Vellamomenu - Päijät-Hämeen makuja

Vellamomenu on Päijät-Hämeen maakunnan lähiruokamenu, jossa korostuvat paikalliset maut ja sesongin herkut. Paikalliset ravintolat ja asiakkaat ovat ottaneet maakuntamenun omakseen – nyt voitkin nauttia Vellamomenu-mauista illallismenun lisäksi vaikkapa kokousaamiaisella ja –lounaalla sekä buffeen muodossa.

Vellamomenun tarkoituksena on nostaa päijäthämäläisen ruokakulttuurin arvostusta ja tuoda esiin maakunnan ravintoloiden huippuosaamista. Ravintolat ovat sitoutuneet käyttämään oman maakunnan raaka-aineita, kuten viljaa, kalaa, sieniä, marjoja, kasviksia ja lihaa - Salpausselän harjujen puhtainta vettä unohtamatta. Lisäksi ravintoloissa on tarjolla paikallisia viinejä, viskiä, olutta ja siideriä.

IN ENGLISH

VELLAMOMENU-RAVINTOLAT

 
Hollolan Hirvi

Maaseuturavintola Hollolan Hirvi

Vain 10 minuutin ajomatka kaupungista ja olet perillä! Peltojen ja metsien keskellä sijaitseva Hollolan Hirvi on enemmän kuin maaseuturavintola – oman panimon tuotteet, oluet ja sahti, maistuvat niin tuopissa kuin ruuassa.

 
Lehmonkärki Ometta

Lehmonkärki

Lehmonkärjen Ometta-ravintola on jyhkeä kokous- ja juhlatila Asikkalassa. 1700-luvun holvikaaret ja käsinveistetyt kattorakenteet lumoavat massiivisuudellaan. Ometan keittiössä maistuvat vuosikymmenten lähiruokaperinteet yhdistettyinä tuoreisiin ruokatrendeihin.

 
Roux

Ravintola Roux

Rouxissa ruoka- ja viinilistat muodostavat täydellisen kokonaisuuden, jossa valinta erinomaisen ja huippuhyvän välillä on vaikea. Keittiömestarin taidokas kädenjälki ja palkittu henkilökunta tuovat sinut Rouxiin yhä uudestaan ja uudestaan.

 
Solo Sokos Hotelli Lahden Seurahuone

Lahden Seurahuone

Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone tarjoaa monipuoliset puitteet juhliin Lahden pääkadun varrella.  Vellamomenun nauttimiseen sopii esimerkiksi kuvan ylevä Hämesali, johon mahtuu 100 henkeä ruokailemaan.

 
Mukkulan kartano

Mukkulan kartano

Mukkulan Kartano on uniikki designkartanohotelli kauniin Vesijärven rannalla, 10 minuutin päässä Lahden keskustasta. Kartanon ruokafilosofia rakentuu modernista skandinaavisesta ja klassisesta ranskalaisesta keittiöstä, ripauksella italialaisen keittiön makuja.

 
Lahden kaupungintalo

Ravintola Tyrmä

Lahden kaupungin henkilöstöravintola Tyrmä sijaitsee Eliel Saarisen suunnitteleman kaupungintalon alakerrassa, erikoisessa ympäristössä - Tyrmä-nimi juontaa tilan alkuperäisestä käyttötarkoituksesta poliisivankilana.
Tyrmän tilaustarjoilut kaupungintalolla hoitaa Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy.

 

LÄHIRUUAN TUOTTAJAT

 

Päijät-Hämeessä on monipuolista maataloustuotantoa, satoisat marja- ja sienimetsät sekä runsaat rapu- ja kalakannat. Maatiloilla ja muissa maakunnan pienissä elintarvikeyrityksissä valmistuu huolella valituista raaka-aineista monenlaisia aitoja ja laadukkaita maalaistuotteita.

Kolme kertaa vuodessa vaihtuvan Vellamomenun pääraaka-aineet hankitaan aina tuoreena mahdollisimman läheltä. Vellamomenussa hyödynnetään tarpeen mukaan myös parhaita lähimaakuntien tuotteita. Tuottajat ja tuotteiden taustat tunnetaan ja tarinat höystävät menuta.

Lue lisää paikallisista tuottajista

LAHDEN KAUPPAHALLISTA LOCAL FOOD -KAUPPAPAIKKA

 

Lahden Kauppahallissa on myyty lähiruokaa lähes vuosisadan ajan. Kauppahallin liha-, kala-, juusto- ja leipätiskeiltä löydät takuuvarmasti paikallisia herkkuja. Nyt tunnistat ne entistä helpommin – kaikki Vellamo-tunnuksella merkityt tuotteet ovat paikallisia ja lähellä tuotettuja.

Paikallista lähiruokaa – Local food on kaupoille ja kaupan alalle räätälöity brändi. Tuotteen tulee täyttää lähiraaka-aineelle asetetut vaatimukset ja alkuperän tulee olla jäljitettävissä.

Lue lisää

VELLAMOMENU-YHTEISTYÖTÄ KOORDINOI VISIT LAHTI

 
Vellamo - Päijät-Hämeen tunnus
Vellamomenu Päijät-Hämeen liitto

Päijät-Hämeen liitto on ollut keskeisesti mukana Vellamomenu-yhteistyössä menun historian alusta lähtien, onhan se erinomainen maakunnan markkinointituote ja valtakunnallisesti tunnetuin maakuntamenu.

Visit Lahti vastaanotti yhteistyön koordinatiovastuun  keväällä 2020.

Lisätietoja:

Lahden seutu - Lahti Region Oy
Harri Olenius
p. 0400 922 453
harri.olenius (at) lahtiregion.fi

Suvi Räsänen
p. 040 139 0690
suvi.rasanen (at) lahtiregion.fi

Päijät-Hämeen Keittiömestarit ry
Jukka Turta
p. 044 242 5119 | jukka.turta (at) paijatateria.fi