Risteilylle

Tutustu Järvi-Suomeen risteilylaivan kannella seilaten. Lahden Vesijärven satamasta risteillään Vääksyn kanavalle ja takaisin sekä Lahti-Heinola-Lahti -reitillä syyskuun alkuun asti. Heinolasta taas hyppäät vaikkapa Kimolan kanava -risteilylle tai Vuolenkosken kesätori -retkelle.

Suuremmalle porukalle laivat järjestävät tilausristeilyitä ihan oman aikataulun ja reittitoivomuksen mukaan myös syksyn saapuessa.

Yleisöristeilyille

Lahden matkustajasatamasta pääset risteilemään Vääksyn kanavalle ja Heinolaan Päijänne-Risteilyt Hildenin laivoilla. Lounas- ja illallisristeilyt Vääksyn kanavalle alkavat 26.5. ja kulkevat 9.9.2023 asti. Lahti-Heinola-Lahti -reitillä risteillään 30.5.-3.9.2023. Heinolaan mennessä voit myös nousta laivaan Vääksyn kanavalta tai Kalkkisista. Tutustu risteilyjen tarkempiin aikatauluihin ja osta liput täältä.

Heinolasta pääset risteilemään Kimolan Kanavalle ja Vuolenkoskelle. M/S Pyhäjärvi risteilee kesäkuusta elokuuhun Heinolasta Kimolan kanavalle keskiviikkoisin ja perjantaisin sekä Vuolenkoskelta Kimolan kanavalle lauantaisin. Heinolasta pääset laivalla myös Vuolenkosken kuuluisalle kesätorille lauantaisin. Päijänne-Risteilyt Hilden risteilee Heinolasta Kimolan kanavan läpi Kouvolaan ja takaisin ajalla 1.7. – 29.7.

Kesän risteilyt Kimolan kanavalle

Päijät-Hämeen uusimmalle kanavalle, vuonna 2020 avautuneelle Kimolan kanavalle pääsee kesällä risteillen. Vietä kaunista päivää risteillen kanavalle ja koe kanavan sulutus.

Kimolan kanavalle pääset eri pituisilla risteilyillä seuraavasti:

Heinolan Laivaosakeyhtiön M/S Pyhäjärvi – laivalla Vuolenkoskelta ja Heinolan satamasta kesäkuusta elokuun loppuun asti. Heinolasta laiva risteilee keskiviikkoisin ja perjantaisin ja Vuolenkoskelta lauantaisin.

Päijänne-Risteilyt Hildenin m/s Suomen Suvi -laivan risteilyt Heinolasta kulkevat perjantaisin ja lauantaisin heinäkuussa.

Vesijärvellä sijaiseva Enonsaari on loistava picnic- ja retkeilykohde. Hyppää Lahtis Linesin M/S Kymppi -laivan kyytiin joko Lahden matkustajasatamasta tai Camping Messilän rannasta.

Laivaliikenne reitillä Lahti-Enonsaari-Messilä kulkee 1.6.-20.9.2023 ja laiva liikennöi tiistaista sunnuntaihin useamman kerran päivässä. Huom! Vain käteismaksu.

katso aikataulut

Päijänteen kansallispuistoon

Kulkee Vetten Halki risteilee Päijänteen kansallispuiston saarelle Kelventeelle Padasjoelta ja Karisalmesta tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin ajalla 27.6. – 4.8.2023

Tutustu aikatauluihin

Tilauksesta vesille

Haluatko muokata omanlaisesi risteilyreitin ja varata laivan kokonaan itsellesi käyttöön? Lahden seudulla on monia risteilijöitä, joita saa varata tilauksesta eri kokoisille ryhmille.
Tutustu alla oleviin risteilijöihin ja varaa oma risteilysi!