Best Lake Nature Adventures

Laadukkaiden luontoelämysten moniosaaja palveluksessasi!

Virkistäytyminen luonnossa kokouksen ohessa, työhyvinvointi ja- virkistyspäivien ohjelmat tai vaikkapa illallinen nuotiolla – järjestämme toivomaanne ohjelmaa Lahden seudun luonnossa ammattitaitoisesti ja vastuullisesti. Meille on tärkeää, että asiakkaamme viihtyvät ja rentoutuvat kanssamme.

Salpausselkä Geopark partner

Best Lake Nature Adventures on Salpauselkä Geopark -yhteistyökumppani. Voit varata meiltä opastettuja retkiä Salpauselkä Geopark kohteisiin. Yrityksemme toimii vastuullisesti ja toteutamme Sustainable Travel Finland ohjelman periaatteita. Olemme myös Metsähallituksen yhteistyöyritys.

 

Varaa tästä

Esimerkkejä suosikkiohjelmistamme

Best Lake Nature Adventure lohikeitto

Metsäillallinen

Kokouspäivän kruunaa illallinen nuotiolla tai kodalla. Rentoudumme virkistävällä kävelyllä metsän läpi nuotiopaikalle, jossa eräkokkimme valmistaa herkullisen kolmen ruokalajin illallisen. Metsäillallisia toteutetaan ympärivuoden ja raaka-aineet valitaan sesongin mukaisesti. Voitte valita menun sesongin vaihtoehdoista, hinnat alkaen 69,00€/hlö, minimi 10 hlöä.

Best Lake Nature Adventures sieniretki

Suolaheinää ja mansikoita -villiruokaretki

Lahden seudun puhtaat metsät ovat täynnä villiruokaa. Villiruokakävelyillä tutustumme sesongin antimiin: villiyrtteihin, marjoihin ja sieniin. Poimimme niitä myös mukaamme ja taukopaikalla valmistamme niistä pienet maistiaiset. Hinta alkaen 59€/hlö.

Villiruoka-minikurssilla perehdymme luonnon antimiin perusteellisimmin ja se sopii hyvin vaikkapa virkistyspäivän ohjelmaksi. Kysy tarjousta!

Best Lake Nature Adventures

Erärastihaaste

Tarvitsette tiimityötä, tietoa ja näppäryyttä erärastien selvittämiseen. Erärastihaaste sopii erityisen hyvin yritysryhmille, ystäväporukoille tai polttariohjelmaksi. Erärastien tehtävissä joukkueet tarvitsevat taitoa, tietoa ja näppäryyttä, haaste ei ole nopeuskilpailu. Voittajajoukkue palkitaan maalissa. Hinta alkaen 39,00€/hlö, minimi 10 hlöä.

Kitetirri Fatbike-retki Kitetirri fatbiking

Pyörällä ja patikoiden

Koe maastopyöräily ja suoluonnon rauha samalla retkellä. Retki alkaa tutustumisella Linnaisten suohon luonto-oppaan johdolla. Patikoimme suon läpi pitkospuureittiä ja ihailemme suoluontoa ympärillämme. Opas kertoo alueen luonnosta ja suoalueen historiasta. Luontopolun toisessa päässä hyppäätte sähköpyörien selkään ja ajatte maalaisteitä ja polkuja pitkin takaisin lähtöpisteeseen. Jos ryhmänne on yli 10 hlöä, jaamme ryhmän kahteen. Retki toteutetaan yhteistyössä Kitetirrin kanssa. Hinta alkaen 82,00€/hlö, minimi 10 hlöä.

Joko kokeilitte melontaa?

Koe järviluonto rauhallisella Salajärven salat -melontaretkellämme Liikuntakeskus Paulahdessa. Kolmen tunnin retkellä pidetään taukoa sopivassa paikassa ja nautitaan eväistä. Retkelle tarvitset hieman aiempaa melontakokemusta, sillä aloitamme retken heti melomalla. Jos ryhmällänne ei ole aiempaa kokemusta melomisesta, ota yhteyttä niin suunnitellaan teille sopiva aloituspaketti. Hinta alkaen 79 €/hlö, 2-6 hlöä.

Katso myös kesän 2022 pidemmät melontaretket.

