Wipak

Maailman vastuullisin joustopakkausalan yritys on sitoutunut nollapäästötavoitteeseen.

Wipak on kansainvälinen pakkausteollisuusyritys, joka on erikoistunut elintarvike- ja sairaalatarviketuotteiden pakkaamiseen tarkoitettujen monikerroskalvojen valmistukseen. Lähes 2000 henkeä työllistävä konserni on asettanut tavoitteekseen olla maailman vastuullisin joustopakkausvalmistaja ja pienentää oman hiilijalanjälkensä nollaan.

Wipak logo

Wipak kehittää aktiivisesti uusia ratkaisuja, joilla vähennetään tarvittavan pakkausmateriaalin määrää ja hyödynnetään biopohjaisia tai kierrätysraaka-aineita muovipakkauksissa. Vaikka kierrätettävyys on myös isossa roolissa, on pakkausten ensisijainen tavoite silti aina tuotteen suojaaminen, ruokahävikin pienentäminen ja potilasturvallisuuden takaaminen. Kumppanuutemme perustuu pakkausmuovin vastuullisempaan käyttöön.

Lue lisää Wipakista

Vierailut Wipakilla

Vierailun aikana esitellään yrityksen toimintaa ja ekologisia joustopakkausmateriaaleja Lahden Nastolassa. Mahdollisuuksien mukaan joillekin ryhmille voidaan tarjota myös tehdaskierros. Vierailun kesto vaihtelee tunnista puoleentoista tuntiin riippuen mm. ryhmän koosta ja vierailun sisällöstä.

Kenelle
Päättäjille, toimittajille, elintarvike- ja sairaalatarvikealan yrityksille sekä alan opiskelijoille ja muille, jotka ovat kiinnostuneet ympäristöystävällisistä pakkausratkaisuista ja haluavat kuulla miten muovialan yritys aikoo päästä hiilineutraalius-tavoitteeseensa.

Vierailuohjeita ja tietoa esteettömyydestä
Wipakin tehdas sijaitsee Lahden itäosassa, Nastolassa, vanhan Kouvolan tien varrella osoitteessa Wipaktie 2, Nastola. Vierailijoiden pysäköintialue henkilöautoille on vastaanottorakennuksen edessä. Linja-auton pysäköintipaikka on tehtaan ja vastaanottorakennuksen välissä alemmalla tasanteella ja sovitaan ennakkoon. Autojen rekisterinumerot tulee ilmoittaa yritykselle portilla tunnistautumista varten etukäteen.

Tehtaalla ja tehdasalueella on kynnyksiä ja portaita ja esteetön liikkuminen on vaikeaa. Koronarajoitukset voivat vaikuttaa vierailujen ja tehdaskierrosten järjestämiseen.

Lähetä vierailupyyntö

Tiesitkö tämän Wipakista?

 • 01
  Wihuri on teollisuutta ja kauppaa harjoittava kansainvälinen suomalainen monialakonserni, jonka neljä toimialaa ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkutoiminta, tekninen kauppa ja liikelentotoiminta. Wipak-ryhmä Euroopassa ja Aasiassa ja Winpak Pohjois-Amerikassa muodostavat Wihurin Pakkausteollisuuden.
 • 02
  Wihuri aloitti pakkaustoimintansa vuonna 1967 ostamalla suomalaisen, jo vuonna 1950 perustetun muovituotteiden valmistajan. Nastolan tehtaan toiminta käynnistyi pian tämän jälkeen, aluksi nimellä Wipakkaus.
 • 03
  Wipak valmistaa monikerroskalvoa elintarvike- ja sairaalatarviketeollisuudelle sekä sterilointipusseja terveydenhuoltoon. Juusto- ja leikkelepakkauksiamme on varmasti sinunkin jääkaapissasi.
 • 04
  Wipak on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Isoja askeleita on jo otettu mm. siirtymällä vihreän energian käyttöön, optimoimalla logistiikkaketjuja ja panostamalla Sustainable tuoteryhmän kehitykseen.
 • 05
  Wipakin tuotekehityksessä panostetaan materiaalin vähentämiseen, sekä pakkausten kierrätettävyyteen, ja kierrätysmateriaalien ja biopohjaisten materiaalien käyttöön siellä missä se on mahdollista. Pääasiallinen tavoite pakkauksilla on kuitenkin aina lopputuotteen suojaaminen, eli ruokahävikin pienentäminen ja potilasturvallisuuden varmistaminen. Niistä ei tingitä.

Vinkki: Yhdistä Wipakin vierailu Salpakiertoon

Kuluttajan ei tarvitse miettiä mitä muovia pakkaus on. Jos se on pakkaus? Jos se on muovia? Se kelpaa muovinkierrätykseen! Keräykseen hyväksytään kaikki muut muovipakkaukset paitsi PVC ja tätä ei mistään Wipakin tuotteista löydy. On tärkeää, että käytetyistä muovipakkauksista mahdollisimman suuri osa päätyy kierrätykseen. Lahden seudulla kuluttajille tarkoitetuista Rinki-muovipakkausten palautuspisteistä vastaa Salpakierto. Tutustumiskäynnillä Salpakiertoon kuulet tästäkin toiminnosta.

Lue lisää Salpakierrosta