K18 – Panimoreitti Lahden seudulla

Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine panimoille ja elintarviketuotannolle. Maista kunniamainintoja ja palkintoja saaneita oluita, viinejä ja viskejä. Testaa makuyhdistelmiä, joita et ehkä osannut ajatellakkaan olevan olemassa.

Tervetuloa tutustumaan Lahden seudun panimoihin ja tislaamoihin!

HUOM! Valtaosa reitillä esiteltävistä tuotteista on K-18, mutta osa tuottajista valmistaa myös virvoitusjuomia ja alkoholittomia juomia.

#1 Lahti, Teerenpelistä Ant Brewhin

Teerenpeli panimo

Teerenpeli tislaamo

Teerenpelin panimo, tislaamo ja panimomyymälä

Paikallinen puhdas Salpausselän suodattama pohjavesi sekä lähivilja toimivat palkittujen juomien raaka-aineina. Teerenpeli-ravintoloissa nautitaan oman panimon ja tislaamon tuotteita ja niitä hyödynnetään myös ravintolan ruokatuotteissa.

Teerenpelin panimomyymälässä Teerenpelin oluita, siidereitä ja lonkeroita. Käy myös tutustumassa Lahden keskustassa sijaitsevan Ravintola Taivaanrannan alakerran showroomiin ja tilaa vaikka yksityinen viskitasting ruokailun oheen kaveriporukalle.

Teerenpeli Panimo & Tislaamon vierailukeskus avautuu elokuussa 2021 tuotantotilojen yhteyteen Lahden Lotilaan Liimaajankadulle. Avoimet Panimo & Tislaamo kierrokset alkavat la 7.8.2021. Kierrokset ovat lauantaisin klo 13 ja klo 15. Lisätietoa, hinnat ja varaukset kierrokselle: sales@teerenpeli.com

Teerenpelin panimomyymälä, Liimaajankatu 5, Lahti
Avoinna: to-pe 12-18, la 10-17
Ravintola Taivaanranta ja tislaamon showroom, Rautatienkatu 13, Lahti
Avoinna: ma-ti 11-16, ke-to 11-23, pe 11-24,  la 12-24, su suljettu
Teerenpeli Lahti, Vapaudenkatu 20, Lahti
Wine Café Olavi, Aleksanterinkatu 10, Lahti
Teerenranta, Matkustajasatama, Ankkurikatu, Lahti

Teerenpelin tarina

Ant Brew

Ant Brew Lahden keskustassa

Ant Brew jatkaa hienon lahtelaisen panimon toimintaa historiallisessa yli 100 vuotta vanhassa kiinteistössä Lahden keskustassa kulttuurikeskus Malskilla. Persoonallinen Ant Brew panimopub on erikoistunut oman tuotannon lisäksi pienpanimoiden erikoisuuksiin.

Ant Brew on avoinna ti-to 15-22:30, pe-la 12-01, su-ma suljettu
Osoite: Mallaskatu 1, Lahti

Tutustu Ant Brewn tarinaan

#2 Ainoa Winery – viinitila Hollolan Miekkiössä

Rakkaus suomalaisen luonnon marja-aarteisiin maistuu Ainoa Wineryn viineissä. David ja Paola Cohenin korkealaatuisia viinejä tuottava Ainoa Winery -marjaviinitila sijaitsee Hollolassa vain kymmenen kilometriä Lahden keskustasta.

Viinitilan myymälä on avoinna kesällä joka päivä klo 10-18.
Seuraa tapahtumailmoittelua Facebook-sivuilta.

Osoite: Rekolanpolku 65, Hollola

Tutustu Ainoa Wineryyn

Hollolan Hirven oluet ja sahti

Maatilapanimo Hollolan Hirvi vaalii sahtikulttuuria. Hämeessä on vahva sahtiperinne ja Lahden seudulta löytyy myös erikoisuuksia, kuten Hollolan Hirven kivisahti. Sahdissa maistuu aina tekijänsä kädenjälki.  Hollolan hirven sahtia ja oluita saat tilattua verkkokaupasta ja noudettua suoraan paikan päältä.

Hollolan Hirvessä on myös kesäaikaan paljon ohjelmaa ja maistuvia makuja esim. grillibuffetin merkeissä. Tarkista aukioloajat ja tilausohjeet verkkosivuilta.

Osoite: Aikkalantie 37, Hollola

Tutustu Hollolan Hirveen

Kestäviä erikoisuuksia

Wasted potential -olutsarja Green Lahden ja Ant Brew:n yhteistyössä

Hävikkileivästä valmistettu Kauppiaan lähiolut – Teerenpeli, Pulla-Pojat ja paikalliset K-Supermarketin kauppiaat yhteistyössä

Jää yöksi

Scandic Lahti City Superior Family

Scandic Lahti City

Hotelli keskellä kaupunkia. 170 huonetta tarjoavaa valinnan varaa standard-huoneesta pienellä luksuksella varusteltuun superior-huoneeseen. Ostosmahdollisuudet, ravintolat ja kaikki kaupungin palvelut ovat käden ulottuvilla.

Guesthouse Little Tundra Lahti

Guesthouse Little Tundra

Yksityinen minihotelli Lahden Matkakeskuksen vieressä, jossa majoitus on sisällä puumökeissä. Majoitusvaihtoehtoina on eri teemoja, jotka tuovat oman tunnelman uniin. Yhteinen minikeittiö ja yhteiset wc- ja suihkutilat.