Metsämieli®kävelyt

Metsämieli-kävely tasapainottaa mieltä ja kehoa! Metsämieli-menetelmässä luonnon suomia, itsestään syntyviä terveysvaikutuksia tehostetaan tietoisilla harjoitteilla, joilla kehitetään tavoitteellisesti oman mielen sisäisiä, hyvinvointia tukevia taitoja. Hinta alkaen 55€/hlö, minimi 6 hlöä.

Varaa tästä

Salpausselkä Geopark -retket

Linnaistensuo Lahti pitkospuut luontopolku nature trail swamp

Linnaistensuon pitkospuille

Linnaistensuo on oikea keidas eteläisessä Lahdessa, vain 10 minuuttia keskustasta. Lähde mukaan patikoimaan pitkospuille ja nauttimaan luonnon hiljaisuudesta. Talvella retki tehdään lumikenkäillen.

Maastojuoksua Salpausselällä running

Jääkauden jäljillä Salpausselällä

Lahden Urheilukeskuksesta levittäytyvä Salpausselkä tarjoaa yllätyksiä luonnossa liikkujalle. Lähde sinne pienelle patikkaretkelle luonto-oppaan kanssa ja ihastu. Talvella retki on mahdollista tehdä lumikenkäillen.

Pulkkilanharju ridge Päijänne Asikkala

Pulkkilanharju ja Kelventeen upea harjusaari

Päijänteen kansallispuistosta löytyy useita kuvauksellisia kohteita. Esimerkiksi kuvan Pulkkilanharjulla kulkee luontopolku, jolta avautuu upeat maisemat Päijänteelle. Suosittelemme myös veneretkeä Kelventeen 8 km pitkälle harjusaarelle. Saaren laguunimaisilta hiekkarannoilta on mahtavaa pulahtaa kirkkaaseen veteen uimaan. Kysy tarjousta retkestä!

Best Lake Nature Adventures sienikori

Makuja Salpausselältä

Makuja Salpausselältä -retkellä pääset alueen sydämeen. Kävelette luonto-oppaan kanssa metsäreittiä ja poimitte reitin varrelta sesongin villiruokaa: kasveja, marjoja ja sieniä. Nuotiopaikalla eräkokkimme valmistaa teille herkullisen aterian lähialueen raaka-aineista – ateriassa käytetään myös keräämäänne villiruokaa. Ateria sisältää metsäsienikeittoa, järvikalaa, sesongin vihanneksia ja paikallista leipää- jälkiruokana perinteikäs marjoista tehty herkku.

Geopark-retki Pirunpesälle

Koe yksi Salpausselkä Geoparkin jylhimmistä kohteista opastetulla retkellämme. Pirunpesä on komea jääkauden sulamisvesien muodostama kalliohalkeama Hollolassa, Pirunpesän luonnonsuojelualueella. Retki on myynnissä verkkokaupassamme minimi kahden hengen ryhmille – kysy tarjousta suuremmille ryhmille.

Varaa retki tästä

Vastuullisia luontokokemuksia

Best Lake Nature Adventures toimii vastuullisesti luontoa kunnioittaen ja paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa toimien. Toimijan järjestämillä elämysretkillä toimitaan luonnossa sen erityispiirteet ja herkkyyden huomioiden ja niistä asiakkaille kertoen. Toiminnassa hyödynnetään alueen muiden yritysten palveluita muun muassa tarjoiluiden ja kuljetusten osalta.

Best Lake Nature Adventures yritykselle on laadittu kestävän kehityksen ohjelma, jossa asetetut toimenpiteet ja tavoitteet ohjaavat toimintaa. Ohjelmaan kuuluvat mm. seuraavat laatukriteerit:

  • Retket toteutetaan Lahden seudun luontokohteissa, joissa hyödynnetään valmiita reitistöjä ja rakenteita
  • Osalle retkistä pääsee helposti julkisilla kulkuneuvoilla ja ryhmäasiakkaita kehoitetaan hyödyntämään myös kimppakyytejä
  • Tarjoiluissa pyritään minimoimaan ruokahävikki ja käyttämään kestoastioita tai kierrätettävä kertakäyttöastioita
  • Tarjoilut hankitaan lähialueen catering- ja leipomomyymälöistä hyödyntäen sesongin raaka-aineita ja luonnon omia antimia
  • Yhteistyötä tehdään alueen muiden matkailu- ja ohjelmapalveluyrityksien kanssa tavoitteena edistää alueen taloudellista hyvinvointia