Talvipyöräilyä Lahden seudulla

Lahden seudun harjuiset maastot Salpausselällä ovat huippuja ympärivuotiseen pyöräilyyn. Ulkoilureittejä on alueella kymmeniä kilometrejä ja uusia talviseen maastopyöräilyyn tarkoitettuja reittejä on tehty hiljattain lukuisia. Tutustu tarjontaan ja tule kokeilemaan!

Salpausselän uudet maastoliikuntapolut

Salpausselkä Trails

7 km Hakalaukunlenkki

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 Tapanilan hiihtomajalta pääset lähtöpisteelle noin 600 m polkusiirtymää punaisin nuolin merkittyä Kintterön Kymppi -polkua.

Salpausselkä Trails

10 km Kintterön kymppi

Lähtöpiste: Sykekadun P-paikka, Sykekatu 11 sekä Koneharjunkadun P-paikka, Koneharjunkatu 10

Salpausselkä Trails

3 km Raviksen Rento

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Talvipyöräilyä Salpausselällä winter cycling

2,9 km Tapanilan Taival

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Urheilukeskuksesta pääset lähtöpisteelle ulkoilureittejä pitkin.

Salpausselkä Trails

3,5 km Tähtipolku

Lähtöpiste: Vanha Ravirata Vaskelaisenrinne 11 Tapanilan hiihtomajalta reitti kaupunkiin päin lähtee polkureittien risteyksestä majan yläpuolelta

Salpausselällä on 25 kilometriä merkittyjä maastoliikuntapolkuja, joilla voi pyöräillä, kävellä, juosta tai ulkoiluttaa koiraa. Maastoliikuntapolut on merkitty maastoon yhteiskäyttöä osoittavilla merkeillä. Maastoliikuntapolut – Salpausselkä Trails sijoittuvat Urheilukeskuksen–Tapanilan–Hakalaukun–Kintterönsuon alueelle.
Maastoliikuntapolut kartalla

Vuokraa pyörä tai lähde luontoon oppaan kanssa

Kitetirri Fatbike-pyöräily talvella Kitetirri fatbiking in winter

Vuokraa Kitetirrin maastosähköpyörä

Kitetirri tarjoaa Lahdessa vuokralle laadukkaita Cuben maastosähköpyöriä sekä KTM sähköfatbikejä. Niillä sujuu mukavasti matka maantiellä tai maastossa metsän keskellä. Pyörävuokraan kuuluu: Sähköpyörä, maastopyöräily kypärä, kaarilukko ja suojalasit, pidempiin vuokrauksiin saat mukaasi 2A laturin 220v verkkovirralle. Nouto ja palautus: Tapanilan Hiihtomaja, sovittaessa myös Ravintola Lokki, Lahden Urheilukeskus, Messilä Camping tai Sokos Seurahuone

Fenix ohjelmapalvelut fatbike-vuokraus

Fenix vuokraa fatbiket

Hyppää fatbiken selkään ja suuntaa Salpausselän tai Pesäkallion metsiin. Leveät renkaat mahdollistavat hyvän pidon kaikilla alustoilla ja maaston epätasaisuudet kivineen ja kantoineen eivät menoa hidasta. Fatbiken voi vuokrata päiväksi tai useammaksi. Hinta sisältää fatbiken ja kypärän. Minimimäärä kaksi fatbikea/varaus. Nouto ja palautus: Messilä Camping tai Lahden Urheilukeskus, sovittaessa muutkin kohteet

Patatofriendly.com

Varaa ohjattu fatbike-retki

Tutustu fatbike- maastopyöräilyyn ja Salpausselän hienoihin maisemiin ohjatulla retkellä. Kokonaiskesto noin 1,5 tuntia. Aiempaa kokemusta maastopyöräilystä ei tarvitse olla, mutta käsijarrullisista pyöristä on hyvä olla kokemusta jonkin verran. Hinta sisältää oppaan palvelut, fatbiken ja kypärän. Minimimäärä 6 henkilöä /retki. Lähtöpaikka: Lahden Urheilukeskus (Salpausselänkatu 8) tai Messilä Camping.

Kitetirri E-Fatbike

Varaa Sinisen hetken metsästys -ohjattu retki

Lähde mukaan elämykselliselle sähköpyöräretkelle Lahden upeaan maastoon. Aloitamme retken tunnelmalliselta Piano Paviljongilta tutustuen yhdessä pyöriin ja oppaan ohjeistaessa niiden käytöstä. Sinisen Hetken reitti kulkee Lahden Salpausselän vaihtelevissa maastoissa, jossa mm. harjua, metsäpolkuja, maanteitä sekä jäänylitys, sääolosuhteiden niin salliessa. Palaamme takaisin Piani Paviljongille illan hämärtyessä, jolloin voimme ihastella valojen loisteessa luonnon sekä Lahden maamerkkien kauneutta. Retken jälkeen pääset lämmittelemään ja nauttimaan Paviljongin Winter Cafen antimista.

