Tainionvirralla Hartolassa

Tainionvirta alkaa Jääsjärvestä ja laskee Päijänteeseen. Hartolan puoleisella jokiosuudella on viisi koskea ja pudotusta matkalle tulee noin seitsemän metriä. Kaunis Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee halki vaihtelevien maisemien. Tainionvirta on perhokalastajien suosiossa ja erinomainen melontareitti halki kahden kunnan.

Tainionvirran tuntumassa

Tainionvirta kalastajille

Riippusilta Tainionvirran yli

Kaunis Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee vaihtelevien maisemien halki, alueella on niin peltoja kuin mäkisiä metsiköitäkin. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamista ja rannat ovat helposti saavutettavissa ja kalastettavissa.

Kalastuskausi alkaa aikaisin keväällä. Koska virtaus on hidas niin myös kylmän veden aikaan onnistuu kalastus. Tyypillinen saalis Tainionvirralta on taimen tai harjus, joiden esiintyvyydestä pidetään huolta istutuksin.

Kalastuksen lisäksi Tainionvirta tarjoaa melojille hyvän reitin kahden kunnan läpi. Hartolan Jääsjärveltä pääsee Sysmän Majutjärvelle saakka, tämä 40 kilometrin reitti sisältää sekä 24 kilometrin jokimelonta osion ja 16 kilometrin järvimelontaosion.

Tutustu Tainionvirran melontareittiin

Kanoottivuokraus Hartolassa

Lähde tutustumaan maisemiin kätevästi kanootin tai kajakin avulla! Hartolassa pääsee nauttimaan Tainionvirran koskista tai useiden lähijärvien maisemista. Voit meloa Tainionvirtaa Koskenniskalta Koskenniemen leirintäalueelle alle tunnissa tai tehdä pidemmän retken Sysmän puolelle. Kuljetus ja nouto sovittavissa.

Vuokrattavana: 2 kpl kajakkiyksikköä, 2 kpl kanoottikaksikkoa ja 3 kpl kanootteja kolmelle sekä liivit ja melat.

Yhteydenotot puhelimitse 0400 196 240 tai sähköpostilla miikka.kahonen@hotmail.com

Kuninkaanpolulle jalan tai pyöräillen

Hartolan Kuninkaanpolun voi aloittaa joko Linna-Hotellin tuntumasta tai Itä-Hämeen museolta. Linna-Hotellilta lähtiessä pääsee heti alussa nauttimaan Itä-Hämeen opiston hienosta vanhojen rakennusten miljööstä, mistä kuljetaan idyllistä hiekkatietä kohti kirkasvetisen Tainionvirran Ekonkosken ylittävää kaarisiltaa. Linnahotelli, Kaikulantie 86, Hartola

Lähde Kuninkaanpolulle

Hartola Golf

Hartola Golf on 18-reikäinen täyden palvelun golfkeskus. Maalaishenkinen, luonnonläheinen, kaunis kokonaisuus Linna-hotellin vieressä. Hartolassa pelaat omalla tyylilläsi ja tasollasi.

Lähde golfaamaan