Retki Vanhaan Vääksyyn

Lähde retkelle Vanhaan Vääksyyn – Päijät-Hämeen vuoden 2021 kylään. Mitä kaikkea voikaan löytää Vanhan Vääksyn Ranskalaisesta Kyläkaupasta tai Lauran kaupasta. Leivontaan jauhot ja puurohiutaleet löydät Vääksyn Myllystä, valmiit leivonnaiset voit ostaa Viipurilaisen Kotileipomon myymälästä. Kahvia ja lounasta, suolaista ja makeaa – yksilöllisiä ja tunnelmallisia vaihtoehtoja on Vääksyssä useita.

Varmistathan vielä aukioloajat yritysten omilta sivuilta.

5-10 kohdetta
Pituus: 5 km
Kesto: noin 4-6 tuntia
Ajoajat: 5 min./siirtymä
Lähtö: Ranskalainen Kyläkauppa
Päätepiste: Viipurilainen Kotileipomo

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-19, su 11-17
Vesijärventie 1, Vääksy

Lähde ostoksille ja herkuttelemaan
Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: to-pe 11-17, la 11-15, su-ke suljettu. HUOM! Kivijalkamyymälä syyslomalla ja suljettuna 25.10. – 4.11. Asikkalantie 2, Vääksy.

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä. Avoinna: ke-pe 11-17, la 11-14, su-ti suljettu. Muulloin sopimuksen mukaan. Asikkalantie 6, Vääksy.

Lauran kauppa shop

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja. Lauran kauppa on avoinna: ti-pe klo 10-17, la 10-15, su-ma suljettu. Vääksyntie 3, Vääksy

Lähituotemyymälä Päijännetalossa

Uusi matkailuinfo ja lähituotemyymälä aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, Geopark-infopiste ja vaihtuvat kesänäyttelyt. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Avoinna:
Talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) ti-la 11-17
Kesäkaudella (toukokuu-elokuu) ma-pe 11-18, la-su 11-15

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Ostoksille lähituotemyymälään

Lounas Ravintola Jalmarissa

Herkkusuuna Vääksyssä tunnetun Jalmarin legenda elää ja on antanut tarinan ravintolalle. Laadukkaat raaka-aineet ja legendaariset reseptit takaavat maistuvan ruokakokemuksen ja samalla voi miettiä onko Jalmarin legenda totta vai tarua? Ravintola Jalmar on herkuttelupaikka Vääksyssä, Mikkolan kartanon piharakennuksessa. Jalmarin listalta löydät maittavia ruoka-annoksia sekä arkisin monipuolisen lounaspöydän.

Avoinna: ma-to 10-17 (keittiö 10.30-16.00), pe 10-21 (keittiö 10.30-20) la 11-21 (keittiö 11-20), su suljettu
Anianpellontie 17, Vääksy

Lue lisää Jalmarista
Majakkapaviljonki

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Avoinna: ma 8-17, ti-to 8-19, pe-la 8-20, su 8-18. Vierassatama, A-oikeudet, Lounas päivittäin, pizzoja, kahvia. Ämmäläntie 20, Vääksy.

Kanavan Kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa. Avoinna pe-la 12-20 (24), su-to suljettu. Kanavatie 17, Vääksy.

Tapahtumahotelli Tallukka

Tallukka palvelee majoittujia ja ruokailijoita aamuisin; aamiaista on tarjolla päivittäin 7.30-10. Hotelli Tallukan Vesijärvi-ravintola palvelee asiakkaita tilausravintolana. Tallukantie 1, Vääksy.

Vääksyn Mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Kahville

Vintage Rusty Café

Vintage Rusty Cafe

Vintage Rusty Cafen löydät 24-tien varrelta, keskeltä rouheaa pienteollisuusaluetta. Tarjolla arkisin keittolounas sekä kotoisia pikkusuolaisia ja makeita herkkuja tuoreen kahvin kera. Puodin puolelta saatat löytää vintage-henkisiä tuliaisia kodin sisustukseen. Avoinna: 1.9. alkaen ma-ke 10-17, to-pe 10-19, la 10-16, su 11-16. Vehkoontie 1, Vääksy.

Metsälinnan kahvila café

Metsälinnan Kahvila

Yli 100-vuotiaassa hirsirakennuksessa sijaitseva tunnelmallinen kahvila. Herkulliset pikkusuolaiset ja makeat tunnelmallisessa miljöössä takaavat maistuvan herkkuhetken päivään. Avoinna 20.10. alkaen ke-pe 11-18. la 10-16, su-ti suljettu. Sirkkusentie 5, Vääksy.

HilleRin

Kahvila ja puoti sijaitsevat idyllisessä maalaispihapiirissä Asikkalan Kurhilan kylässä. Puodissa on sekä uutta että vanhaa, käsityötuotteita sekä tuliaisia maailmalta. Kahvilassa pääset nauttimaan oman kylän leivonnaisista sekä muista herkuista. Avoinna ke-to klo 12-15, pe 12-17, la 12-15, su 12-17, ma-ti suljettu. Kurhilantie 275, Asikkala.

Wine Cafe Jokiranta

Wine & Cafe Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita. Avoinna syys-talvikaudella vain yksityistilaisuuksiin. Melakuja 3, Vääksy.

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).

Monimuotoiset tarinat alueen historiasta tähän päivään kuulet Asikkala-oppailta. Varaa opastettu kierros.