Jouluinen retki Hollolaan

Reitti alkaa vierailulla Ainoa Wineryssä, jossa valmistetaan kansainvälisesti palkittuja marjaviinejä. Reitti kuljettaa ostoksille Finnmarin kynttilätehtaan myymälään. Hollolan kirkonkylällä lounaaksi maistuvat pizzat tai monipuolinen seisova pöytä. Lahjaideoita ja jauhot joulunleivontaan löydät Kinnarin tilalta. Kotimatkan kahvihetken voit viettää Pulla-Poikien leipomokahvilassa.

5 kohdetta
Pituus: 42 km
Kesto: Ajoajat autolla n. 60 min.
Lähtö: Ainoa Winery
Päätepiste: Pulla-Pojat

 

#1 Ainoa Winery

Ainoa Wineryn kansainvälisestikin palkituissa viineissä maistuvat suomalaiset villimarjat, kuten mustikka, puolukka ja lakka. Myymälästä voit ostaa tilan viinejä sekä muiden paikallisten yritysten tuotteita. Ecuadorilais-amerikkalainen pariskunta Paola ja David järjestävät tilauksesta pienryhmille tutustumiskierroksia ja viinitasting-tilaisuuksia.

Myymälä on avoinna to-pe 12-19, la 10-18, su-ke suljettu.
Rekolanpolku 65, Hollola

Tutustu

#2 Finnmarin tehtaanmyymälä

Syksyn hämärtyviin hetkiin löytyy valoa Finnmarin tehtaanmyymälän laajasta valikoimasta kynttilöitä ja sisustusesineitä. Mikäli kahvihammasta kolottaa niin myymälän kahvilassa voit nauttia kahvista kauniiden tavaroiden ympäröimänä.

Avoinna: ma-pe 10-18, la 10-15, su suljettu
Kynttilätie 2, Hollola

Tutustu

#3 Lounasta Hollolan kirkonkylällä

Hollolan Vanha Kunnantupa

Ravintola Kunnantupa

Hollolan kirkonkylältä keskiaikaisen harmaakivikirkon vierestä löytyy kaksi Kunnantupaa. Hollolan Vanhalla Kunnantuvalla on pizzauuni kuumana tiistaista sunnuntaihin. Ravintola Kunnantuvalla kirkkomaan toisella puolella on tarjolla kotoinen lounas arkisin klo 11–15. ja perinteisiä hollolalaisia pitoruokia nautitaan viikonloppuisin 11.30–16.

Viikonloppuisin ravintoissa on usein yksityistilaisuuksia, joten aukioloaika kannattaa varmistaa etukäteen puhelimitse.

Hollolan Vanha Kunnantupa avoinna: ti-su klo 11-20
Rantatie 918, Hollola kk

Ravintola Kunnantupa avoinna: päivittäin klo 9-21
Parinpellontie 19, Hollola kk

#4 Kinnarin Tila, Pioni ja Piironki

Kinnarin Tila ja Tilamyymälä Pioni ja Piironki palvelee pop-up-tyyppisenä lähiruoan ja tunnettujen Kinnarin Tilan joulutuotteiden ostospaikkana. Kahvila palvelee jouluisena pystybaarina sään suojassa.

Kinnarin Tila tarjoaa myös verkkokaupan kautta omia, sekä yhteistyökumppaneiden lähiruokaherkkuja tunnelmallisissa lahjapaketeissa suoraan valitsemaasi osoitteeseen tai voit noutaa ne Tilalta.

Avoinna: 1.-23.12.2020 ma-pe 10-18, la 10-16, su 12-16
Soramäentie 1, Hollola

Tutustu

#5 Pulla-Pojat

Leipomo Pulla-Pojat Oy on Hollolassa toimiva perheleipomo, joka valmistaa ruoka- ja kahvipöytääsi herkulliset leivät ja leivokset. Leipomon yhteydessä toimii myös lounaskahvila ja herkkumyymälä. Leipomo on avoinna arkisin vuoden ympäri.

Avoinna: ma-pe 7-16.30, la-su suljettu
Tarmontie 1, Hollola

Tutustu

Lisävinkkejä

Luhta Towerin (Tiilimäenkatu 9, Lahti) laajasta valikoimasta löytyy tuotteita vaatteista ja asusteista liinavaatteisiin ja sisustustuotteisiin.

Naisten Pukutehtaalta (Tarmontie 9, Hollola) naisille laadukkaita vaatteita.

Hollolan kirkonkylällä Pian Makasiinissa (Rantatie 924, Hollola kk) sisustustuotteita ja lahjatavaroita. Seuraa aukioloaikoja fb:sta.

Iltapäiväkahvit Cafe Anitassa Hollolan kuntakeskuksessa (Keskuskatu 11)

Mikäli haluat jäädä yön yli, niin tiedustele majoitusta Messilän kartanosta, Place to Sleep Hollola, lisää majoitusvaihtoehtoja löytyy tästä.