Kulttuuriltaan yltäkylläisen rikas

Suomen hallitus on linjannut, että kaikki ryhmäkokoontumiset tulee perua tai siirtää olemassa olevan koronavirustilanteen vuoksi. Tämä aiheuttaa muutoksia tapahtumakalenteriin. Tässä poikkeustilanteessa emme päivitä väliaikaisia tietoja. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot toimijoiden omilta sivuilta.

Kulttuuria tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Lahden kaupunginteatteri on maamme suurimpia. Rautatienkadulla sijaitseva Teatteri Vanha Juko on kaupunkilaisten tunnelmallinen olohuone. Sinfonia Lahti, Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita.

KESÄTAIDENÄYTTELYITÄ

 
Vastahankaan Nastolan kesätaidenäyttely

Mitä olisi kesä ilman taidenäyttelyitä?

Lahden seudun kylät ja näyttelytilat täyttyvät taiteesta. Kurkkaa vinkit täältä!

 

TULOSSA: KLASSIKOIDEN TEATTERISYKSY 2020

 
Jekyll & Hyde Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Jekyll & Hyde

Kauhuromanttinen musikaali hyvän ja pahan taistelusta. Jekyll & Hyde kertoo intohimoisesta tohtorista, joka myöhästyy omista kihlajaisistaan. Ensi-ilta 5.9.2020.

 
Saituri Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Saituri

Kaikkien kitupiikkien esikuva, Molièren klassikkokomedia! Varallisuuteensa rakastuneen saituri Harpagonin elämän tärkein arvo ja sisältö ovat raha ja omaisuus, niiden kartuttaminen ja säilyttäminen. Ensi-ilta 3.10.2020.

 
Katto-Kassinen Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Katto-Kassinen

Maailman paras metkuilija Katto-Kassinen lennättää ystävyyden, ilon ja mielikuvituksen maailmaan. Ensi-ilta 29.8.2020.

 
Kultarinta Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Kultarinta

Kultarinta on Anni Kytömäen esikoisromaaniin perustava sukupolvitarina, jossa luonto antaa voimavaroja ihmisille, lupauksen vapaudesta ja kyvyn tulkita metsän kätkemiä salaisuuksia. Kantaesitys 30.9.2020.

 
Juko(la)n seitsemän veljestä Teatteri vanha Juko

Teatteri Vanha Juko:
Juko(la)n seitsemän veljestä

Jukon 25-vuotisjuhlanäytelmä versioi Aleksis Kiven klassikkoromaania. ”Muuttakaamme metsään ja heittäkäämme hiiteen tämän maailman pauhu.” Ensi-ilta 18.9.2020.