Ihastu syksyiseen Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai aktiiviseen Vuolenkosken kylään ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle Kimolan kanavan kautta. Tällä reitillä voit lounastaa Vuoden Paras Lounas -kisassa podiumille nousseessa ravintolassa Vanha Sampossa ma-pe tai Radalla Resortin uudessa Kartanoravintola Balladissa pe-su. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

5 kohdetta
Pituus: noin 40 km
Kesto: Ajoajat n. 50 min.
Lähtö: Vuolenkoski Iitissä
Päätepiste: Ravintola Vanha Sampo Kausalassa

#1 Vuolenkoski

Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

Vuolenkosken Rantamesta

Kahvila ja käsityöpuoti Peurankello kutsuu pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Avoinna: to-la 11-17, su 11-18, ma-ke suljettu. Vuolenkoskentie 1153, Vuolenkoski

Vuolenkosken vierassatamassa toimii suosittu rennon fiiliksen rantaravintola Vuolenkosken Rantamesta. Piipahda kahville, jäätelölle, pitsalle tai viettämään iltaa. Avoinna: to 11-16, pe-la 11-22, su 11-16, ma-ke suljettu. Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry, Iitti.

#2 Radalla Resort Kartanoravintola Balladi

Rennon tyylikäs ja avara 100-paikkainen Ravintola Balladi terasseineen sijaitsee Radalla Resortin uudistuneessa kartanossa, Urajärven rannalla. À la carte- ja tilausravintola tarjoaa mutkattomia makuja läheltä ja kaukaa, joko ravintolassa nautittuna tai mukaan otettuna.

Ravintola toimii myös juhlatilana ja siellä järjestetään myös tilaus- ja ryhmäruokailuja.

Katso aukioloajat

#3 Radansuun kyläkauppa

Perttolan sisarusten omistama perinteinen, idyllinen kyläkauppa on ollut toiminnassa jo 1960-vuoden loppupuolelta. Kyläkaupasta löytyy kaikenlaista, mitä voi tarvita.

Puh. 05 366 3824
Iitintie 567, Kausala

#4 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut.

Maatilatorin joulumarkkinat järjestetään la 20.11. klo 10-13.

Avoinna 1.9. alkaen avoinna ke-pe klo 10-18, la 10-16, su-ti suljettu
Kymenrannantie 1, Kausala

Tule ostoksille ja kahville

#5 Lounas- ja tilausravintola Vanha Sampo

1940-luvulla rakennetussa vanhassa kansakoulussa sijaitseva viihtyisä ravintola tarjoaa arkisin herkullista kotilounasta. Asiakkaat äänestivät ravintolan valtakunnallisessa Vuoden Paras Lounas -kisassa kolmanneksi vuonna 2021.

Avoinna ja lounas tarjolla ma-pe 10.30-14, la-su suljettu
Rieskantie 24, Kausala

Lue lisää

Lisävinkkejä

visitiitti.fi

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4) tai Iitin Rantamakasiinilla (Sitikkalantie 105).

Iitin luontokohteet

Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Radalla Resort, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.