Viikonloppuna Päijänteen suuntaan

Päijänteen rannoilta löytyy aitoja makuja ja viehättäviä maisemia. Poikkea valtatieltä Vääksyn pohjoispuolella ja aja Kurhilan kylään HilleRin kahvilaan ja puotiin. Jatka matkaa Padasjoelle reippailemaan Kullasvuoren ulkoilualueelle. Kiipeä Tuomastorniin katsomaan Päijännettä korkealta. Poikkea lounaalla Sarinan Tuvassa. Kotiinviemiset ja iltapäiväkahvit löytyvät Keinuhongan tilalta.

4 kohdetta
Pituus: ajomatka 35 km
Kesto: 4-6 tuntia
Lähtö: HilleRin kahvila ja puoti, Kurhila, Asikkala
Päätepiste: Keinuhongan tila, Padasjoki

#1 HilleRin kahvila ja puoti

Kahvila ja puoti sijaitsevat idyllisessä maalaispihapiirissä Asikkalan Kurhilan kylässä. Puodissa on sekä uutta että vanhaa, käsityötuotteita sekä tuliaisia maailmalta. Kahvilassa pääset nauttimaan oman kylän leivonnaisista sekä muista herkuista.

Avoinna lke-su 12-15, ma-ti suljettu
Kurhilantie 275, Asikkala

Lue lisää

#2 Tuomastornit ja Padasjoki DiscGolfPark

Padasjoella kannattaa nauttia ulkoilusta ja upeista maisemista, joissa vesistö jatkuu silmänkantamattomiin. Kullasvuoren alueella Padasjoen sataman tuntumassa on 18-väyläinen frisbeegolf-rata sekä 14 metrin korkeuteen kohoavat Padasjoen Tuomastornit – Iso-Tuomas ja Pikku-Tuomas. Tuomastornien juurella voi pitää evästauon.

Kullasvuorenkuja 2, Padasjoki

#3 Sarinan Tupa

Sarinan Tuvalla on tarjolla herkullisia burgereita, kotiruokalounasta tai á la carte annoksia. Helposti matkan varrella Padasjoen Taulun alueella.

Avoinna: ma-ti 5.30-18, ke-tp 5.30-20, pe 5.30-21, la-su 9-16 – lounas 10.30-14.30
Taulunmäentie 2, Padasjoki

Lue lisää

#4 Keinuhongan tila

Padasjoen Auttoisten kylästä löytyy oikea maatila-aarre. Keinuhongan tilan Kahvila & Delissä pääset maistelemaan kuuluja sonniburgereita. Tai kokeile Emännän tapainen -tapaslautasta, jolla on tilan omaa savupaistia ja juustoja salaatin, oliivien ja talonleivän kera. Suvimarja Lifestyle -puodista löydät laadukkaita lähiruokatuliaisia ja kaikkea kivaa kotiin. Avoinna: pe 12-18, la 10-16, su 12-16, ma-pe suljettu Vappupäivänä 1.5. ja Helatorstaina 13.5. 12-16.00 Keinuhongantie 54, Auttoinen

Lue lisää

Lisävinkkejä

Päijänteen rannoilla, Asikkalassa ja Padasjoella, on runsaasti vuokramökkejä. Esimerkiksi Kullasmarinan, Kiuasniemen ja Villa Takilan tasokkaat lomahuvilat sijaitsevat kävelymatkan päässä Padasjoen Laivarannasta.

Vanhan Vääksyn puodeista löytyy monenlaista ostettavaa. Mm. Lauran kauppa ja Ranskalainen kyläkauppa tarjoavat valikoimissaan kaikenlaista kivaa.

Kannattaa suunnata matkaa myös maan kauneimmalle maisemareitille eli kahdeksan kilometrin mittaiselle Pulkkilanharjulle. Harju halkoo Päijännettä ja pääset sen kautta Asikkalan Kalkkisten kylään.