Retki Vanhaan Vääksyyn

Lähde retkelle Vanhaan Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Varmistathan vielä aukioloajat yritysten omilta sivuilta.

Huomioithan, että Päijät-Hämeessä 19.4. alkaen ravintolat ja kahvilat saavat olla avoinna tietyin rajoituksin. Varmista aukiolo ja ajat suoraan kohteesta. Tervetuloa!

Noutoruokaa

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-to 10-17, pe-la 10-18, su 11-16
Vesijärventie 1, Vääksy

Lähde ostoksille
Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: to-pe 11-17, la 11-15 su-ke suljettu. Asikkalantie 2, Vääksy.

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä. Avoinna: ke-pe 12-17, la 11-15, su-ti suljettu. Asikkalantie 6, Vääksy.

Kanavan Panimo

Kanavan Panimo on käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo Vääksyn idyllissä. Panimon kauppa auki syys-ja talvikaudella to-pe klo 12-16. Tervetuloa ostoksille Meijeritie 1, Vääksy.

Lauran kauppa shop

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja. Lauran kauppa on avoinna: ti-pe klo 10-17, la 10-15, su-ma suljettu Vääksyntie 3, Vääksy

Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Ravintola Jalmar on herkuttelupaikka Vääksyssä, Mikkolan kartanon piharakennuksessa. Jalmarin listalta löydät maittavia ruoka-annoksia sekä arkisin monipuolisen lounaspöydän.

Avoinna: ma-to 10-17 (keittiö 10,30-16), pe 10-21 (keittiö 10,30-20) la 11-21 (keittiö 11-20), su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Lue lisää Jalmarista

Vääksyn mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Kahville

Vintage Rusty Café

Vintage Rusty Cafe

Vintage Rusty Cafen löydät 24-tien varrelta, keskeltä rouheaa pienteollisuusaluetta. Tarjolla arkisin keittolounas sekä kotoisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja tuoreen kahvin kera. Puodin puolelta saatat löytää vintage-henkisiä tuliaisia kodin sisustukseen. Avoinna: ti-pe 10-17, la 10-15, su 11-16, ma suljettu. Vehkoontie 1, Vääksy.

Metsälinnan kahvila café

Metsälinnan Kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä antaa mukavan levähdyshetken päivään. Avoinna: Toukokuussa ke-pe 11-19, la 11-18, su 11-17, ma suljettu. Sirkkusentie 5, Vääksy.

HilleRin

Kahvila ja puoti sijaitsevat idyllisessä maalaispihapiirissä Asikkalan Kurhilan kylässä. Puodissa on sekä uutta että vanhaa, käsityötuotteita sekä tuliaisia maailmalta. Kahvilassa pääset nauttimaan oman kylän leivonnaisista sekä muista herkuista. Avoinna ke-su klo 12-15. Kurhilantie 275, Asikkala.

Wine Cafe Jokiranta

Wine & Cafe Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita. Avoinna 30.4. alkaen päivittäin 11-17. Melakuja 3, Vääksy.

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille
Vääksyn Majakkapaviljonki

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Avoinna päivittäin klo 8-19 (anniskelu 9-17). Vierassatama, A-oikeudet, Lounas päivittäin, pizzoja, kahvia. Ämmäläntie 20, Vääksy.

Kanavan Kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa. Avautuu vappuna! Avoinna pe-la 11-18 (19), anniskelu 11-17 Kanavatie 17, Vääksy.

Tapahtumahotelli Tallukka

Tallukka palvelee majoittujia – ravintolapalvelut toistaiseksi suljettu. Tallukantie 1, Vääksy.

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.