Tervetuloa Kimolan kanavalle!

Pitkä odotus päättyi, kun Kimolan kanava avautui 3.8.2020 klo 10. Huima, 5,5 kilometriä pitkä kanava ja sen 12 metriä korkea sulku sekä ainutlaatuinen kanavatunneli ovat takuulla kokemisen arvoiset. Kanavan ansiosta Päijänteeltä pääsee nyt Kouvolan Voikkaalle asti.

MIKÄ KIMOLAN KANAVA?

 

Entinen tukinuittoon tarkoitettu kanava on kokenut kahden vuoden aikana täydellisen muutoksen. Iitin Vuolenkosken Koskenniskasta alkava ja Kouvolan Kimolaan päättyvä kanava on nyt ruopattu ja levennetty myös veneilijöille ja risteilylaivoille sopivaksi.

Vanhojen, tukinuittoon tarkoitettujen nippunostureiden tilalle on rakennettu venesulku, jonka sulutuskorkeus on 12 metriä. 4,8 metrin korkuinen uittotunneli sekä poikkeuksellisen korkea sulutuskorkeus tekevät Kimolasta mieleenpainuvan kokemuksen veneilijöille. Kahdeksan metrin levyiseen sulkuun mahtuu noin 30 metriä pitkä alus.

Kanavan myötä Lahden seudulta pääsee Kouvolan Voikkaalle asti. Vesiyhteys kulkee Vesijärven, Vääksyn kanavan, Päijänteen, Kalkkisten kanavan ja Ruotsalaisen kautta Konnivedelle, jossa on Kimolan kanavan länsipääty. Kanavan itäpääty on Kouvolan ja Pyhäjärven puolella.

Kanavan sulutusta pääsee ihailemaan myös jalan. Kanavalta löytyy pysäköintialue, joka sijaitsee Vierumäentien (tienro 363) varrella.

Kanavan yhteystiedot: puh. 0295 34 4152 (Vääksyn kanava)

LATAA KIMOLAN KANAVA -ESITE TÄSTÄ

LÄHDE KANAVARISTEILYLLE!

 
M/S Pyhäjärvi Heinola Kimolan kanava

M/S Pyhäjärvi -risteilyt Heinolasta

M/S Pyhäjärvi-laivalla pääset tunnelmalliselle iltaristeilylle Heinolasta Kimolan kanavalle ja takaisin. Yleisöristeilyt käynnistyvät kesäkuun alussa. Kysy tarjousta myös ryhmille!

 
Rosetta Kimolan kanava

Tilausristeilyt Lahdesta Rosetta-kantosiipialuksella

Rosetan kannella maisemat vaihtuvat vauhdilla, sillä pitkät selät taitetaan jopa 28 solmun vauhdilla. Matkalla Lahdesta Kimolaan saat kokea myös Vääksyn ja Kalkkisten kuvaukselliset kanavat. Matka Kimolaan kestää noin 4 tuntia.

 
M/S Pyhäjärvi Heinola Kimolan kanava

Kimolan kanava -ryhmäpaketti:
Kaikki vesitiet johtavat Heinolaan

Kanavaristeilyn matkaan pääset Heinolasta m/s Pyhäjärvi -laivalla. Päivän aikana nautitaan myös vohvelikahvit Heinolan Harjupaviljongilla, tutustutaan Heinolan ihastuttaviin puutalokortteleihin sekä maailmanperintökohde Verlaan.

 

VENEILIJÄN TÄRPIT

 
Kimolan kanava

Kimolan kanavan tekniset tiedot

Kanavan pituus 5,5 km
Sulutuskorkeus 12 m
Vesiväylä tunnelissa 70 m
Väylän leveys 14 m
Leveys sulun lähellä 12 m
Kulkusyvyys 1,8 m
Venesulun pituus 35 m
Venesulun leveys 8 m
Siltojen alituskorkeus 4,8 m
Kimolanlahden silta 3,8 m

 
Kimolan kanava

Kanavan aukioloajat

Kanava avautuu vuosittain toukokuun ensimmäisenä perjantaina.

Toukokuu: kello 7-21
Kesäkuu: kello 7-24
Heinäkuu: kello 7-24
Elokuu: kello 7-24
Syyskuu: ma-to kello 7-18, pe-su 7-21
Lokakuu: maanantai ja tiistai suljettu, muina päivinä klo 7-17

Palvelusulutukset hoidetaan kaukokäytöllä Vääksyn kanavalta.

 
Kimolan kanava

Näin pääset sulutukseen

Sulutusvuoroa odottamaan kannattaa jäädä odotuslaitureihin, jotka sijaitsevat molempiin suuntiin mentäessä kanavan itäisellä reunalla. Kouvolasta päin tultaessa odotuslaituri sijaitsee ennen kanavatunneliin ajoa. Kanavasululle pääsee myös autolla - parkkipaikka löytyy Vierumäentien (tienro 363) varrelta.

 
Vuolenkoski Kimolan kanava

Satamapalvelut veneilijöille

Ennen kanavaan ajoa suosittelemme pysähdystä esimerkiksi Iitin Vuolenkosken vierassatamassa. Vuolenkosken suloiselta kylältä löydät kahviloita, kivan kyläpuodin ja Kilkkilän Farmin strutseineen ja alpakoineen. Kylän kesätori on avoinna lauantaisin klo 10-12. Vuolenkoskelta starttaa myös suosittu Juustopolku-patikkareitti, jota pitkin pääsee Heinolaan asti.

>> LAHDEN SEUDUN SATAMAT
>> KOUVOLAN SATAMAT