuten kynttilöistä ja muista erikoistuotteista. Support Your Local on yrittäjäpariskunnan Toni Putulan ja Heidi Kivisen luoma tuoteperhe ja brändi, joka syntyi kannattamaan paikallisuutta ja vastustamaan kertakäyttökulutusta. Putiikki sijaitsee Lahden keskustassa, Rautatienkadulla.

Lue lisää

Puine

Puine on pieni soma verstas ja putiikki Okeroistentiellä Lahdessa, josta löytyy kaikkea ihanaa koivuvanerista. Puinelta löydät niin koruja, kelloja, sisustustuotteita, leluja, asusteita kuin ihania lahjaideoitakin! Tuotteet valmistetaan kotimaisista raaka-aineista Lahden verstaalla ja tuotevalikoimaa uudistetaan usein. Ympäristöystävällisyys on Puinelle tärkeää: Puinella käytetään lähellä tuotettua ja läheltä tuotua koivuvaneria, ympäristöystävällisiä puunkäsittelytuotteita, uusiokäytetään joitakin pakkausmateriaaleja sekä vähennetään muovin käyttöä niin tuotteiden kuin pakkaustenkin osalta minimiin. Puine ky on Jasmiinan yhden naisen yritys, joka syntyi menestyksekkään Nuori Yrittäjyys (NY StartUP) -projektin kautta.

 

Lue lisää

Pro Puu keskus

Pro Puu ry on valtakunnallisesti vaikuttava puualan erikoistaitajien yhdistys. Pro Puu -keskus sijaitsee Vesijärven matkustajasatamassa, Sibeliustalon naapurissa. Pro Puu -keskuksen viihtyisän myymälän hyllyille on valikoitunut suomalaisen puumuotoilun parhaita tuotteita. Valikoimassa on niin käyttöesineitä, koruja, lahjaesineitä kuin paperituotteitakin. Laatu, innovatiivisuus ja eettisyys ovat keskeisiä vaikuttimia tuotteiden valinnassa. Pro Puu -keskuksessa pääset tutustumaan myös kiinnostaviin näyttelyihin! Pro Puu -galleriasta löydät kuukausittain vaihtuvia monipuolisia puuhun liittyviä näyttelyjä. Ullakko galleriassa on pysyvä Liitosten Arkki -näyttely, jota on vuodesta 2004 lähtien kartutettu kattavaksi puuliitosten kokoelmaksi.

 

Lue lisää