Vellamomenu – Päijät-Hämeen makuja

Vellamomenu on Päijät-Hämeen maakunnan lähiruokamenu, jossa korostuvat paikalliset maut ja sesongin herkut. Paikalliset ravintolat ja asiakkaat ovat ottaneet maakuntamenun omakseen – nyt voitkin nauttia Vellamomenu-mauista illallismenun lisäksi vaikkapa kokousaamiaisella ja -lounaalla sekä buffeen muodossa.

Vellamomenun tarkoituksena on nostaa päijäthämäläisen ruokakulttuurin arvostusta ja tuoda esiin maakunnan ravintoloiden huippuosaamista. Ravintolat ovat sitoutuneet käyttämään oman maakunnan raaka-aineita, kuten viljaa, kalaa, sieniä, marjoja, kasviksia ja lihaa – Salpausselän harjujen puhtainta vettä unohtamatta. Lisäksi ravintoloissa on tarjolla paikallisia viinejä, viskiä, olutta ja siideriä.

Vellamomenu-ravintolat

Lähiruoan tuottajat

Päijät-Hämeessä on monipuolista maataloustuotantoa, satoisat marja- ja sienimetsät sekä runsaat rapu- ja kalakannat. Maatiloilla ja muissa maakunnan pienissä elintarvikeyrityksissä valmistuu huolella valituista raaka-aineista monenlaisia aitoja ja laadukkaita maalaistuotteita.

Kolme kertaa vuodessa vaihtuvan Vellamomenun pääraaka-aineet hankitaan aina tuoreena mahdollisimman läheltä. Vellamomenussa hyödynnetään tarpeen mukaan myös parhaita lähimaakuntien tuotteita. Tuottajat ja tuotteiden taustat tunnetaan ja tarinat höystävät menuta.

Lue lisää

Lahden kauppahallista Local Food -kauppapaikka

Lahden Kauppahallissa on myyty lähiruokaa lähes vuosisadan ajan. Kauppahallin liha-, kala-, juusto- ja leipätiskeiltä löydät takuuvarmasti paikallisia herkkuja. Nyt tunnistat ne entistä helpommin – kaikki Vellamo-tunnuksella merkityt tuotteet ovat paikallisia ja lähellä tuotettuja.

Paikallista lähiruokaa – Local food on kaupoille ja kaupan alalle räätälöity brändi. Tuotteen tulee täyttää lähiraaka-aineelle asetetut vaatimukset ja alkuperän tulee olla jäljitettävissä.

Lue lisää

Vellamomenu-yhteistyö

Päijät-Hämeen liitto on ollut keskeisesti mukana Vellamomenu-yhteistyössä menun historian alusta lähtien, onhan se erinomainen maakunnan markkinointituote ja valtakunnallisesti tunnetuin maakuntamenu. Visit Lahti jatkaa koordinointia tehden sitä yhteistyössä Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry:n kanssa.

Vellamo vaakuna

Lisätietoja:

Lahden seutu – Lahti Region Oy
Heidi Painilainen
p. 040 676 3411 | heidi.painilainen(at) lahtiregion.fi

Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry
Jukka Turta
p. 044 242 5119 | jukka.turta (at) paijatateria.fi