Eturivin paikat kesäkivan äärellä

Lahden seudulla koetaan ikimuistoisia lomahetkiä myös kulttuurin parissa. Meiltä löytyy kikatuttava kesäteatterielämys, museoiden hauskoja toimintaosastoja, maalaiskulttuuria ihanilla kotieläinpihoilla ja lasten suosikkinähtävyyksiä Suurmäen huipusta retropeliluolaan.

KESÄTEATTERIA JA NEITI HIIRULAISEN TARINOITA

 
Kiljuset

Pesäkallion kesäteatteri:
Kiljusen herrasväki 30.6.-11.8.

Pesäkalliolta ei ääntä puutu tänäkään kesänä, sillä näyttämölle astelee suomalaisten rakastama, omalaatuinen ja vauhdikas perhe - Kiljusen herrasväki.

LIPUT 10-22 €

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 
Aschanin talo

Neiti Adele Hiirulaisen opastetut kierrokset Aschanin talolla

Lääninkivalteri Aschanin talolla, Heinolassa, on joka kesätiistai klo 11 lasten oma talokierros neiti Adele Hiirulaisen johdolla. Kierroksen lisäksi voit askarrella oman unelmien puutarhan, suorittaa tehtäväradan ja harjoitella puujalkakävelyä. Keskiviikkoisin klo 16 talolla leikitään pihaleikkejä.

Alle 18-vuotiaille vapaa pääsy, aikuiset 5 €/hlö

 

HAUSKOJA MUSEOITA

 
Hiihtomuseo

Mäkihyppykisat simulaattorissa Hiihtomuseolla

Koe nostalgiamatka rakastetun hiihtourheilun maailmaan Hiihdon henkeä -näyttelyssä. Museon toimintaosastolla voit kokeilla mm. mäkikotkan siipiäsi hauskassa Mäkihyppysimulaattorissa.

Alle 18-v. vapaa pääsy
Aikuiset 10 € / hlö

 
Radio- ja tv-museo Mastola

Tee oma tv-ohjelma Radio ja tv-museo Mastolassa

Mastolan näyttelyt kertovat suomalaisen radio- ja tv-alan historiasta. Koko perheelle sopivassa näyttelyssä pääset kokeilemaan mm. tv-ohjelman tekoa oikeassa chroma key -studiossa.

Alle 18-v. vapaa pääsy
Aikuiset 10 € / hlö

 
Moottoripyörämuseo

Isien ja poikien unelmia Moottoripyörämuseossa

Museossa on esillä yli 100 ainutlaatuisia moottoripyörää! Kesän 2019 uutuuksia ovat mm. Sleepy Sleepers The Mopott-Show 40 vuotta -osasto, Easy Rider 50 vuotta sekä uusittu Harley Davidson -osasto.

LIPUT 6-12 € / hlö

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 

KIEHTOVIA LINTUJA, HUSKY-KOIRIA, SULOISIA KOTIELÄIMIÄ

 
Heinolan lintutarha

Kiehtovia lintutarinoita Heinolan Lintutarhalla

Heinolan lintutarha hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon. Nähtävillä on sekä luonnosta pelastettuja lintuja että lemmikkejä, kuten värikkäitä papukaijoja. 

VAPAA PÄÄSY

 
Kilkkilän Farmi

Kilkkilän Farmilla herkutellaan

Kilkkilän Farmi Iitissä on siitä metka paikka, että se on koti alpakoille, strutseille, poroille ja riikinkukoille! Kesän uutuus on maukasta murkinaa tarjoava grillikahvila.

LIPUT 4-6 € / hlö

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 
Koirakikka

Huskyfarmilla
koiramaista menoa

Kettuja, pupuja, poroja, kyyhkysiä, hukkia sekä – tottahan toki – siperianhuskyjä! Opastettuun kierrokseen Koira Kikan huskyfarmilla,  Heinolassa, sisältyy kahvi, mehu ja pulla.

LIPUT alk. 10-15 €/hlö

 
Olgan Farmi

Olgan Farmilla on
pupu poikineen

Olga Temosen maatilan pihapiirissä, Iitissä, pääset ihailemaan kotieläimiä. On aasia, lehmää, alpakoita, lampaita, pupuja, poneja ja vaikka mitä!

LIPUT alk. 6 €/hlö

 
Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Suloisia kotieläimiä ja
nukketeatteria

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha kätkee sisäänsä kotieläimiä sekä Ukkosen poika -nukketeatteriseikkailun. Täällä vierähtää mukavasti tovi jos toinenkin!

Kotieläinpihalle vapaa pääsy
Nukketeatteri 8 €/hlö
(näytökset 3.-15.6.)

 
HilleRin

Maalaispihapiirin lumoa

HilleRin Asikkalan Kurhilan kylässä on muun muassa Samantha Fox -pupun, Kale-vuohen ja Tuksu-kanan maja! Talon puodista ja pihapiiristä voi löytää uusia ja vanhoja aarteita omaan kotiin.

VAPAA PÄÄSY

 

KOKO PERHEEN NÄHTÄVYYKSIÄ

 
Puksu

Puksu-kaupunkijuna
kuljettaa perille

Puksu-kaupunkijuna tarjoaa mukavat puitteet kaupunkiin tutustumiseen. Se kulkee Vesijärven sataman, kauppatorin ja Launeen perhepuiston
välillä 18.6.–3.8.

LIPUT 1-6 €/hlö

 
Launeen perhepuisto

Hauskaa tekemistä
Launeen perhepuistossa

Riemunkiljahdukset ovat iso osa tätä koko perheen puuhapaikkaa! Puistossa on mm. liukumäkiä ja kiipeilytelineitä, liikennekaupunki,  skeittiramppeja ja
parkour-rata.

VAPAA PÄÄSY

 
Willa Fantti

Tuhansien norsujen Willa Fantti

Arvaa, missä on yli 19 000 norsuhahmoa! Kaivolan perinnetilalla ja Willa Fantissa tietysti. Täydennä elämys norsumehulla ja
-leivonnaisilla.

LIPUT 2-5 €/hlö

 
Lahden Urheilukeskus

Suurmäen huipulta näkyy!

Lahden Suurmäen näköalatorni tuolihisseineen on ihan must-kokemus Lahden kävijöille. Torni on avoinna joka päivä 1.6.-31.8.

LIPUT 4-8 €/hlö

 
Pincade

Retropelisali Pincade

Lahden keskustasta löytyy pelisali täynnä oikeita flippereitä ja arcade-pelikoneita eri aikakausilta. Miten olisi erät Donkey Kongia tai Ghostbustersia?

LIPUT alk. 5-10 €/hlö

 
Vääksyn liikennepuisto

Kurvailua liikennepuistossa

Mikä sen turvallisempi tapa harjoitella liikennesääntöjä kuin polkuautoilla liikennepuistossa? Vääksystä ja Padasjoelta löydät puistot ihan keskustan tuntumasta.

VAPAA PÄÄSY

 

VOITA MEET&GREET VALTTERI BOTTAKSEN KANSSA!

 
Osallistu kilpailuun

Osallistu kilpailuun!

Arvomme Meet&Greet -paketin, joka sisältää henkilökohtaisen tapaamisen F1-kuski Valtteri Bottaksen kanssa, yhden yön majoituksen Liikuntakeskus Pajulahdessa sekä liput Pajulahden Seikkailupuistoon kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle. Kilpailu on käynnissä 28.7.2019 asti.

Klikkaa tästä kilpailuun