Kalastamaan

Päijänne, Vesijärvi ja muut Lahden seudun järvet ja joet tarjoavat mahtavia ottipaikkoja vapaa-ajan kalastajille. Vuokraa vene ja lähde kokeilemaan onneasi. Jos kaipaat neuvoja ja opastusta, kokeile kalaretkeä ammattilaisen opastuksella.

Kalastustoimijoita Lahden seudulla

Kalastusyritykset
Asikkala

Kalastus ja majoitus Rysä

Vuokrattavana perämoottori soutuveneeseen sekä kanootti. Lisäksi tilauksesta vene- ja kalastusretkiä Sea Ray Sundancer- tai Silver Eagle-veneillä, vesihiihtoa sekä luontoretkiä. Venetaksipalvelu Päijänteen kansallispuistoon.

Kalastusyritykset
Vääksy

Lakeland Outdoors

Lakeland Outdoors tarjoaa opastettuja kalastuselämyksiä ja veneretkiä upeissa Päijänteen ja Vesijärven maisemissa. Varaa Johannes Sipponen oppaaksesi ja kapteeniksesi esimerkiksi kesäillan kalastuselämykselle, jossa suunnataan Vääksyn kanavalta kohti Vesijärven kalaisia vesiä! Tai vietä kesäpäivä Päijänteen kansallispuiston helmiin tutustuen! Talvella Johannes järjestää pilkkiretkiä, jotka voidaan toteuttaa myös moottorikelkan kyydissä. Lue lisää retkivaihtoehdoista Lakeland Outdoorsin verkkosivuilta.

Kalastusyritykset

Kalastuspalvelut | Haukikoira

Laadukkaita opastettuja kalastusretkiä Vesijärvellä ja Lahden lähialueilla yrityksille ja yksityishenkilöille, esimerkiksi "Ladies Only" -kalastuspäivä. Ammattitaitoiset oppaamme perehdyttävät heittokalastustekniikoihin, sopivien vieheiden valintaan ja käyttöön. Järjestämme myös kalankäsittelykursseja.

Kalastusyritykset
Nastola

Taivasalla

Taivasalla järjestää kalastusta kalastuslautoilla, joilla kalan narraus isollakin joukolla onnistuu helposti. Päijänteen ja Vesijärven runsaat kalakannat mahdollistavat tapahtumarikkaat kalastuselämykset läpi avovesikauden.

Kalastusyritykset

Lautturi Group

Räätälöityjä kalastusretkiä Vesijärvellä. Kalastusretki tilavalla lautalla sopii erityisesti yrityksille, koska suurempikin ryhmä pysyy koossa koko tapahtuman ajan. Kalastusoppaan ammattitutkinnon suorittaneet oppaamme järjestävät tarvittaessa kalankäsittelyä sekä retkiruokailua.

Kalastusyritykset

Kalastusretket | Kalakeikka.com

Yksilölliset kalastusretket ammattitaitoisen kalastusoppaan ohjauksessa Päijät-Hämeen alueella. Ahvenen ja kuhan jigausta tai hauen heittokalastusta. Myös uisteluretket onnistuvat. Kalastusretki on erinomainen lahjaidea esim. merkkipäiviä viettävälle tai vaikka polttariporukalle. Järjestämme kalastusretkiä niin yrityksille kuin yksittäisillekin.

Kalaan Vesijärvellä, Etelä-Päijänteellä tai omalla mökkijärvelläsi

Jos vetouistelu, ahvenen ja kuhan jigaus tai hauen heittokalastus kiinnostaa, lähde vesille kalastusopas Jouni Niirasen kanssa. Kaikki tarpeellinen varustus hoituu – retkellä opetellaan kalastustekniikkaa ihan selkokielellä. Ei ole väliä, kalastatko ensimmäistä kertaa tai oletko käynyt kalassa koko ikäsi. Kaikki retket suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan, henkilömäärät alkaen 1 hlöä. Kesto tavallisimmin 4-6 h.

KATSO VALMIIT KALASTUSRETKIVAIHTOEHDOT 

Aina ei tarvitse kalastaa.

Veneretki oman perheen kanssa maisemareittiä pitkin, saariruokailu ja nokipannukahvit kruunaa päivän vesillä.

