Tainionvirralla Hartolassa

Tainionvirta alkaa Jääsjärvestä ja laskee Päijänteeseen. Hartolan puoleisella jokiosuudella on viisi koskea ja pudotusta matkalle tulee noin seitsemän metriä. Kaunis Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee halki vaihtelevien maisemien. Tainionvirta on perhokalastajien suosiossa ja erinomainen melontareitti halki kahden kunnan.

Tainionvirran tuntumassa

Linnahotelli

Linnahotelli

Tämä yli 200-vuotias kartanon navetta massiivisine kiviseinineen muunnettiin arvokkaaksi Linna-hotelliksi noin kolmekymmentä vuotta sitten ja voit aistia edelleen sen kodikkaan maalaistunnelman.

Hartola Golf klubiltalo

Golfravintola Hartola

Hartolan gofkentän oheispalveluihin lukeutuu A-oikeuksin varustettu klubirakennus, jossa tarjolla lounasta ja kahvia. Avoinna päivittäin klo 9-17. Sijatsee aivan Linnahotellin tuntumassa.

LaKardeMumma

Kuninkaan Portti

Uniikki Taukopaikka 4-tien varrella Hartolassa. Tarjolla on huikeiden puitteiden lisäksi lounasta, a la cartea ja pikaruokaa. Ravintola on avautunut remontin jälkeen toukokuussa.

Gasthaus-Camping Koskenniemi

Gasthaus-Camping Koskenniemi

Tainionvirran rannalla sijaitseva viihtyisä ja rauhallinen matkailupalvelukeskus. Ympärivuotisesti toimiva Koskenniemi tarjoaa monipuoliset majoitus- ja ravintolapalvelut. Ravintola suljettu toistaiseksi koronapandemian vuoksi.

Tainionvirta kalastajille

Riippusilta Tainionvirran yli

Kaunis Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee vaihtelevien maisemien halki, alueella on niin peltoja kuin mäkisiä metsiköitäkin. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamista ja rannat ovat helposti saavutettavissa ja kalastettavissa.

Kalastuskausi alkaa aikaisin keväällä. Koska virtaus on hidas niin myös kylmän veden aikaan onnistuu kalastus. Tyypillinen saalis Tainionvirralta on taimen tai harjus, joiden esiintyvyydestä pidetään huolta istutuksin.

Kalastuksen lisäksi Tainionvirta tarjoaa melojille hyvän reitin kahden kunnan läpi. Hartolan Jääsjärveltä pääsee Sysmän Majutjärvelle saakka, tämä 40 kilometrin reitti sisältää sekä 24 kilometrin jokimelonta osion ja 16 kilometrin järvimelontaosion.

Tutustu Tainionvirran melontareittiin

Kanoottivuokraus Hartolassa

Lähde tutustumaan maisemiin kätevästi kanootin tai kajakin avulla! Hartolassa pääsee nauttimaan Tainionvirran koskista tai useiden lähijärvien maisemista. Voit meloa Tainionvirtaa Koskenniskalta Koskenniemen leirintäalueelle alle tunnissa tai tehdä pidemmän retken Sysmän puolelle. Kuljetus ja nouto sovittavissa.

Vuokrattavana: 2 kpl kajakkiyksikköä, 2 kpl kanoottikaksikkoa ja 3 kpl kanootteja kolmelle sekä liivit ja melat.

Yhteydenotot puhelimitse 0400 196 240 tai sähköpostilla miikka.kahonen@hotmail.com

Kuninkaanpolulle jalan tai pyöräillen

Hartolan Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Linna-Hotellilta lähtiessä pääsee heti alussa nauttimaan Itä-Hämeen opiston hienosta vanhojen rakennusten miljööstä, mistä kuljetaan idyllistä hiekkatietä kohti kirkasvetisen Tainionvirran Ekonkosken ylittävää kaarisiltaa. Linnahotelli, Kaikulantie 86, Hartola

Lähde Kuninkaanpolulle

Hartolan uimarannat

Uimarannat

Golfkentän uimaranta

Uimaranta sijaitsee Tainionvirran rannassa, Hartola Golfin kentän tuntumassa. Virran voimakkuuden vuoksi ranta ei sovi pienille lapsille.

Uimarannat

Aurinkorannan uimaranta

Aurinkorannan uimaranta sijaitsee Jääsjärven rannassa Hartolassa. Uimaranta on hiekkapohjainen ja matala, joka sopii hyvin pienille lapsille.

Hartola Golf

Hartola Golf on 18-reikäinen täyden palvelun golfkeskus. Maalaishenkinen, luonnonläheinen, kaunis kokonaisuus Linna-hotellin vieressä. Hartolassa pelaat omalla tyylilläsi ja tasollasi.

Lähde golfaamaan