Lahden Talot

Hyvää asumista pienellä jäljellä.

Lahden seudun suurin vuokranantaja, joka vuokraa, omistaa, ylläpitää ja rakentaa laadukkaita mutta mukavan hintatason koteja. Omistuksessa on yli 7 000 asuntoa, joista löytyy viihtyisiä vaihtoehtoja niin kaupungin sykettä rakastaville kuin rauhallisten alueiden ystävillekin.

Ympäristövastuullinen toiminta on osa Lahden Talojen strategiaa. Isona toimijana yritys kantaa suurta vastuuta hiilijalanjäljestään ja on sitoutunut vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Yritys on panostanut pitkäjänteisesti vihreämpiin valintoihin koko toiminnassaan sekä tekee jatkuvaa ja aktiivista työtä energiatehokkaan asumisen eteen yhdessä asukkaidensa kanssa.

Laatikkotehtaankadun opiskelija-asuntoja suunniteltaessa kuunneltiin opiskelijoiden toiveita. Kahdessa toisiinsa kytketyssä A-energialuokan talossa on 110 tilavaa asuntoa, joissa kaikissa on iso lasitettu parveke. Alimmassa kerroksessa on yhteiskäyttötiloja opiskelua ja vapaa-aikaa varten. LAB-ammattikorkeakoulu ja yliopistokampus sijaitsevat 200 metrin päässä.

Tutustu Lahden kaupungin omistamaan konserniyhtiöön, jonka asunnoissa asuu melkein kymmenen prosenttia lahtelaisista.

Lue lisää Lahden Taloista

Ympäristö edellä

Kaikissa uudiskohteissa on A-energialuokan tunnus, joka on merkki parhaasta energiatehokkuudesta. Katoilla toimivat myös aurinkopaneelivoimalat, joiden tuottamaa sähköä käytetään muun muassa rakennusten viilentämiseen.

Lahden Talojen kaikki kohteet on liitetty yhteen kattavaan kiinteistönhallintajärjestelmään, jonka analytiikkaseurannalla havaitaan tehokkaasti vikaantuneet laitteet ja saadaan selville kehitys- ja korjausehdotuksia. Tällä on selviä vaikutuksia energiankulutukseen.

Asukkaat ja LAB:n sekä LUT:n opiskelijat voivat hyödyntää täyssähköistä yhteiskäyttöautoa helposti, edullisesti ja ekologisesti. Auton lähtöpiste sijaitsee Laatikkotehtaankadulla.

Vierailut Lahden Taloilla

Vierailun aikana esitellään yrityksen toimintaa.

Kenelle:

Rakentamisen/asumisen viitekehyksen asiantuntijoita.

Vierailuohjeita:

Lahden Talojen toimistolla on suhteellisen pienet kokoustilat ( < 8), kohteisiin voi käydä tutustumassa ulkoa käsin ja yleisissä tiloissa, mutta asuntoihin l. asukkaiden koteihin vierailuilla ei ole pääsyä. Isompien ryhmien esitykset sovitaan erikseen.

Varaa vierailusi täältä

Tiesitkö tämän Lahden Taloista?

 • 01
  Energiatehokas rakennus pienentää muun muassa sähkön- ja lämmönkulutusta sekä hillitsee asumisen ilmastovaikutuksia ja hiilidioksidipäästöjä. Näin säästetään sekä luontoa että asumisen euroja.
 • 02
  Asukkaat on otettu mukaan vähentämään asumisen hiilidioksidipäästöjä. Kiinteistöjen yhteenlasketut päästöt kilpailevat keskenään MiniMoi! -kilpailussa. Kilpailuja on ollut myös vedenkulutuksen vähentämisestä ja jätteiden lajittelun parantamisesta.
 • 03
  Timonkatu 5:n pihalle rajattiin kesällä 2020 niittyalue mehiläisten ja muiden hyönteisten rauhalliseksi pesintäpaikaksi. Idea tuli asukastoimikunnalta.
 • 04
  Hollolankatu 3:n pihalla oli kesällä 2020 kaupunkiviljelykokeilu, joka toteutettiin yhdessä Inspis Lahti ry:n kanssa. Yhteensä neljästätoista viljelylaatikosta saatu sato tuli asukkaiden käyttöön.

Vinkki: Vieraile myös muissa Lahden kaupunkikonsernin yhtiöissä

Visit Lahti järjestää vierailuita myös muihin Lahden kaupunkikonserniin kuuluviin yhtiöihin:
Lahti Energia
Lahti Aqua
Salpakierto

Varaa vierailusi täältä