Apteekinmajoitus Vanhassa Vääksyssä

Tunnelmallisessa Vanhassa Vääksyssä nautit rauhaisista yöunista idyllisessä vanhassa apteekkarin talossa. Lyhyt kävelymatka Kanavan Panimolle ja Vanhan Vääksyn putiikkeihin.

Hotelli Tallaukka Asikkala

Hotelli Tallukka

Perinteikkään Hotelli Tallukan 102 hotellihuonetta majoittavat sinut ja seurueesi viihtyisästi Vääksyssä, keskellä kauneinta luontoa järvimaisemin.

Ota vinkit reitin oheen myös muista makureiteistä

Ruoka ja juoma kulkevat käsi kädessä.  Ota maisteluiden ja ostoksien oheen vinkit myös valmiina olevista makureiteistä.

Tervetuloa makumatkalle

Ja matka jatkuu

Mukavien yöunien ja maukkaan aamupalan jälkeen on valmiina jatkamaan reittiä kohti uusia makuelämyksiä. Vääksyn Kanavan panimo on pienpanimoiden helmi ja Kalkkisten Pihamaan tilalta löydät maistuvat marjaviinit ja siiderit täydentämään kotiinviemiskassia.

#3 Vääksyn kanavan suulta Kalkkisiin

Kanavan Panimo Päijännetalossa Vääksyssä

Kanavan Panimo on käsityöläisoluita käymisteitse valmistava pienpanimo Vääksyn kanavan vieressä. Tutustu panimon toimintaan tilauksesta opastetuilla kierroksilla. Panimon kaupasta saat ostettua pullojen lisäksi myös alueen muiden pientuottajien tuotteita. Voit myös jäädä nauttimaan panimon tuotteista Panimon terassille.

Osoite: Meijeritie 1, Vääksy

Panimokauppa on avoinna kesä-elokuussa ma-pe 11-18, la-su 11-15. Panimon terassi on avoinna joka päivä klo 13-19 elokuun alkuun asti.

Tutustu Kanavan Panimon tarinaan

Viini- ja puutarhatila Pihamaa Kalkkisissa

Heinolan Heilan lähiruokatori ja Panimokauppa Hilpeä

Pihamaan viinitila Kalkkisissa ja panimokauppa Hilpeä Heinolassa

Pihamaan tilamyymälästä Kalkkisista löydät Pihamaan juomavalikoiman lisäksi herkulliset marjat, kasvikset ja lähituottajien puodin.
Osoite: Siltatie 12, Kalkkinen. Avoinna: ma-la 9-19, su 10-18.

Panimokauppa Hilpeästä Heinolan lähiruokatori Heilasta löydät Viini-Pihamaan maistuvat marjaviinit, oluita, siidereitä, sahtia ja aitoja makuja sisältäviä limppareita. Löydät myös muiden pienpanimoiden tuotteita ympäri Suomen.
Osoite: Työmiehentie 35, Heinola. Avoinna: ma-to 10-19, pe 10-20, la 10-16, su 11-18

Tutustu Pihamaan makuihin

#4 Krouvin sahti Hartolassa

Täyteläisen punaruskea ja samea sahti valmistuu Krouvin omassa panimossa käsityöperinteitä vaalien ja kunnioittaen. Nauti sahdin pehmeästä mausta ja jää vaikka yöksi.  Sahtia on saatavilla SahtiKrouvin baarista Krouvin lavan yhteydessä.
Tarkista aukioloajat ja saatavuus verkkosivuilta.

Uutuutena Krouvin Sahtia on saatavilla myös pullossa Hartolan ja Sysmän seudun ravintoloista.

Osoite: Kalhontie 459, Hartola

Tutustu SahtiKrouvi

Lisävinkkejä

Hartwallin vierailukeskus & panimomyymälä HUOM! Tällä hetkellä myymälä ja vierailukeskus on väliaikaisesti suljettu! Seuraa tiedotusta FB.
Hartwallin panimomyymälästä löydät laajan valikoiman Hartwallin juomia vesistä siidereihin ja erikoisoluita. Juomien lisäksi voit ostaa matkaan oheistuotteita esim. Jaffa-julisteet tai lonkeroviltit.
Osoite: Kasaajankatu 13. Lahti Avoinna: ti-pe 12-18

Sahtivierrettä saa myös Sysmästä Tiinan Sahdista tilattua. Tilaukset ja lisätiedot puhelimitse: 050 071 0065

 

Maukkaat tarinat juomien valmistajien takana

Tutustu tarkemmin ruoka- ja juomatarinoihin tekijöiden itsensä kertomana.

Maukkaita tarinoita

Vesi on Päijät-Hämeen yhteinen aarre

Meillä Päijät-Hämeessä vesi ja maaperä muodostavat ainutlaatuisen kansainvälisestikin merkittävän kokonaisuuden. Viimeisimmän jääkauden jälkeensä jättämät Salpausselät ja harjut kätkevät sisälleen valtakunnallisesti merkittävät pohjavesivarat. Paksujen sora- ja hiekkakerrosten suodattamasta puhtaasta pohjavedestä saadaan Suomen paras hanavesi sekä raaka-aine elintarviketuotannolle.

Tutustu