Sysmän Suopellosta löytyy yllätyksiä

Suopellosta löydät melkein vieri vierestä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnetun kesäravintola Pinxinmäen sekä luksushotelli ja rantaravintola Ilola Innin. Molemmat sijaitsevat kätevästi kävelymatkan päässä New Port Sysmä -satamasta jos satut saapumaan veneellä. Kivenheiton päässä Pinxinmäeltä ja Ilolasta sijaitsee myös upea Päijätsalon jylhä saari, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa.

Ilola Inn – boutique hotelli ja vuoden vierasvenesatama 2022

Päijänteen rannalla on  upea lomakohde, jonka kesäravintolan herkut ja grilli-illat saavat veden kielelle. Ilola tarjoaa täydelliset palvelut veneilijälle ja onpa vuokralla myös SUP-lautoja sekä fatbikeja. Ilolan täysin remontoitu 100-vuotias hirsitalo, entinen kestikievari, on saanut uuden elämän luksushotellina. Perinteisen rantasaunan lisäksi tarjolla on myös uusi saunaelämys Päijänne-näkymin sekä ympärivuoden avoinna oleva ulkouima-allas Infinity Pool. Ilola Inn on valittu vuoden vierasvenesatamaksi jo toisen kerran peräkkäin!

Tutustu Ilola Inn

Pinxinmäki

Pinxinmäellä pääset ihailemaan laadukasta taidetta kesätaidenäyttelyssä, nauttimaan kesäravintolan maistuvaa ruokaa paikallisista raaka-aineista ja viettämään iltaa upeissa Päijänteen Tehinselän maisemissa. Pinxinmäen rantasaunaa voi vuokrata edulliseen tuntihintaan. Hiljattain uusitussa saunassa on lempeät löylyt ja vilvoittelemaan pääsee saunan terassille sekä Päijänteen aaltoihin.

Tutustu Pinxinmäkeen

Päijätsalon saari hurmaa näkymillään

Päijätsalon kallioinen saari on arvokasta maisema-aluetta ja kuuluu osittain Päijänteen kansallispuistoon. Autolla saarelle pääsee, kun ajaa Sysmän kirkonkylästä kohti Suopeltoa ja seuraa Päijänteen kansallispuiston opasteita. Veneilijät taas voivat rantautua saaren retkisatamaan Pyydysniemessä. Saaren näkötornista avautuu kaunis näköala Päijänteen suurimmalle selälle, Tehinselälle.

Koe Päijätsalo

Suopelto ja Sysmän keskusta vesiltä käsin

Sysmän kirkonkylä – lähellä kaikkea

Suopellosta on helppo lähteä Sysmän kirkonkylälle tutustumaan alueen kohteisiin. Nauti kahvit idyllisessä Lintan kammarissa, käy hakemassa maistuvia makuja Rantalan itsepalvelutilapuodista tai  pulahda uimaan ja suppailemaan Camping Sysmän uimarannalla.  Lisää Sysmän ostospaikkoja ja käyntikohteita löydät täältä.