Vesijärven satama

Vesijärven satamasta löydät useita kahviloita ja ravintoloita sekä viehättäviä käyntikohteita, jotka palvelevat ympäri vuoden. Sataman kruunu on konsertti- ja kongressikeskus Sibeliustalo, jonka ympäristöstä voit bongata monia muitakin puuarkkitehtuurikohteita.

Satamasta voit lähteä eripituisille risteilyille vaikkapa Vääksyn kanavalle asti. Vierasvenepalveluita on tarjolla Vesijärven sataman lisäksi myös Teivaan, Niemen ja Myllysaaren satamissa. Vesijärven satamasta on Lahden torille vartin kävelymatka.

Vesijärven rannalla herkutellaan

Bar&Bistro Kokka Lahti ravintola restaurant

Bar&Bistro Kokka

Kokan löydät Sibeliustalon ja Pianopaviljongin naapurista. Ruokalistalta löytyy mm. dry ager -kaapissa raakakypsennettyä lihaa, pöytäseurueen kesken jaettavia annoksia, artesaanipizzoja sekä pieniä tapasherkkuja.

Ravintola Lastu Sibeliustalo Restaurant Lastu Sibelius Hall

Lastu

Sibeliustalon uudistunut, art deco -tyyliin sisustettu ravintola Lastu tarjoilee suomalaisesta metsästä inspiroituneita makuja. Tarjolla arkilounasta.

Piano Paviljonki Vesijärven satama Lahti harbour

Piano Paviljonki

Huom! avoinna tilauksesta. Sataman Puuarkkitehtuuripuistoon kuuluvan paviljongin terassilta on ehkä komeimmat näkymät koko satamaan ja Vesijärvelle. Tarjolla on rentoa kesäruokaa sandwicheistä beach burgeriin.

Teerenranta Lahden satama Vesijärven satama Lahti Harbour

Teerenranta

Suljettu kaudelta 2021. Täällä pääset maistelemaan paikallisen Teerenpelin panimon ja tislaamon oluita, siidereitä ja maailmalla palkittuja viskejä. Suolaisen nälkään suosittelemme kokeilemaan kuuluisaa Sulami-toastia.

Banana Split jäätelölaiva Vesijärven satama Lahti

Banana Split -jäätelölaiva

Täältä löydät varmasti minkä tahansa jäätelön, josta vain keksit unelmoida. Valikoimista löytyvät pehmikset, pallot, vegaaniset jädet ja legendaariset annokset vuosien takaa. Arvaatko, kenen inspiroimia ovat jätskiannokset nimeltään Brooke ja Ridge?

Kahvila Kariranta Vesijärven satama Lahti Harbour

Kahvila Kariranta on sataman sydän

Entisessä Vesijärven juna-asemarakennuksessa kotiaan pitävä Kariranta on sataman ehdoton helmi ja avoinna ympäri vuoden. Paikan päällä leivotut leivonnaiset vievät kielen.

Vesijärven satama terassiravintola Lahti harbour restaurant ilta-aurinko

Laivaravintoloita joka lähtöön

Satamaan on ankkuroitunut monta laivaa, joihin et tarvitse risteilylippua, sillä ne eivät seilaa mihinkään. Kaunis Veera ja s/s Ilona tarjoilevat lounasta ja á la cartea. Arla-proomun terassilla on tarjolla maistuvia grilliruokia ja pikkupurtavia. Teerenrannan kannella taas maistelet Teerenpelin panimo&tislaamon tuotteita. Ja m/s Tuulantei eli Banana Split -jäätelölaiva on jätskinsyöjän valinta.

Ravintola Nosturi Teivaan satama Lahti Restaurant Nosturi Teivaa Harbour Lahti

Teivaan sataman Ravintola Nosturi

Nosturi on kesällä 2020 avattu premium street foodia tarjoileva ravintola, jonka reseptiikan takana on mm. Hans Välimäki. Toukokuussa avautuu ravintolan kattoterassille Sauna ja Skybar.

Teivaan sataman Ravintola Teivaan Lokki

Ravintola on avoinna ympäri vuoden. Erikoisuutena kesäaikaan perjantaista sunnuntaihin tarjolla on grillibuffet. Ravintolalla on terassi, jossa voi seurata kuinka grilliherkut valmistuvat kesägrillissä ja nauttia vilvoittavasta järvi-ilmasta.

Ravintola Kommodori Myllysaari Bar & Restaurant

Myllysaaren kesäravintola Bar & Restaurant Kommodori

Kommodorin kesäravintolassa pääset nauttimaan casual diningista, terassimenusta ja loungen puolella nauttia kupposen kahvia kauniiden järvimaisemien äärellä. Makean nälkään laaja jäätelövalikoima ja vohveleita.

Ace Cafe Lahti Black Burger

Niemen satamassa Ace Cafe Lahti

Moottoripyörämuseon yhteydessä Niemen satamassa toimiva Ace Cafe on enemmän, kuin kahvila. Se on legendaarisen esikuvansa mukaisesti erilaisten henkeen sopivien tapahtumien keskipiste ja tasokas, diner-tyylinen kahvilaravintola.

Niemen sataman Ranch Club

Ranch Club tarjoaa kauniiden maisemien ympäröimänä rentouttavia hetkiä niin maitse kuin vesiteitse saapuville vieraille. Ranch Clubilta löydät arkisin ympäri vuoden avoinna olevan meksikolaistyylisen Pancho Villa Express ravintolan.

