Kulturelleja kokemuksia

Kokouksesta teatteriin, konserttiin tai muiden estradien eteen – siinäpä mukava suunnitelma. Tulevan talvi- ja kevätkauden kulttuuriohjelmistossa on niin ikivihreitä suosikkeja kuin uusia esityksiä. Vai haluatteko kenties itse osallistua luovaan tekemiseen? Valittavana on esimerkiksi roskaruno- tai sarjakuvatyöpaja ammattilaisen ohjauksessa.

MUSIIKKIA JOKA MAKUUN

 
Postmodern Jukebox

Sibeliustalo

Tule ja nauti upeasta musiikista huippuluokan konserttisalissa. Kiertueineen talolla pysähtyvät mm. The Rasmus, Happoradio, Anneli Saaristo, Juha Tapio, Eino Grön, Postmodern Jukebox, Club for Five - Songs of Kirka ja Lauri Tähkä.

 
Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahden kevät tarjoaa oikeita makupaloja. Kevyen musiikin konsertti yhdessä Paula Koivuniemen kanssa, RSO:n vierailukonsertti Hannu Linnun johdolla, unohtumattomat elokuvatunnussävelmät, konsertti yhdessä Egotripin kanssa, ja paljon muuta.

 
Michael Monroe

Finlandia-klubi

Maineikas Finlandia-klubi tarjoilee jälleen mahtavan kattauksen kotimaisia artisteja. Klubilla nähdään mm. Korpiklaani, Michael Monroe, Abreu, Vesala, Poets of the Fall, Ville Valo & Agents ja Haloo Helsingistä tuttu Elli eli soolouraansa luova Ellips.

 
Sibelius-festivaali

Sibelius-festivaali 5.-8.9.

20-vuotisjuhlafestivaaleilla nähdään mm. sopraano Karita Mattila sekä vierailevana orkesterina Tukholman kuninkaallinen filharmoninen orkesteri tanskalaiskapellimestari Thomas Dausgaardin johdolla.

 
Mössö

Möysän Musaklubi

Muutamassa vuodessa huippusuosioon noussut musaklubi Lahden keskustassa tarjoaa jälleen kivan keikkakattauksen. Listalla mm. Kaarle Viikate ja Marko Haavisto, J. Karjalainen, Ida Paul & Kalle Lindroth sekä Maija Vilkkumaa.

 
Torvi

Torvi

Legendaarisen, vuonna 1966 perustetun ravintolan filosofiana on tarjota kaikenlaista musiikkia erilaisille ihmistyypeille. Asu ja tyyli oli aikanaan Torvessa vapaa ja on edelleen. Kun kuulet huudon ”Litkut Lärviin” on aika poistua kotiin päin.

 

IHANA TEATTERIKEVÄT

 
Ikitie

Kevään 2019 ensi-ilta:
Ikitie

Antti Tuurin menestysromaaniin perustuva näytelmä saI ensi-iltansa Lahden kaupunginteatterissa 23.1.2019.

 
Pasi Was Here

Kevään 2019 ensi-ilta:
Pasi Was Here

Rosoisen huumorin värittämä tarina yhteenkuuluvuudesta ja ulkopuolisuudesta Lahden kaupunginteatterissa. Ensi-ilta 16.1.2019.

 
Alkutuotanto

Kevään 2019 ensi-ilta:
Alkutuotanto

Silmiä avaava ja virtuoottinen komedia muutamasta ihmisestä ja kaikista maailman eläimistä. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 15.2.2019.

 
The Sound of Music

Lahden kaupunginteatteri:
The Sound of Music

Hurmaava musikaaliklassikko laulavasta von Trappin perheestä on saanut ihastuneen vastaanoton.

 
Puhallus

Lahden kaupunginteatteri:
Puhallus

Klassikkoelokuvaan perustuva
Puhallus nähdään nyt ensimmäistä kertaa pohjoismaisella teatterilavalla.

 

TULOSSA: TEATTERISYKSY 2019

 
Nunnia ja konnia

Nunnia ja konnia

Taivaallisen hauska musikaali, jossa musikaalitähti Deloris van Cartier laittaa nunnaluostarin sekaisin. Luvassa railakasta huumoria ja mukaansatempaavaa musiikkia. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 4.9.2019.

 
Neljäntienristeys

Neljäntienristeys

Tommi Kinnusen menestysromaaniin pohjautuva Neljäntienristeys on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 9.10.2019.

 
Isä

Isä

Florian Zellerin lämmin ja koskettava näytelmä kaiken katoavaisuudesta. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 2.10.2019.

 

KIEHTOVIA ERIKOISMUSEOITA

 
Apulandia

Apulandia

Apulanta-yhtyeen historiaa ja tarinaa sen tärkeästä roolista suomalaisen rock- ja populaarimusiikin kentässä.

 
Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo

Rouhea kohde myös muille kuin moottoripyöräkansalle. Museolla toimii myös Suomen ainoa Ace Corner.

 
Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Kotimaisen radio- ja tv-ohjelmien historiaa jännittävällä tavalla. Chromakey-studiossa voit tehdä oman tv-ohjelman.

 
Hiihtomuseo

Hiihtomuseo

Suomalaista hiihtomenneisyyttä penkkiurheilijan ja hiihtoharrastajan näkökulmasta. Hyppää Lahden Suurmäestä mäkihyppysimulaattorissa!

 

TAITEELLISIA OHEISOHJELMIA KOKOUSPÄIVÄÄN

 
Painovoima

Vierailu taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan paikallisessa pajassa. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin graafikon ohjeistuksella.

 
Piirtäjä

Tilaa piirtäjä kokoukseesi

Kokoukset tarjoavat yllättävän paljon aiheita piirroksille - ainakin henkilöt, jotka osallistuvat kokoukseen. Jokainen osallistuja saa kokouksen jälkeen muotokuvan itsestään.

 
sarjakuva

Testaa taitosi sarjakuvataitelijana

Kokeile sarjakuvan tekoa ohjaajan ohjauksessa. Sarjakuvatyöpaja on hauska ja luova keino piristää päivää ja testata taitoja.

 
Kiikunlähde

”Musiikkia metsästä” – Jean Sibeliuksen jalanjäljillä suomalaisessa metsässä

Lähde metsäretkelle ja kuule, kuinka luonto innoitti Jean Sibeliusta Puusarjan, Cinq morceaux op.75 säveltämiseen.

 
Roskaruno

Roskarunotyöpaja

Roskarunojen tekeminen sopii kaikille, eikä siinä voi epäonnistua. Työpajan isäntänä toimii lahtelainen kirjailija ja roskarunoilija Heikki Saure.

 
Pianopaviljonki

Arkkitehtuuria
opastetuilla kierroksilla

Puuarkkitehtuuria, jugendia ja kiehtovia sisäpihoja. Tutustu Lahden kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin asiantuntijaoppaan johdolla.