Jounin Kalakeikka Fishing

Varaa opastettu kalaretki

Kalastusluvat

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Tutustu eri välineillä tarvittaviin kalastuslupiin ja alueellisiin ohjeistuksiin Metsähallituksen sivuilla ja osta lupasi (vrk/vko/vuosi) verkkokaupasta.

Lue lisää luvista

Suosittelemme

Tainionvirta river

Tainionvirta Hartolassa

Kaunis Tainionvirta on tyypiltään rauhallinen virta joka kulkee vaihtelevien maisemien halki. Kalastaminen onnistuu ilman kahlaamista, Ekonkosken rannalla kulkee täysin esteetön luontopolku ja alueelle on rakennettu myös useampi esteetön koskikalastuspaikka, mikä on harvinaisuus Suomessa.

Hammonjoki Hollola

Hammonjoki Hollolassa

Hammonjoki sijaitsee lähellä Hollolan kirkonkylää, saa vetensä Salpausselän lähteistä ja laskee Vesijärveen. Joki on ainoita Vesijärven valuma-alueella sijaitsevia taimenjokia, jossa on luontaisesti lisääntyvä taimen ja puronieriäkanta.

Heinola rautatiesilta

Jyrängönvirta Heinolassa

Heinolan Rantapuistossa voit onkia maksutta kesällä 2021. Tutustu tarkemmin Heinolan urheilukalastusalueeseen, Ruotsalaisen ja Konniveden selkävesiin ja Rautjärven kalastusalueeseen täällä.

Jounin kalakeikka Jouni Niiranen Lahti Vesijärvi

Kalastus Lahdessa

Lahdessa Vesijärven lisäksi myös pienemmät järvet, lammet ja virtavedet tarjoavat monipuolisia kalastusmahdollisuuksia.

Kalastaja Lehmonkärki Fisherman

Lomakeskus Lehmonkärjestä Päijänteelle

Päijänteen Kansallispuisto on yksi suosituimmista retkikohteista, jonne pääsee Lehmonkärjestä esimerkiksi moottoriveneellä noin viidessätoista minuutissa.

Yli-Kaitala veneretki

Yli-Kaitalasta veneet ja varusteet

Iitin Mankalassa sijaitseva Yli-Kaitala Resort tarjoaa vene- ja varustevuokrauksen lisäksi myös opastettuja kalastusretkiä.

Tähtisilta Heinola Bridge

Camping Heinäsaaresta Ruotsalaiselle

Leirintäalueen sijainti Ruotsalaisen ja Konniveden yhtymäkohdassa, jossa Jyrängön virta pitää veden kirkkaana takaa loistavat puitteet kalastukselle. Saaren ympäristö on urheilukalastusaluetta jonne istutetaan säännöllisesti kaloja. Saaren lajistoon kuuluu mm. järvitaimen ja -lohi, kirjolohi, harjus, kuha, siika, hauki ja ahven.

Kiuasniemi Villas kalastus

Päijänteen kansallispuistoon Padasjoen laivarannasta

Kiuasniemi Marinasta, Padasjoen laivarannasta pääset oppaan vetämälle kalastusretkelle Päijänteen Kansallispuiston maisemiin. Kalastusstuslaji valinnan mukaan joko heittokalastus, uistelu, jigaus tai ravustus. Retken minimihenkilömäärä 4 henkeä.

Venevuokraus

Kalapaikka.net

Veneilijöiden satamapalvelut

Satamat kartalla

Valmiita kalaherkkuja

Salpausselän kala Lahdessa

Lahden Kauppahallissa sijaitsevasta myyntipistestä saat napattua kalaherkut monissa eri muodoissa kotipöytään.

Dorrit -Tuotteet Oy Heinolassa

Maukkaita kalatuotteita jo usean vuoden kokemuksella. Tehtaanmyymälä on avoinna pe 9-17 ja la 9-13.

Kalapaikka Kilpilohen kalasavustamo Hartolassa

Kesäisin avoinna oleva Kalansavustamo sijaitsee nelostien varrella. Valikoimassa mm. lämminsavulohta, kylmäsavulohta ja savumuikkuja. Tuoretta kalaa saatavuuden mukaan.

Lohimesta – lohen ongintalammikko ja savustuspalvelut Lahdessa

Lohimesta on avoinna touko-syyskuussa. Heinäkuun lopusta lokakuun alkuun saatavilla myös tilauksesta itsepyydettyjä rapuja.

Heinolan Heilan lohikeitto

Ilola Innissä tuoretta Päijänteestä