Kulturelleja kokemuksia keväällä 2020

Kokouksesta teatteriin, konserttiin tai muiden estradien eteen – siinäpä mukava suunnitelma. Kevätkauden kulttuuriohjelmistossa on niin ikivihreitä suosikkeja kuin uusia esityksiä. Vai haluatteko kenties itse osallistua luovaan tekemiseen? Valittavana on esimerkiksi roskaruno- tai sarjakuvatyöpaja ammattilaisen ohjauksessa.

MUSIIKKIA JOKA MAKUUN

 
Show Must Go On Sibeliustalo

Sibeliustalo

Tule ja nauti upeasta musiikista huippuluokan konserttisalissa. Kevään 2020 kohokohtiin kuuluvat mm. The Moscow Ballet Theatre, Maagikot, Suvi Teräsniska, Anna Puu, Club for Five & Ilmavoimien Big Band ja Show Must Go On.

 
Sinfonia Lahti Bondfoniaa James Bond

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahden kevät tarjoaa oikeita makupaloja. Luvassa mm. James Bond -elokuvien melodioita Bondfoniaa-konserteissa, Apulanta-yhtyeestä tutun Sipe Santapukin esikoissinfonia Ukkonen ja toiveuusintana Kotkan poikii - Juha "Watt" Vainio.

 
Finlandia-klubi

Finlandia-klubi

Maineikas Finlandia-klubi tarjoilee jälleen mahtavan kattauksen kotimaisia artisteja. Klubilla nähdään keväällä 2020 mm. The 69Eyes, Kasmir, Semmarit 30v World Klubi Tour, Anssi Kela, Atomirotta, Mokoma ja Elastinen.

 
Mössö

Möysän Musaklubi

Muutamassa vuodessa huippusuosioon noussut musaklubi Lahden keskustassa tarjoaa kivan keikkakattauksen kotimaista poppia ja rokkia. Keväällä lavalle nousevat mm. Andy McCoy, Vesala, Korpiklaani, Michael Monroe, Maija Vilkkumaa, J. Karjalainen ja Kaija Koo.

 
Torvi

Torvi

Legendaarisen, vuonna 1966 perustetun ravintolan filosofiana on tarjota kaikenlaista musiikkia erilaisille ihmistyypeille. Asu ja tyyli oli aikanaan Torvessa vapaa ja on edelleen. Kun kuulet huudon ”Litkut Lärviin” on aika poistua kotiin päin.

 
Sibelius-festivaali viulukonsertto

Tulossa syksyllä 2020:
Sibelius-festivaali

Sinfonia Lahden kansainvälisellä festivaalilla kuullaan mm. Jean Sibeliuksen kaikki seitsemän sinfoniaa ja Viulukonsertto. Festivaali järjestetään 15.-18.10. Sibeliustalossa.

 

TEATTERIKEVÄT 2020

 
Nunnia ja konnia

Nunnia ja konnia

Taivaallisen hauska musikaali, jossa musikaalitähti Deloris van Cartier laittaa nunnaluostarin sekaisin. Luvassa railakasta huumoria ja mukaansatempaavaa musiikkia.

 
Neljäntienristeys

Neljäntienristeys

Tommi Kinnusen menestysromaaniin pohjautuva Neljäntienristeys on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa.

 
Isä

Isä

Florian Zellerin lämmin ja koskettava näytelmä kaiken katoavaisuudesta.

 
Juoruja Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Juoruja

Rakastetun käsikirjoittajan Neil Simonin suosittu farssi tulee Lahden kaupunginteatterin suurelle näyttämölle uunituoreena suomennoksena.

 
Kesäkirja Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Kesäkirja

Tove Janssonin Kesäkirjaan perustuva näyttämöversio on hienovireinen, koskettava ja vakavan hauska esitys hyvin vanhan ja hyvin nuoren henkilön elämästä kesäsaarella.

 
Karnevaali2020 Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Karnevaali 2020

Musiikkiteatteriteoksessa kohtaavat teatteri, musiikki, sirkus ja tanssi. Karnevaali 2020 on yllätyksellinen, moniääninen musiikkiteatteriteos, joka on vahvasti kiinni tässä ajassa.

