Ihastu Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai aktiiviseen Vuolenkosken kylään ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle elokuussa avautuneen Kimolan kanavan kautta. Ruokaile Radalla Resortin uudessa Kartanoravintola Balladissa. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

5 kohdetta
Pituus: noin 40 km
Kesto: Ajoajat n. 50 min.
Lähtö: Vuolenkoski Iitissä
Päätepiste: Ravintola Vanha Sampo Kausalassa

#1 Vuolenkoski

Kilkkilän farmi farm

Kilkkilän farmi

Kilkkilän farmin kotielänpihalla voit tutustua moniin eläimiin, mm. strutseihin ja alpakoihin. Päivän kruunaa kahvilassa Kilkkilän oman tilan herkut. Kokeile vaikka strutsiburgeria. Elintarvikkeita ja muita tilan tuotteita voi ostaa mukaan tilapuodista. Alueella grillikatoksia, joissa voi valmistaa omia eväitä. Ojassuontie 68, Huutotöyry, Iitti.

Kahvila ja käsistyöpuoti Peurankello Cafe and Handicrafts

Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

Kahvila ja käsityöpuoti Peurankello kutsuu pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Avoinna kesäaikaan: ti-pe 11-18, la 10-17, su 11-18, ma suljettu (seuraa Facebook-sivuja aukioloaikojen osalta). Vuolenkoskentie 1153, Vuolenkoski

Vuolenkosken Rantamesta

Vuolenkosken Rantamesta

Vuolenkosken vierassatamassa toimii suosittu rennon fiiliksen rantaravintola Rantamesta. Piipahda kahville, jäätelölle, pitsalle tai viettämään iltaa. Vuolenkoskentie 1476, Huutotöyry, Iitti.

Vuolenkosken kylätori

Vuolenkosken kesätori

Vuolenkosken kesätorikausi on taas käynnissä. Tori joka lauantai klo 10-12 aina syyskuun loppuun. Poikkeuksena Juhannustori pe 25.6.2021. Vuolenkoskentie 1476, Iitti

#2 Radalla Resort Kartanoravintola Balladi

Rennon tyylikäs ja avara 100-paikkainen Ravintola Balladi terasseineen sijaitsee Radalla Resortin uudistuneessa kartanossa, Urajärven rannalla. À la carte- ja tilausravintola tarjoaa mutkattomia makuja läheltä ja kaukaa, joko ravintolassa nautittuna tai mukaan otettuna.

Ravintola toimii myös juhlatilana ja siellä järjestetään myös tilaus- ja ryhmäruokailuja.
Ravintolassamme ruoka, tunnelma ja palvelu ovat balladissa.

Katso aukioloajat

#3 Radansuun kyläkauppa

Perttolan sisarusten omistama perinteinen, idyllinen kyläkauppa on ollut toiminnassa jo 1960-vuoden loppupuolelta. Kyläkaupasta löytyy kaikenlaista, mitä voi tarvita.

Puh. 05 366 3824
Iitintie 567, Kausala

#4 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut.

Avoinna: ke-pe klo 10-18, la klo 10-16, su-ti suljettu. Kesä-elokuussa myös su 10-16.
Kymenrannantie 1, Kausala

Tule ostoksille ja kahville

#5 Virpin keittiö

Iittiläinen pienyritys, joka tekee valmisruokaa lähiruokatoreille sekä lähimarketteihin. Virpin keittiön omasta myymälästä voi ostaa kotiin viemiset – maistuva esimerkki on paikan päällä tehty jäätelö. Myymälän valikoimissa pakastetuotteet, kuivatuotteet, salaatit, säilykkeet ja sesonkien mukaisia tuotteita.

Avoinna: seuraa yrityksen Facebook sivuja
Sähkökuja 7, Kausala

Lue lisää

#6 Lounas- ja tilausravintola Vanha Sampo

1940-luvulla rakennetussa vanhassa kansakoulussa sijaitseva viihtyisä ravintola tarjoaa arkisin herkullista kotilounasta.

Avoinna ja lounas tarjolla ma-pe 10.30-14, la-su suljettu
Rieskantie 24, Kausala

Lue lisää

Lisävinkkejä

visitiitti.fi

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4) tai Iitin Rantamakasiinilla (Sitikkalantie 105).

Iitin luontokohteet

Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Radalla Resort, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.