Talvipyöräily Vierumäellä

Vierumäki winter biking

5,2 km talvipyöräilyreitti

Lähtöpaikka: Vierumäkihallin edestä Rengasreitti koostuu metsäteistä sekä eri kokoisista poluista, jotka ovat helppoa tai erittäin helppoa pyöräiltävää.

Vierumäki winter biking

17,2 km Juustopolku

Juustopolulle voi lähteä joko Heinolasta tai Vuolenkoskelta.17,2 km mittainen Juustopolku kuljettaa pyöräilijän Heinolan Jyrängöstä Iitin Vuolenkosken kylään (tai toisin päin), läpi korpimaisemien ja yli kallioisten mäkien. Heinolasta lähdettäessä maisema vaihtuu reitin varrella Konniveden rantojen viereltä jylhistä kuusimetsistä hakkuuaukeisiin, jäkälän peittämiin kallioihin, lehtomaisiin metsiin, mäntykankaaseen ja lopulta Vuolenkosken idylliseen kylään. Hetken ajan silmissä vilahtavat myös vehreät peltomaisemat. Reitin upein nähtävyys on viimeisimmän jääkauden aikana mannerjäätikön raahaamana nykyiselle paikalleen kulkeutunut massiivinen siirtolohkare, Kupparinkivi.

Vierumäki talvi hiihto pyöräily

Vuokraa E-Fatbike Vierumäeltä

Varaukset ja lisätiedot pyöristä sekä reiteistä Vierumäki Friendsistä, paikan päältä Urheiluhallilta tai soittamalla Liikuntapaikkavaraamoon, puh. 0300 870 124.

Talvipyöräily Pajulahdessa

Kevätpuronpolku Pajulahti Nastola

1,5 km Kevätpuronpolku

Kevätpuronpolku kiertää vaihtelevan n. 1,5 km lenkin käyden luonnonkauniilla mäellä ja laskien sieltä kahden sillan kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polulla on sopivan haastavia nousuja, mutta vastavuoroisesti mukavia laskuosuuksia. Mäelle nousu sekä loppulasku kalliota pitkin saa jännityksen ja sykkeen nousemaan. Vaativammalle loppulaskulle on myös vaihtoehtoinen, helpotettu paluureitti. Polku on kokonaisuudessaan keskivaikea.

Pajulahti fatbike

Vuokraa Fatbike

Fatbiket mahdollistavat pyöräilyn vuoden ympäri. Tarjolla myös junioripyöriä. Vuokraa pyörä kahdeksi tunniksi tai vaikkapa koko päiväksi. Fatbiken voit varata Pajulahden vastaanotosta puh. 044 7755 313 vastaanotto@pajulahti.com verkkokaupasta.

Lapakisto talvi winter

Lapakiston reitit lähellä Pajulahtea

Lapakiston luonnonsuojelualue koostuu seitsemästä erilaisesta osa-alueesta, Pitkäjärven jylhästä itärannasta, Ahvenlammin sekametsäalue, Kalliojärven nimensä mukaisesti kallioinen ranta-alue, Sammalistonsuon räme, Lapakiston järvi, suorantainen Sammalisto ja sen itäpuolinen nimetön lampi. Alueella risteilee viisi maastoon merkittyä reittiä, joiden yhteenlaskettu pituus on 23 km. Lapakisto on Etelä-Suomessa erittäin merkityksellinen luonnonsuojelualue laajuutensa ja luonnonpiirteidensä monipuolisuuden ansiosta.

Yhteislenkkejä maastossa

Lahden Pyöräilijöiden Lampputorstai -lenkit maastopyörällä
Ski Out Biken Maastopyörälenkit tiistaisin

Talvipyöräilyä Salpausselällä winter cycling

UUTTA! Luontokohteet ja matkailupalvelut nyt samalla kartalla

Lahden seudun retkeilyreitit, hiihtoladut, tulipaikat, nähtävyydet ja matkailupalvelut on nyt yhdistetty Matkailukartalle. Kartalta löydät myös kaikki Salpausselkä Geoparkin kohteet sekä Retkipaikka.fi-blogikirjoitukset alueemme luontokohteista.

Kehitämme karttaa ja otamme mielellämme vastaan palautettasi. Testaa ja tutki karttaa, niin mobiilissa kuin pöytäkoneella ja anna palautetta osoitteella info (at) lahtiregion.fi.

Matkailukartta

Pyöräilyreittivinkkejä Lahden seudulla

Vesijärven klassikkokierros, Lahden parhaat rantamaisemat ja monet muut reittivinkkimme tarjoavat ideat sekä kartat muutaman tunnin retkipyöräilylenkistä koko päivän kierroksiin.
Katso kaikki reittikuvaukset