Kulttuuriltaan yltäkylläisen rikas

Kulttuuria tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Lahden kaupunginteatteri on maamme suurimpia. Rautatienkadulla sijaitseva Teatteri Vanha Juko on kaupunkilaisten tunnelmallinen olohuone. Sinfonia Lahti, Sibeliustalo ja Finlandia-klubi takaavat, että musiikkia ja viihdettä löytyy ihan joka makuun. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita.

TEATTERILIPPUJA VISITLAHTI ONLINE SHOPISTA

 

OIKOPOLUT KULTTUURIRIENTOIHIN

 
Nunnia ja konnia

Teatteria!

Musikaaleja, draamaa, komediaa, kantaesityksiä, lastenteatteria. Tunteiden koko skaala!

 
Finlandiaklubi

Musiikkia!

Sinfonia Lahti, Sibeliustalo, Finlandia-klubi, Torvi, Möysä - valitse näistä makuusi sopivin genre ja nauti.

 
Heinolan Taidemuseo

Taidetta!

Heinolan taidemuseo, Galleria Uusi Kipinä ja monet muut tarjoavat taidenautintoja ympäri vuoden.

 

PARASTA JUURI NYT: TEATTERISYKSY 2019

 
Nunnia ja konnia

Lahden kaupunginteatteri:
Nunnia ja konnia

Taivaallisen hauska musikaali, jossa musikaalitähti Deloris van Cartier laittaa nunnaluostarin sekaisin. Luvassa railakasta huumoria ja mukaansatempaavaa musiikkia.

 
Neljäntienristeys

Lahden kaupunginteatteri:
Neljäntienristeys

Tommi Kinnusen menestysromaaniin pohjautuva Neljäntienristeys on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa.

 
Isä

Lahden kaupunginteatteri:
Isä

Florian Zellerin lämmin ja koskettava näytelmä kaiken katoavaisuudesta.

 
Don Juan

Teatteri Vanha Juko:
Don Juan

Don Juan saapuu Lahteen ja supsuttaa korvaasi kaiken, mitä olet aina halunnut kuulla, ja kaiken, mitä et todellakaan halua kuulla. Don Juan jatkaa Jukon kolmivuotista Muutos-ohjelmistokautta. Vuonna 2019 teemana on sukupuoli ja seksuaalisuus.

 
Opus Deus

Musiikkiteatteri NYT:
Opus Deus - Kuinka tulla jumalaksi

Oletko kyllästynyt tasaiseen elämään? Kuljetko päivästä toiseen keskinkertaisuuden kahleissa? Tunnetko olosi merkityksettömäksi? Ei hätää, meillä on sinulle ratkaisu:
Opus Deus.

 
Yritys-ja liikekeskus Kori

Mojo-Tuotanto:
Aino S - Rakkaudesta mieheen

Aino S on tunneskaalaltaan rikas kuvaus Aino Sibeliuksen elämästä säveltäjämiehensä Jean Sibeliuksen rinnalla. Esitys Yritys-ja liikekeskus Korilla 4.12.

 
Reviisori

Lahden Lauantainäyttämö:
Reviisori

Nikolai Gogolin näytelmä kuvaa pikkukaupungin korruptoituneissa virkamiehissä syntyvää hysteriaa, kun he saavat tietää, että tuntemattomana esiintyvä reviisori on tulossa tarkastuskäynnille. Ensi-ilta 17.11.2019.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 
Minun ikuinen elämäni

Lahden kansanopiston teatteri:
Minun ikuinen elämäni

Teatterialalla maineikkaan Lahden kansanopiston teatterikoulutuksen syksyn ensi-ilta on saanut innoituksensa Jean-Paul Sartren teoksesta Suljetut ovet. Esitykset 15.11.-7.12.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 

SYYSKIVAA KOKO PERHEELLE

 
Aarresaari

Ensi-iltoja lastenteattereissa

Mauri Kunnaksen Aarresaari Lahden kaupunginteatterissa ja SUPER teatterin ihanat uutuusnäytelmät kutsuvat koko perheen teatteriin!

 

TULOSSA: TEATTERIKEVÄT 2020

 
Juoruja

Lahden kaupunginteatteri:
Juoruja

Rakastetun käsikirjoittajan Neil Simonin suosittu farssi tulee Lahden kaupunginteatterin suurelle näyttämölle uunituoreena suomennoksena. Ensi-ilta 22.1.2020.

 
Kesäkirja

Lahden kaupunginteatteri:
Kesäkirja

Tove Janssonin Kesäkirjaan perustuva näyttämöversio on hienovireinen, koskettava ja vakavan hauska esitys hyvin vanhan ja hyvin nuoren henkilön elämästä kesäsaarella. Suomenkielinen kantaesitys
16.1.2020.

 
Karnevaali2020

Lahden kaupunginteatteri:
Karnevaali 2020

Musiikkiteatteriteoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on yllätyksellinen, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka on vahvasti kiinni tässä ajassa. Kantaesitys 14.2.2020.

 
Täydellinen rikos

Lahden kaupunginteatteri:
Täydellinen rikos

Lähtötilanne: kukaan ei tiedä tekijää eikä rikosta.
Ei edes tekijä itse! Näin alkaa virtuoosimainen improvisoitu koko illan esitys, jonka lajityyppinä on rikostarina. Kaikki mitä esityksen aikana tapahtuu, tulee yllätyksenä myös esiintyjille.

 

TAIDENAUTINTOJA

 
Mirella Salo

JukoArt:
Mirella Salo 11.9.-18.12.2019

Teatteri Vanhan Jukon lämpiössä on nähtävillä Mirella Salon öljy- ja akryylitöitä, jotka ovat saaneet inspiraationsa seksuaalisuudesta, seksistä ja niihin liittyvistä tabuista.

 
Tapani Hyypiä

Galleria Nuovo:
Tapani Hyypiä

Tapani Hyypiän maalauksia nähdään nyt ensimmäistä kertaa Galleria Nuovossa. Näyttely on avoinna 9.11.-8.12.2019.

 
Makaaberi marraskuu

Muotoiluhuone DoNuts:
Makaaberi marraskuu

Muotoiluhuone DoNutsin tiloissa toimiva Galleria Mursu kokoaa marraskuun ajaksi kolmen kuvataiteilijan, Venla Hannolan, Tuija Markonsalon sekä Elias Sormasen teoksia. Näyttely on avoinna 5.12.2019 asti. 

 
Gösta Sundqvist

Radio- ta tv-museo Mastola:
Ihanasti sanottu

Näyttely sanataituri Göstä Sundqvistista. Tule nostalgisoimaan tuotteliaan Sundqvistin yli 250 musiikkikappaleen ja 700 radio-ohjelman helmiä!

 
Uusi Kipinä

Galleria Uusi Kipinä

Galleriassa, Lahden keskustassa, esillä Ville Kirjasen ja Laura Pietiläisen Memento Carne -näyttely, Noora Lehtovuoren Life is Dangerous -valokuvia sekä Mari Lampisen Science is the new religion -teoksia. Näyttely on avoinna 8.12. asti.

 
Heinolan taidemuseo

Heinolan taidemuseo:
Heinolan Taide 2019

Kuvataiteilija Roi Auringon juryttama, Heinolan kuvataiteilijoiden vuosinäyttely. Näyttely on avoinna 7.12.-2019-5.1.2020.