Hurmaava Sysmän Suopelto

Suopellosta löydät melkein vieri vierestä kaksi helmeä – taidenäyttelyistään tunnetun kesäravintola Pinxinmäen sekä luksushotelli ja rantaravintola Ilola Innin. Molemmat sijaitsevat kätevästi kävelymatkan päässä New Port Sysmä -satamasta jos satut saapumaan veneellä. Kivenheiton päässä Pinxinmäeltä ja Ilolasta sijaitsee myös upea Päijätsalon jylhä saari, joka on osa Päijänteen kansallispuistoa.

Ilola Inn – boutique hotelli ja vierasvenesatama

Päijänteen rannalla on  upea lomakohde, jonka kesäravintolan herkut ja grilli-illat saavat veden kielelle. Ilola tarjoaa täydelliset palvelut veneilijälle ja onpa vuokralla myös SUP-lautoja sekä fatbikeja. Ilolan täysin remontoitu 100-vuotias hirsitalo, entinen kestikievari, on saanut uuden elämän boutique hotellina. Perinteisen rantasaunan lisäksi tarjolla on myös uusi saunaelämys Päijänne-näkymin sekä ympäri vuoden avoinna oleva ulkouima-allas Infinity Pool. Ilola Inn on valittu Suomen sisävesien vierasvenesatamaksi vuosina 2021 ja 2022.

Tutustu Ilola Inn

Suvi-Pinx

Taidenäyttelyistään ja kesäravintolastaan tunnettu Suopellon Pinxinmäki avaa ovensa kesäkuussa, tällä kertaa vanhan Suvi-Pinx-nimen alla. Tulevana kesänä Suvi-Pinxissä pääsee ihailemaan laadukasta taidetta kesätaidenäyttelyssä sekä nauttimaan kesäkahvilan antimista. Tarjolla on ainakin täytettyjä kreppejä erilaisilla täytteillä.

Päijätsalon saari hurmaa näkymillään

Päijätsalon kallioinen saari on arvokasta maisema-aluetta ja kuuluu osittain Päijänteen kansallispuistoon. Autolla saarelle pääsee, kun ajaa Sysmän kirkonkylästä kohti Suopeltoa ja seuraa Päijänteen kansallispuiston opasteita. Veneilijät taas voivat rantautua saaren retkisatamaan Pyydysniemessä. Saaren näkötornista avautuu kaunis näköala Päijänteen suurimmalle selälle, Tehinselälle.

Päijätsalon retkeilyreitti

Suopelto ja Sysmän keskusta vesiltä käsin

Sysmän kirkonkylä – lähellä kaikkea

Suopellosta on helppo lähteä Sysmän kirkonkylälle tutustumaan alueen kohteisiin. Nauti kahvit idyllisessä Lintan kammarissa tai  pulahda uimaan ja suppailemaan Camping Sysmän uimarannalla.  Lisää Sysmän ostospaikkoja ja käyntikohteita löydät täältä.