Biketaxilla maisemakierros

Sähkökäyttöisillä riksapyörillä kierrät helposti parhaat Vesijärven näköalapaikat ja nähtävyydet. Biketaxin kyytiin mahtuu kerrallaan 2-3 ihmistä. Riksat liikennöivät touko- ja syyskuussa viikonloppuisin ja kesäkuukausina päivittäin.

Katso hinnat ja reittisuositukset

Sibeliustalo yhdistää vanhan ja uuden arkkitehtuurin

Puuarkkitehtuuripuisto – modernia designia satamassa ja Vesijärven rannalla

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Vesijärven satama | Pro Puu -keskus

Pro Puu ry on valtakunnallisesti vaikuttava puualan erikoistaitajien yhdistys. Yhdistyksen toimipiste Tikkula, entinen tulitikkutehdas, sijaitsee Vesijärven satamassa, aivan Sibeliustalon naapurissa. Tikkulassa toimivat yhdistyksen galleria, myymälä ja verstas.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Levähdyspaikka

Vesijärven rantapenkan laiturin edustalla sijaitsevan levähdyspaikkana toimivan teoksen, Lamina 2, on suunnitellut chileläinen arkkitehti Jose Cruz Ovalle. Teos valmistui vuonna 2017.

Puuarkkitehtuuripuisto
Lahti

Puuarkkitehtuuripuisto | Puupaviljonki

Tapahtumapuiston vierailijoita tervehtii kaunis, modernia puuarkkitehtuuria edustava portti, joka kuuluu Lahden kaupungin puuarkkitehtuuripuistoon. Vuonna 2018 valmistunutta porttia ympäröivät historiallinen Mukkulan kartanopuisto, uusi tapahtumapuisto, Ritamäen luonnonsuojelualue ja Vesijärvi.

Puuarkkitehtuuripuisto

Puuarkkitehtuuripuisto | Puuspiraali

Ankkurikadun ja Niemenkadun kiertoliittymässä sijaitsevan Puuspiraali -teoksen on suunnitellut australialainen Richard Lesplastrier vuonna 2005.

Ostoksia sataman puodeissa

Lahden satamasta löydät myös käsityökauppa Ulpukan ja Pro Puu -keskuksen näyttelyn ja myymälän, jotka ovat avoinna vuoden ympäri; kesällä 16.7.-1.8.2021 makasiinirakennuksessa on Pop Up- Aatekaapin kesäkauppa. Sibeliustalon Ravintola Lastun Suklaapuodista löydät herkutteluhetkiin käsityönä paikanpäällä valmistetut suklaat.

Järvi-Suomi kutsuu risteilemään

Vesijärven satamasta lähtee kesäkuukausina valikoima erilaisia risteilyitä. Valitse aurinkoinen lounasristeily, kesäillan tunnelmallinen kanavaristeily Vääksyyn ja takaisin tai koko päivän retki kahden kanavan kautta Heinolaan ja takaisin.

Vinkki: Lahti-Heinola-Lahti -reitillä laiva pysähtyy Vääksyn kanavalla, jossa voit hypätä laivan kyydistä ja palata illalla takaisin. Kanavan varrella ja Vanhassa Vääksyssä riittää nähtävää, herkuttelupaikkoja ja shoppailtavaa koko päiväksi.

Katso risteilyvaihtoehdot

Sup-laudalla vesille

Melonta-opastusta ja vuokravälineitä

Satamapalvelut veneilijöille Lahdessa

Satamapalvelut veneilijöille

Vesijärven satama | Lahden satama

Lahden Matkustajasatamassa on vierasvenepaikkoja päiväkävijöille. Vesijärven satama, matkustajasatama, Satamakatu 7, 60°59,6´ 25°38,8´ Laitureissa 30 vieraspaikkaa aisakiinnityksellä, maks. 4 h, ei yöpymiseen. Vesijeteillä ei Vesijärven sataman alueelle. Satamassa on lisäksi ravintoloita ja kahviloita.

Satamapalvelut veneilijöille

Teivaan vierassatama

Teivaan vierassatamassa ( Jalkarannantie 15, 60°59,4´ 25°38,5´ ) on paikkoja vieraileville veneilijöille. Teivaan sataman vierasvenepaikat ovat sivukiinnityspaikkoja (alongside) sataman eteläosassa. 2-6 m veneitä mahtuu noin 15 kpl. Laiturissa on mahdollista yöpyä.

Satamapalvelut veneilijöille

Niemen satama

Niemen satama on palvelusatama, josta löytyvät kaikki veneilijän palvelut. Vierasvenepaikat: Niemen satama, 61°00,6´ 25°39,0´ Ilmoittautuminen ja maksut Ravintola Ranch Club, Kipparinkuja 2, puh. 044 988 9010. Laiturissa 14 vieraspaikkaa. Vuorokausimaksu on 11,00 € (3 h ilmainen) ja sähkömaksu 2,50 €.

Satamapalvelut veneilijöille

Myllysaaren satama

Myllysaaressa on Lahden purjehdusseuran vierasvenepaikkoja vieraslaiturissa ja peräpoijuilla varustettuja paikkoja C-laiturissa. Saaressa ei ole vierasveneille tarkoitettua jätehuoltoa. Myllysaaressa yöpyvien vierasveneiden tulee sopia vierailustaan LPS:n toimiston kanssa, puh. 044 0698 450. Vierasvenepaikkamaksu: 20 € / vrk tai 100 € / 2 viikkoa. Maksun voi suorittaa MobilePay -sovelluksella tai seuran pankkitilille.