Vääksyn kanavanseutu

Lähde 150-vuotiaalle Vääksyn kanavalle. Vääksyn kanavanseudulla on kahviloita, ravintoloita, ostospaikkoja, nähtävyyksiä ja tekemistä koko perheelle. Sulutuksen seuraaminen on aina kiinnostavaa. Tiesitkö muuten, että Vesijärven ja Päijänteen vedenpintojen korkeusero on noin kolme metriä. Jos hyvin käy, saatat päästä myös risteilylle suoraan Vääksyn kanavalta.

Lounaalle vai kahvia herkkujen kera?

Kanavan Kunkku

Kanavan kunkku

Tunnelmallinen ruoka- ja ostospaikka Vääksyn kanavan tuntumassa. Katso aukioloajat Kanavan Kunkun fb-sivuilta. Kanavatie 17, Vääksy.

Winecafe Jokiranta Vääksyn kanava Asikkala Vääksy canal

Wine&Café Jokiranta

Wine&Cafe Jokiranta on tunnelmallinen viinikahvila Vääksyn kanavan kupeessa, Vääksynjoen varrella. Pidä tauko ja kokeile Tapas-lautasta suomalaisella twistillä. Tapas annosten lisäksi viinikahvilan valikoimiin kuuluvat suolaiset sekä makeat konditoriatuotteet, vohvelit, salaatit sekä lähi- ja luomutuotteita. Avoinna kesäkaudella, katso aukioloajat Jokirannan fb-sivuilta. Melakuja 3, Vääksy.

Kanavan Helmi kahvila cafe

Kanavan Helmi

Kanavan Helmi on herkkusuiden kohtaamispaikka kesäaikaan Vääksyn kanavalla Voit katsella veneiden sulutuksia samalla kun herkuttelet suurien puiden katvessa. Mahtava jäätelövalikoima omia Jäätelötehdas Helmin artesaanijäätelöitä, paikan päällä paistetut tuoreet leivonaiset ja laaja kahvivalikoima.

Majakkapaviljonki

Majakkapaviljonki

Viihtyisä näköalaravintola Vääksyn kanavalla Päijänteen rannalla. Vierassatama, A-oikeudet, Lounas päivittäin, pizzoja, kahvia. Avoinna ympäri vuoden, talvitauko tammikuussa. Katso aukioloajat Majakkapaviljongin nettisivuilta. Ämmäläntie 20, Vääksy.

Päijännetalo on uudistunut

Uusi matkailuinfo ja lähituotemyymälä aivan Vääksyn kanava-alueen sydämessä. Tiloissa on myös Suomen Vapaa-ajankalastusmuseo, Geopark-infopiste ja vaihtuvat kesänäyttelyt. Päijännetalon läheisyydessä sijaitsee matkaparkki.

Päijännetalon matkailuinfo ja lähituotemyymälä avoinna
Talvikaudella (syyskuu-huhtikuu) ti-la 11-17
Kesäkaudella (toukokuu-elokuu) ma-pe 11-18, la-su 11-15

Meijeritie 1, Vääksy
p. 044 7780 680, matkailuinfo@asikkala.fi

Lasten kanssa

Lasten elämyspuisto Vääksy

Lasten elämyspuisto

Uusi elämyspuisto vesileikkeineen Vääksynjoen kupeessa. Maatrampoliineja ja leikkivälineitä. Alueella myös luontopolku, joka osittain esteetön. Sisältää myös lasten onkipaikan. Melakuja, Vääksy

Lasten luontopolku Vääksy

Enskala

Lähde Myllytontun luontopolulle ja vietä hauska hetki kaloja narraten lasten ja nuorten onkipaikassa Enskalassa. Lainaa kalastusvälineet Päijännetalolta.

Päijänne-Risteilyt Hilden Suomen Neito

Risteilylle Vääksyn kanavalta

Risteilyretken voi tehdä myös Vääksystä Heinolaan ja takaisin Vääksyyn; kesällä 2021 aikataulu klo 10.30 lähtö Vääksyn kanavalta, paluu Vääksyyn klo 17.20. Ostaessasi lippua valitse lähtöpaikaksi Vääksy.