 
Täydellinen rikos Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Täydellinen rikos

Lähtötilanne: kukaan ei tiedä tekijää eikä rikosta.
Ei edes tekijä itse! Näin alkaa virtuoosimainen improvisoitu koko illan esitys, jonka lajityyppinä on rikostarina. Kaikki mitä esityksen aikana tapahtuu, tulee yllätyksenä myös esiintyjille.

 

TUSKIN MALTAMME ODOTTAA: TEATTERISYKSY 2020

 
Jekyll & Hyde Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Jekyll & Hyde

Kauhuromanttinen musikaali hyvän ja pahan taistelusta. Jekyll & Hyde kertoo intohimoisesta tohtorista, joka myöhästyy omista kihlajaisistaan. Ensi-ilta 5.9.2020.

 
Saituri Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Saituri

Kaikkien kitupiikkien esikuva, Molièren klassikkokomedia! Varallisuuteensa rakastuneen saituri Harpagonin elämän tärkein arvo ja sisältö ovat raha ja omaisuus, niiden kartuttaminen ja säilyttäminen. Ensi-ilta 3.10.2020.

 
Kultarinta Lahden kaupunginteatteri

Lahden kaupunginteatteri:
Kultarinta

Kultarinta on Anni Kytömäen esikoisromaaniin perustava sukupolvitarina, jossa luonto antaa voimavaroja ihmisille, lupauksen vapaudesta ja kyvyn tulkita metsän kätkemiä salaisuuksia. Kantaesitys 30.9.2020.

 

KIEHTOVIA ERIKOISMUSEOITA

 
Apulandia

Apulandia

Apulanta-yhtyeen historiaa ja tarinaa sen tärkeästä roolista suomalaisen rock- ja populaarimusiikin kentässä.

 
Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo

Rouhea kohde myös muille kuin moottoripyöräkansalle. Museolla toimii myös Suomen ainoa Ace Corner.

 
Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Kotimaisen radio- ja tv-ohjelmien historiaa jännittävällä tavalla. Chromakey-studiossa voit tehdä oman tv-ohjelman.

 
Hiihtomuseo

Hiihtomuseo

Suomalaista hiihtomenneisyyttä penkkiurheilijan ja hiihtoharrastajan näkökulmasta. Hyppää Lahden Suurmäestä mäkihyppysimulaattorissa!

 

TAITEELLISIA OHEISOHJELMIA KOKOUSPÄIVÄÄN

 
Paint&Party

Uutta! Paint & Party

Maailmalla huippusuosittu harrastus, maalaaminen viinilasillisen ääressä, on nyt rantautunut Lahteen. Viihteellisellä, ohjatulla Paint&Party -maalaustunnilla maalataan yhdessä vaihe vaiheelta rennoissa fiiliksissä, samalla lempijuomaa siemaillen.

 
Painovoima

Vierailu taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan paikallisessa pajassa. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin graafikon ohjeistuksella.

 
Piirtäjä

Tilaa piirtäjä kokoukseesi

Kokoukset tarjoavat yllättävän paljon aiheita piirroksille - ainakin henkilöt, jotka osallistuvat kokoukseen. Jokainen osallistuja saa kokouksen jälkeen muotokuvan itsestään.

 
sarjakuva

Testaa taitosi sarjakuvataitelijana

Kokeile sarjakuvan tekoa ohjaajan ohjauksessa. Sarjakuvatyöpaja on hauska ja luova keino piristää päivää ja testata taitoja.

 
Kiikunlähde

”Musiikkia metsästä” – Jean Sibeliuksen jalanjäljillä suomalaisessa metsässä

Lähde metsäretkelle ja kuule, kuinka luonto innoitti Jean Sibeliusta Puusarjan, Cinq morceaux op.75 säveltämiseen.

 
Roskaruno

Roskarunotyöpaja

Roskarunojen tekeminen sopii kaikille, eikä siinä voi epäonnistua. Työpajan isäntänä toimii lahtelainen kirjailija ja roskarunoilija Heikki Saure.

 
Pianopaviljonki

Arkkitehtuuria
opastetuilla kierroksilla

Puuarkkitehtuuria, jugendia ja kiehtovia sisäpihoja. Tutustu Lahden kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin asiantuntijaoppaan johdolla.