Citybreak-verkkokauppa

Matkailupalveluiden myynti on voimakkaassa muutosvaiheessa, kun ala digitalisoituu. Pysyäkseen ”hengissä” jokaisen matkailuyrittäjän on oltava digitaalisesti esillä ja saatavilla. Nettisivu- ja somenäkyvyys ovat tärkeä lähtökohta mutta nykyasiakas odottaa, että erityisesti ennakkovarausta vaativat matkailupalvelut ovat varattavissa helposti ja 24/7 – puhelimeen tartutaan enää harvoin. Yrittäjille onkin tarjolla paljon erilaisia verkkokaupparatkaisuja. Lahti Region tarjoaa alueen yrittäjille maksuttoman sellaisen Citybreak-verkkokaupan muodossa.

Käytä hyväksesi Citybreak-verkkokauppa

Lahti Region tarjoaa alueen yrittäjille mahdollisuuden saada matkailupalvelunsa digitaalisen online-kaupan piiriin. Palveluntarjoajien tuotteet, hinnat ja saatavuudet syötetään Citybreak-järjestelmään, josta avataan kanava verkkokauppaan. Verkkokaupassa kuluttaja voi käydä varaamassa ja maksamassa palvelun. Rahaliikenne ja varausvahvistukset kulkevat automaattisesti järjestelmän kautta. Järjestelmässä hyödynnetään Lahden seutu – Lahti Region Oy:n matkanjärjestäjäoikeuksia.

Citybreakiin voit halutessasi lisätä kaikki tuotteesi. Siitä käsin voit myös pyörittää yrityksesi koko onlinevaraustoimintaa Citybreak Microstoren avulla.

Lahden seutu – Lahti Region Oy tekee jokaisen Citybreak -kauppaan mukaan lähtevän yrittäjän kanssa kirjallisen sopimuksen. Kattamaan järjestelmän ylläpitokuluja ja maksujen hallinnointia Lahti Region veloittaa komission (n. 10 %), joka perustuu vain toteutuneisiin varauksiin.

 

Microstore – matalan kynnyksen verkkokauppa omille verkkosivuillesi

Citybreakissa myynnissä olevat tuotteet on nyt mahdollista saada myös yrityksesi omille verkkosivuille. Citybreak Microstore upotetaan yrityksesi nettisivuille, jolloin asiakas tekee varauksensa pysyen koko ajan yrityksesi sivuilla. Tuotteet voivat olla samoja, joita olet antanut myyntiin Lahti Regionille tai niitä voi olla rajattomasti lisää. Tuotteet voivat olla myös toisen yrittäjän kanssa rakennettuja majoitus+aktiviteetti-paketteja - niissä käytetään hyväksi Lahti Regionin matkanjärjestäjäoikeuksia. Maksuliikenne hoituu edelleen Lahti Regionin kautta, jolloin Lahti Region huolehtii maksunhallinnan kuluista ja viivästyneiden maksujen karhuamisesta sekä tilittää varaukset automaattisesti tuottajalle. Microstoren kautta tulleesta varauksesta veloitetaan normaali, Lahti Regionin ja tuottajan välisen sopimuksen mukainen komissio. Lahti Region vastaa edelleen järjestelmän kehittämis- ja kiinteistä kuukausikuluista. Microstoresta ei siis tule tuottajalle muita kuluja kuin tuo komissio sekä kertaluonteinen Microstoren perustamiskustannus.

Kustannus tuottajalle Microstoren rakentamisesta:
500 € (Citybreakin standardi-ilmeen mukainen mallisivu)
800 € (kustomoitu mallisivu)

Esimerkki Microstoresta:
Best Lake Nature Adventures
Visit Senja => klikkaa esim. Accommodation niin pääset itse Microstoreen

 

UUTTA! Citybreak Agenttikanava

Lahti Region alkaa vuoden 2020 aikana viedä Citybreak-verkkokaupan tuotteita ns. Agenttikanavaan, jonka kautta tuotteet avautuvat matkatoimistojen varattaviksi ympäri maailman. OTA-toimisto (Online Travel Agency) tai tavallinen matkanjärjestäjä saa Citybreakin Call Center -puolelle omat tunnukset, joiden avulla se pääsee varaamaan haluamansa tuotteen omaa loppuasiakastaan varten. Agentti maksaa varauksensa etukäteen ja Lahti Region tilittää myynnit tuottajalle normaaliin tapaan. Agentti saa varauksesta asiaankuuluvan komission, jonka tilityksestä huolehtii Lahti Region - tuottajan tarvitsee siis vain toimittaa varattu palvelu.