Asikkala-oppaiden kävelykierrokset

Asikkala-oppaat järjestävät kaikille avoimia kävelykierroksia toukokuun alusta syyskuun loppuun aina torstaisin klo 17-18.30. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Kierros toteutuu, jos yksikin osallistuja saapuu paikalle. Kävelykierroksen hinta 2021 oli 10 €/hlö, alle 12 v. ilmaiseksi aikuisen seurassa. Useat kävelykierrokset ovat tilattavissa ryhmille ympäri vuoden.

Katso kaikki kierrokset ja lisätiedot tästä

Asikkalan satamat

Kalmarinrannan virkistysalue

Vääksyn kanava 150 vuotta

Vääksyn kanava vietti 150-vuotisjuhlia kesällä 2021. Päijännetalossa on esillä myös vuonna 2022 kanavan historiasta kertova laaja juhlanäyttely.

Täältä lisätietoa Päijännetalon näyttelyistä

Saunapaviljonki Päijänteen rannalla

Vääksyn Kanavalahden vierasvenesatamassa on viihtyisä Saunapaviljonki terasseineen. Kaiken sydän on upea saunaosasto, jossa kelpaa kylpeä isommallakin seurueella. Kaikista tiloista avautuu esteettömät näkymät vierasvenesatamaan ja sen yli kauas Päijänteen ulapalle. Tarjolla myös saunamenu.

Tutustu Saunapaviljonkiin ja varaa saunavuorosi

Tutustu myös Vanhaan Vääksyyn

Zoom Design Vääksy sisustusliike lifestyle hopping

Zoom Design

Zoom Design on laadukkaiden merkkibrändien sisustus- ja lifestyletalo. Avoinna: to-pe 11-17, la 11-15 su-ke suljettu. Asikkalantie 2, Vääksy.

Kardis

Naisten trendikkäitä vaatteita koossa 32-60. Kotiin ihastuttavia sisustusesineitä. Avoinna: ti-pe 11-17, la 11-15, su-ma suljettu. Asikkalantie 6, Vääksy.

Ranskalainen kyläkauppa shop and cafe

Ranskalainen kyläkauppa

Ranskalainen Kyläkauppa on tuulahdus Ranskasta. Kahvilassa tarjolla suolaisten ja makeiden kahviherkkujen lisäksi myös fonduet, raclettet, apero-lautaset ja salaatit. Herkkupuodista löydät ranskalaisia herkkuja, kuten pateita, hilloja sekä perinteisiä limonadeja. Kyläkaupan outlet-puodissa laaja valikoima ranskalaisia vaatteita sekä sisustus- ja lahjatavaroita. Avoinna: ma-to 9-18, pe-la 9-19, su 11-18. Vesijärventie 1, Vääksy

Lauran kauppa shop

Lauran kauppa

Lauran kaupasta saat kaikkea ihanaa sisustustavaraa kauniiseen kattaukseen ja luomaan tunnelmaa kotiin. Lapsille kehittäviä ja innostavia leluja. Lauran kauppa on avoinna: ma-pe klo 10-17, la 10-15, su 12-15, ma suljettu Vääksyntie 3, Vääksy

Vääksyn mylly

Myllypuodista saa vanhan ajan hyvää palvelua ja voi samalla aistia myllyn elämää vuosikymmenien ajalta. Myllypuodin valikoimista löydät puhtaita, lisäaineettomia suomalaisia viljatuotteita joulun leivontaan.

Avoinna: ma-pe 8-16, la-su suljettu
Osoite: Myllytie 3, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Kotiinviemisiksi herkullisia makuja

Tutustu herkkukohteisiin

Viipurilainen Kotileipomo

Lähiruoka-ainekset, juureen leipominen, innovatiivisuus ja käsityöläisyys, kaikki nämä sanat yhdistyvät Viipurilaisessa Kotileipomossa. Hae kotiin viemisiksi leivät, pullat tai vaikka Puhtikauraa.

Avoinna: ma-pe 7-17, la 9-15, su suljettu
Pasolanharjuntie 1, Vääksy

Tervetuloa ostoksille

Lisävinkkejä

Mikäli haluat viipyä yön yli niin varaa majapaikka esimerkiksi Hotelli Tallukasta tai Vääksyn Apteekinmajoituksesta. Katso kaikki Asikkalan majoituskohteet täältä.

Käy myös näissä kohteissa: Taidepuoti Ilolla tehty (Kalmarintie 2), Antiikkiliike Wanha Kammari (Asikkalantie 6), Papan Verhoilu ja Saunapuoti (Vesijärventie 2).