Herkutellen Itä-Hämeessä

Sysmässä ja Hartolassa valinta on vaikea, sillä herkkuja tarjoillaan joka kammarissa ja niistä pääsee nauttimaan myös raikkaassa luonnossa. Maisemissakaan ei ole valittamista – kauniit luontoreitit sekä Sysmässä että Hartolassa houkuttelevat eväsretkelle luonnon helmaan.

5 kohdetta
Pituus: autolla 42 km
Kesto: 3-5 tuntia
Lähtö: Lintan Kammari, Sysmä
Päätepiste: Pullapaja, Hartola

#1 Lintan Kammari, Sysmä

Lintan Kammari Sysmän keskustassa on tunnelmallinen kahvila ja sisutuspuoti 100 vuotta vanhassa meijerin työntekijöiden asunrakennuksessa. Paikan päällä leivottujen herkkujen ja kahvin lisäksi Lintan Kammarissa on myynnissä käsintehtyjä vaatteita ja asusteita sekä kauden mukaan vaihtuva valikoima sisustustuotteita ja lahjatavaroita.

Avoinna: ma-pe 9-17, la 9-15, su suljettu
Sysmäntie 16, Sysmä

Lue lisää

#2 Päijätsalossa nokipannukahvit, Sysmä

Ota eväät matkaan ja lähde nauttimaan kauniista syyspäivästä Päijätsalon luontoreiteille. Mikäs sen mukavampaa kuin nokipannukahvit Sysmän leipomon luomuksien kera nuotion lämmittäessä mukavasti viilenevissä päivissä.

Päijätsalon retkeilyalue
Päijätsalon pysäköintialue, Sorolantie 28, Sysmä

Lue lisää

#3 La Kar de Mumma, Hartola

Kahvila-ravintola La Kar de Mumma löytyy helposti 4-tien varrelta Hartolasta. Kahvila-ravintolan terassilla nautit lounasbuffeen tai á la carten antimista Tainionvirran rauhoittavissa maisemissa. Kotiin viemisiksi voi vielä ostaa talon oman leipomon leivonnaisia ja muita lähialueen herkkuja.

Avoinna: ma-la 9-21, su 10-21
Keskustie 2, Hartola

Lue lisää

#4 Linna-Hotellista Hartolan Kuninkaanpolulle

Linna-Hotelli on taas avoinna ja toimii yli 200-vuotiaassa kartanon navetassa. Ravintolassa voi nauttia lounasta pöytiin tarjoiltuna sekä a la carte annoksia. Tarjolla myös hyvät yöunet, saunat ja uima-allas. Kuninkaanpolulle pääset patikoimaan Linna-Hotellin pihasta tai Itä-Hämeen museolta. Kuninkaanpolulla koet mielenkiintoisen yhdistelmä luonnon ja kulttuurin moninaisuutta ja polun varrelta löytyy kivoja taukopaikkoja. Kaikulantie 86, Hartola

Lue lisää

#5 Hartolan Pullapaja

Perheyritys Hartolan Pullapaja Ky on viihtyisä kahvila-konditoria Hartolan keskustassa. Kahvilan lisäksi tiloissa toimii leipomo ja myymälä. Päivittäin leivotaan herkullisia leivonnaisia ja uunituoretta leipää.

Avoinna: ti-to 7.00-16.00, pe 7.00-17.00, la 9.00-15.00, su-ma suljettu
Keskustie 59, Hartola

Lue lisää

Lisävinkkejä

Kirjakauppakahvilassa Sysmässä pääset nauttimaan kahvin ohessa kirjakaupan vanhasta tunnelmasta ja tehdä ostoksia antikvariaatin nurkkauksessa. Kahvila aukeaa loppuvuodesta 2020 osoitteessa Sysmäntie 55.

Hartolassa Kotikahvilassa on mukava viettää kiireetön kahvihetki.

Sulattele päivän herkkuja ja nauti raittiin ilman tuomasta raukeudesta pehmeässä pedissä, vaikkapa Gasthaus Kivitatissa Sysmässä. Hartolassa suosittelemme Linna-hotellin lisäksi Gastahaus-Camping Koskenniemeä tai mökkimajoitusta.