Ihastu Iittiin

Poikkea valtatieltä ja tutustu Iittiin – luontoreitteihin eväiden kera tai aktiiviseen Vuolenkosken kylään ja sen mainioihin yrityksiin sekä maukkaisiin tuotteisiin. Voit ajaa Vuolenkoskelta Iitin kirkonkylälle elokuussa avautuneen Kimolan kanavan kautta. Poimi herkkueväät kotiin Iitin Maatilatorin monipuolisesta valikoimasta. Jää yöksi vaikka Yli-Kaitalan Lomamökeille.

Huomioithan, että ravintolat ja kahvilat ovat koronarajoitusten vuoksi suljettuna 18.4.2021 saakka.

Noutoruokaa

5 kohdetta
Pituus: noin 40 km
Kesto: Ajoajat n. 50 min.
Lähtö: Käsityö- ja Kahvitupa Peurankello Vuolenkoskella
Päätepiste: Ravintola Vanha Sampo Kausalassa

#1 Peurankello Käsityö- ja Kahvitupa

Kahvila ja käsityöpuoti Peurankello kutsuu sinut pysähtymään uniikkiin tunnelmaan Vuolenkosken kylänmäelle. Menneen ajan havina huokuu uutta elämää vanhan sekatavarakaupan miljöössä. Tunnelma on yhtä aikaa kuin pala pysäytettyä historiaa ja kuitenkin eläväinen.

Avoinna takeawaykahvilana: su 11.4. klo 11-15 , la 17.4. klo 11-15 ja su 18.4. klo 11-15

Avoinna: pe 10-16, la 10-16, su 11-17, ma-to suljettu
HUOM! Suljettu toistaiseksi talvikaudella, seuraa Facebook-sivuja avautumisen osalta
Vuolenkoskentie 1153, Vuolenkoski

Lue lisää

#2 Radansuun kyläkauppa

Perttolan sisarusten omistama perinteinen, idyllinen kyläkauppa on ollut toiminnassa jo 1960-vuoden loppupuolelta. Kyläkaupasta löytyy kaikenlaista, mitä voi tarvita.

Puh. 05 366 3824
Iitintie 567, Kausala

#3 Iitin Maatilatori

Uniikki myymälä, jossa yli sadan pientuottajan valikoima tuoretta lähiruokaa ja kotimaisia herkkuja. Lihatiskillä asiakkaita palvellaan. Iitin Maatilatorille on tärkeää, että myymälän tuotteiden valmistus on vastuullista ja tuotteiden raaka-aineiden alkuperä on tiedossa. Iitin Maatilatorin kahvilassa voit nauttia suolaiset ja makeat herkut. Avoinna: ke-pe klo 10-18, la klo 10-16, su-ti suljettu. Kymenrannantie 1, Kausala

Lue lisää

#4 Virpin keittiö

Iittiläinen pienyritys, joka tekee valmisruokaa lähiruokatoreille sekä lähimarketteihin. Virpin keittiön omasta myymälästä voi ostaa kotiin viemiset – maistuva esimerkki on paikan päällä tehty jäätelö. Myymälän valikoimissa pakastetuotteet, kuivatuotteet, salaatit, säilykkeet ja sesonkien mukaisia tuotteita.

Avoinna: seuraa yrityksen Facebook sivuja
Sähkökuja 7, Kausala

Lue lisää

#5 Lounas- ja tilausravintola Vanha Sampo

1940-luvulla rakennetussa vanhassa kansakoulussa sijaitseva viihtyisä ravintola tarjoaa arkisin herkullista kotilounasta.

Avoinna ja lounas tarjolla ma-pe 10.30-14, la-su suljettu
Rieskantie 24, Kausala

Lue lisää

Lisävinkkejä

visitiitti.fi

Maistuva kahvihetki Kahvila Naapantuurassa Kausalassa (Niittytie 4)

Iitin luontokohteet

Iitin ruokapaikat

Mikäli yksi päivä ei riitä, niin majoitusta löytyy muun muassa Yli-Kaitalan Lomamökeiltä, Hotel Radalla, Lomakivi tai katso kaikki Iitin mökkimajoitus.