Kulturelleja kokemuksia

Kokouksesta teatteriin, konserttiin tai muiden estradien eteen – siinäpä mukava suunnitelma. Kevätkauden ja tulevan syksyn kulttuuriohjelmistossa on niin ikivihreitä suosikkeja kuin uusia esityksiä. Vai haluatteko kenties itse osallistua luovaan tekemiseen? Valittavana on esimerkiksi roskaruno- tai sarjakuvatyöpaja ammattilaisen ohjauksessa.

MUSIIKKIA JOKA MAKUUN

 
Juice Originals

Sibeliustalo

Tule ja nauti upeasta musiikista huippuluokan konserttisalissa. Syksyn kohokohtiin kuuluvat mm. Juice Originals solistinaan Riku Nieminen, Vesala, Samuli Edelmann, J. Karjalainen, Kaartin soittokunta 200 ja monta muuta konserttia ja show'ta.

 
Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahti

Sinfonia Lahden syksy tarjoaa oikeita makupaloja. Upea Sibelius-festivaali, Operetti- ja oopperakonsertti, Sinfonia Lahti & Frigg, Sukellus orkesteriin -konsertit, joulun Lumiukko-elokuvakonsertit ja paljon muuta.

 
Finlandia-klubi

Finlandia-klubi

Maineikas Finlandia-klubi tarjoilee jälleen mahtavan kattauksen kotimaisia artisteja. Klubilla nähdään syksyllä 2019 mm. Juha Tapio, Ismo Alanko, JVG, LEO, Popeda, Gasellit ja Neljä Ruusua.

 
Mössö

Möysän Musaklubi

Muutamassa vuodessa huippusuosioon noussut musaklubi Lahden keskustassa tarjoaa kivan keikkakattauksen kotimaista poppia ja rokkia. Syksyllä 2019 lavalle nousevat mm. Ellinoora, Rajaton, Happoradio, 22-Pistepirkko ja Lauri Porra.

 
Torvi

Torvi

Legendaarisen, vuonna 1966 perustetun ravintolan filosofiana on tarjota kaikenlaista musiikkia erilaisille ihmistyypeille. Asu ja tyyli oli aikanaan Torvessa vapaa ja on edelleen. Kun kuulet huudon ”Litkut Lärviin” on aika poistua kotiin päin.

 

PIKKUJOULUT - VUODEN ILOISIN AIKA ON IHAN KOHTA TÄÄLLÄ

 
Sibeliustalo

Kurkkaa täältä vinkit juhlamielen rakennusaineiksi

Kokosimme pikkujoulusesongin parhaat show&dinner -paketit, konsertit ja muut juhliin sopivat ohjelmanumerot.

 

TEATTERISYKSY 2019

 
Nunnia ja konnia

Nunnia ja konnia

Taivaallisen hauska musikaali, jossa musikaalitähti Deloris van Cartier laittaa nunnaluostarin sekaisin. Luvassa railakasta huumoria ja mukaansatempaavaa musiikkia. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 4.9.2019.

 
Neljäntienristeys

Neljäntienristeys

Tommi Kinnusen menestysromaaniin pohjautuva Neljäntienristeys on neljän sukupolven tarina savupirteistä hyvinvointi-Suomeen perhesalaisuuksien varjossa. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 9.10.2019.

 
Isä

Isä

Florian Zellerin lämmin ja koskettava näytelmä kaiken katoavaisuudesta. Ensi-ilta Lahden kaupunginteatterissa 2.10.2019.

 
Seksimusikaali

Teatteri Vanha Juko:
Seksimusikaali

Keväällä ensi-iltansa saanut Seksimusikaali jatkaa syksyllä. Musikaali on aloittaa Teatteri Vanhan Jukon kolmivuotisen Muutos-otsikon alla kulkevan ohjelmistokauden. Vuonna 2019 teemana on sukupuoli ja seksuaalisuus.

 
Don Juan

Teatteri Vanha Juko:
Don Juan

Don Juan saapuu Lahteen ja supsuttaa korvaasi kaiken, mitä olet aina halunnut kuulla, ja kaiken, mitä et todellakaan halua kuulla. Don Juan jatkaa Jukon kolmivuotista Muutos-ohjelmistokautta. Vuonna 2019 teemana on sukupuoli ja seksuaalisuus. Ensi-ilta 24.10.2019.

 

KIEHTOVIA ERIKOISMUSEOITA

 
Apulandia

Apulandia

Apulanta-yhtyeen historiaa ja tarinaa sen tärkeästä roolista suomalaisen rock- ja populaarimusiikin kentässä.

 
Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo

Rouhea kohde myös muille kuin moottoripyöräkansalle. Museolla toimii myös Suomen ainoa Ace Corner.

 
Radio- ja tv-museo Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Kotimaisen radio- ja tv-ohjelmien historiaa jännittävällä tavalla. Chromakey-studiossa voit tehdä oman tv-ohjelman.

 
Hiihtomuseo

Hiihtomuseo

Suomalaista hiihtomenneisyyttä penkkiurheilijan ja hiihtoharrastajan näkökulmasta. Hyppää Lahden Suurmäestä mäkihyppysimulaattorissa!

 

TAITEELLISIA OHEISOHJELMIA KOKOUSPÄIVÄÄN

 
Paint&Party

Uutta! Paint & Party

Maailmalla huippusuosittu harrastus, maalaaminen viinilasillisen ääressä, on nyt rantautunut Lahteen. Viihteellisellä, ohjatulla Paint&Party -maalaustunnilla maalataan yhdessä vaihe vaiheelta rennoissa fiiliksissä, samalla lempijuomaa siemaillen.

 
Painovoima

Vierailu taidegrafiikan studiolla

Sukella taidegrafiikan maailmaan paikallisessa pajassa. Pääset tutustumaan perinteisiin työvälineisiin ja tekniikkoihin graafikon ohjeistuksella.

 
Piirtäjä

Tilaa piirtäjä kokoukseesi

Kokoukset tarjoavat yllättävän paljon aiheita piirroksille - ainakin henkilöt, jotka osallistuvat kokoukseen. Jokainen osallistuja saa kokouksen jälkeen muotokuvan itsestään.

 
sarjakuva

Testaa taitosi sarjakuvataitelijana

Kokeile sarjakuvan tekoa ohjaajan ohjauksessa. Sarjakuvatyöpaja on hauska ja luova keino piristää päivää ja testata taitoja.

 
Kiikunlähde

”Musiikkia metsästä” – Jean Sibeliuksen jalanjäljillä suomalaisessa metsässä

Lähde metsäretkelle ja kuule, kuinka luonto innoitti Jean Sibeliusta Puusarjan, Cinq morceaux op.75 säveltämiseen.

 
Roskaruno

Roskarunotyöpaja

Roskarunojen tekeminen sopii kaikille, eikä siinä voi epäonnistua. Työpajan isäntänä toimii lahtelainen kirjailija ja roskarunoilija Heikki Saure.

 
Pianopaviljonki

Arkkitehtuuria
opastetuilla kierroksilla

Puuarkkitehtuuria, jugendia ja kiehtovia sisäpihoja. Tutustu Lahden kiinnostaviin arkkitehtuurikohteisiin asiantuntijaoppaan johdolla.