Kulturelleja kokemuksia

Kokouksesta teatteriin, konserttiin tai muiden estradien eteen – siinäpä mukava suunnitelma. Tulevan talvi- ja kevätkauden kulttuuriohjelmistossa on niin ikivihreitä suosikkeja kuin uusia esityksiä. Vai haluatteko kenties itse osallistua luovaan tekemiseen? Valittavana on esimerkiksi roskaruno- tai sarjakuvatyöpaja ammattilaisen ohjauksessa.

MUSIIKKIA JOKA MAKUUN

 
Sibeliustalo

Sibeliustalo

Tule ja nauti upeasta musiikista huippuluokan konserttisalissa. Kiertueineen talolla pysähtyvät mm. Michael Monroe, Anssi Kela, Erja Lyytinen, Saara Aalto, Samuli Edelmann, Laura Voutilainen ja Yö.

 
Disco Ensemble

Finlandia-klubi

Maineikas Finlandia-klubi juhlii jo 15-vuotissynttäreitään. Juhlan kunniaksi klubilla nähdään mm. Raaka-Aine, Anna Puu, Children of Bodom, Vesta, Turmion Kätilöt, Mokoma ja jäähyväiskiertueellaan oleva Disco Ensemble.

 
Jorma Kääriäinen

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahden syksy tarjoaa oikeita makupaloja. Elviksen ja Sinatran ikivihreät sekä suomalaiset iskelmäklassikot samettiäänisen Jorma Kääriäisen tulkitsemina. Kapellimestari-lahjakkuus Santtu-Matias Rouvalin vierailu. Yleisön kestosuosikki, viulisti Ilja Gringolts.

 
Felix Krohn -sali

Felix Krohn -sali

Lahden konservatorio täyttää 100 vuotta. Juhlavuosi on täynnä Concis100 -sarjaan kuuluvia konsertteja. Vuosi käynnistyy juhlaviikolla 8.-13.10., jolloin konsertit ja tapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia.

 
Mössö

Möysän Musaklubi

Muutamassa vuodessa huippusuosioon noussut musaklubi Lahden keskustassa tarjoaa jälleen kivan keikkakattauksen. Listalla mm. Olavi Uusivirta, Maj Karma, Scandinavian Music Group ja Neljä Ruusua.

 
Torvi

Torvi

Legendaarisen, vuonna 1966 perustetun ravintolan filosofiana on tarjota kaikenlaista musiikkia erilaisille ihmistyypeille. Asu ja tyyli oli aikanaan Torvessa vapaa ja on edelleen. Kun kuulet huudon ”Litkut Lärviin” on aika poistua kotiin päin.

 

IHANA TEATTERISYKSY

 
The Sound of Music

Lahden kaupunginteatteri:
The Sound of Music

Hurmaava musikaaliklassikko laulavasta von Trappin perheestä on saanut ihastuneen vastaanoton.

 
Puhallus

Lahden kaupunginteatteri:
Puhallus

Klassikkoelokuvaan perustuva
Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla. Ensi-ilta 6.10.2018.

 
Sunnuntai

Teatteri Vanha Juko:
Sunnuntai

Kauniiden kuvien kokonaistaideteos, joka herättää henkiin jatkuvan juhlan, iäisen sunnuntain täynnä laulua ja tanssia. Ensi-ilta 25.10.2018.

 
Hilman päivät

Lauantainäyttämö:
Hilman päivät

Agapetuksen romaaniin perustuva Jorma Kairimon dramatisoima komedia Hilman päivät saa ensi-iltansa 24.11.

 
Finnkino

Kokous elävissä kuvissa

Järjestä kokous Finnkinolla - ihan kuin elokuvissa. Finnkinon pehmeät, nautinnolliset tuolit, auditoriomaiset salit sekä isot valkokankaat muodostavat luovan tilan, jossa onnistut varmasti. Päivän voi kruunata yksityisellä elokuvanäytöksellä.

 

 

KIEHTOVIA ERIKOISMUSEOITA

 
Apulandia

Apulandia

Apulanta-yhtyeen historiaa ja tarinaa sen tärkeästä roolista suomalaisen rock- ja populaarimusiikin kentässä.

 
Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo

Rouhea kohde myös muille kuin moottoripyöräkansalle. Museolla toimii myös Suomen ainoa Ace Corner.

 
Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Kotimaisen radio- ja tv-ohjelmien historiaa jännittävällä tavalla. Chromakey-studiossa voit tehdä oman tv-ohjelman.

 
Hiihtomuseo

Hiihtomuseo

Suomalaista hiihtomenneisyyttä penkkiurheilijan ja hiihtoharrastajan näkökulmasta. Hyppää Lahden Suurmäestä mäkihyppysimulaattorissa!

 

 

TAITEELLISIA OHEISOHJELMIA KOKOUSPÄIVÄÄN

 
Painovoima

Vierailu taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan paikallisessa pajassa. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin graafikon ohjeistuksella.

 
Piirtäjä

Tilaa piirtäjä kokoukseesi

Kokoukset tarjoavat yllättävän paljon aiheita piirroksille - ainakin henkilöt, jotka osallistuvat kokoukseen. Jokainen osallistuja saa kokouksen jälkeen muotokuvan itsestään.

 
sarjakuva

Testaa taitosi sarjakuvataitelijana

Kokeile sarjakuvan tekoa ohjaajan ohjauksessa. Sarjakuvatyöpaja on hauska ja luova keino piristää päivää ja testata taitoja.

 
Kiikunlähde

”Musiikkia metsästä” – Jean Sibeliuksen jalanjäljillä suomalaisessa metsässä

Lähde metsäretkelle ja kuule, kuinka luonto innoitti Jean Sibeliusta Puusarjan, Cinq morceaux op.75 säveltämiseen.

 
Roskaruno

Roskarunotyöpaja

Roskarunojen tekeminen sopii kaikille, eikä siinä voi epäonnistua. Työpajan isäntänä toimii lahtelainen kirjailija ja roskarunoilija Heikki Saure.

 
Pianopaviljonki

Arkkitehtuuria
opastetuilla kierroksilla

Puuarkkitehtuuria, jugendia ja kiehtovia sisäpihoja. Tutustu Lahden kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin asiantuntijaoppaan johdolla.