Vääksyn kanavanseutu

Lähde 150-vuotiaalle Vääksyn kanavalle. Vääksyn kanavanseudulla on kahviloita, ravintoloita, ostospaikkoja, nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Sulutuksen seuraaminen on aina kiinnostavaa. Tiesitkö muuten, että Vesijärven ja Päijänteen vedenpintojen korkeusero on noin kolme metriä. Jos hyvin käy, saatat päästä myös risteilylle suoraan Vääksyn kanavalta.

Lounaalle vai kahvia herkkujen kera?

Päijännetalo on uudistunut

Matkailuinfo ja lähituotemyymälä aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, Salpausselkä Geopark -infopiste ja vaihtuvia näyttelyitä. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Päijännetalon matkailuinfo ja lähituotemyymälä avoinna
Kesäkuu-elokuu ma-pe 11-18, la-su 11-15
Syyskuu-toukokuu ti-la 11-17

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Lasten kanssa

Asikkala-oppaiden kävelykierrokset

Asikkala-oppaat järjestävät kaikille avoimia kävelykierroksia toukokuun alusta syyskuun alkuun aina perjantaisin klo 17-18.30, mutta myös muina viikonpäivinä. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kierros toteutuu, jos yksikin osallistuja saapuu paikalle. Kävelykierroksen hinta on 10€/hlö, alle 12 v. ilmaiseksi aikuisen seurassa. Useat kävelykierrokset ovat tilattavissa ryhmille ympäri vuoden.

Osalle kierroksista lippuja voi ostaa myös etukäteen.

 

Katso kaikki kierrokset ja lisätiedot tästä

Asikkalan satamat

Kalmarinrannan virkistysalue

Vääksyn kanava 150 vuotta

Vääksyn kanava vietti 150-vuotisjuhlia kesällä 2021. Päijännetalossa on esillä myös vuonna 2022 kanavan historiasta kertova laaja juhlanäyttely.

Täältä lisätietoa Päijännetalon näyttelyistä

Saunapaviljonki Päijänteen rannalla

Vääksyn Kanavalahden vierasvenesatamassa on viihtyisä Saunapaviljonki terasseineen. Kaiken sydän on upea saunaosasto, jossa kelpaa kylpeä isommallakin seurueella. Kaikista tiloista avautuu esteettömät näkymät vierasvenesatamaan ja sen yli kauas Päijänteen ulapalle. Tarjolla myös saunamenu.

Tutustu Saunapaviljonkiin ja varaa saunavuorosi

Tutustu myös Vanhaan Vääksyyn

Vääksyn mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Kotiinviemisiksi herkullisia makuja

Tutustu herkkukohteisiin

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).