Jotta pääset mukaan Agenttikanavaan, on tuotteidesi oltava myynnissä Citybreakissa. Lahti Region toimii neuvottelijana agenttien ja tuottajien välillä, jotta jaettavasta komissiosta päästään yhteisymmärrykseen. Lahti Region kontaktoi aktiivisesti agentteja, nostaa esille siellä varattavia tuotteita ja ohjaa tekemään varauksia Citybreakiin. Lahden seudusta kiinnostuneiden agenttien verkosto kasvaa jatkuvasti, joten nyt kannattaa olla mukana!

 

UUTTA! Dynaaminen paketointi

Lahti Region on ottamassa käyttöön Citybreakin paketointitoiminnon, joka mahdollistaa majoitus+aktiviteetti -pakettien rakentamisen. Paketit voivat sisältää yhden, kahden tai useamman tuottajan tuotteita, vaikkapa majoitus+risteilyliput tai majoitus+pyörävuokra+piknik-paketti. Paketointiin käytetään Lahti Regionin valmismatkaoikeuksia.

Jotta pääset mukaan paketteihin, on tuotteesi oltava myynnissä Citybreakissa. Paketeille voidaan luoda omia tarjoushintoja, saatavuuksia ja rajoituksia, mikäli halutaan lanseerata vaikkapa edullisempi arkivuorokausipaketti, tai paketti, joka sisältää rajoitetun määrän erikoistuotteita. Paketit voivat olla myynnissä myös tietyn tarjousajan, esimerkiksi Nopean varaajan etu -tyyppisesti. Tilitykset tuottajille toimivat normaaliin tapaan.

Esimerkkejä dynaamisista paketeista:
Destination Gotland

 

VISIT GROUP PORTFOLIO

 

Citybreak on ruotsalaisen Visit Groupin tuote. Visit Group tarjoaa Citybreakin lisäksi myös BookVisit -varausjärjestelmän hotelleille, matkustajakodeille ja camping-alueille sekä aktiviteettien myynti-, paketointi- ja jakelualusta iTicketin. Molemmista saa avattua kanavat Citybreakiin.

iTicket

iTicket

Sopii isommille aktiviteettituottajille, jotka haluavat hallinnoida koko liiketoimintansa samalla järjestelmällä. iTicket sisältää myös oman verkkokaupan yrityksen sivuille. Varauksesta muodostuu asiakkaalle QR-koodi, jota voidaan käyttää kulunvalvonnassa asiakkaan saapuessa käyttämään varaamaansa tuotetta. iTicket-tuotteet ovat yhdistettävissä Lahti Regionin Citybreak-verkkokauppaan sekä muihin OTA (Online Travel Agent) -myyjiin, kuten TripAdvisoriin, Viatoriin, GetYourGuideen, tms.

Esimerkkejä iTicketiä käyttävistä kohteista:
visitflam.com
stromma.com

 
BookVisit

BookVisit

Online-varausjärjestelmä hotelleille, matkustajakodeille ja camping-alueille. Ominaisuuksina paketointimahdollisuus, kokousmoduuli ja digitaaliset lahjakortit. Mahdollisuus avata kanava muihin OTA (Online Travel Agent) -myyjiin, kuten Booking.comiin, Expediaan, HRS:n, jne.

Esimerkkejä BookVisitiä käyttävistä kohteista:
trolltungahotel.no/nn
gimoherrgard.se
ysb.se
kallhagen.se/sv

 
Solo Sokos Hotelli Lahden Seurahuone

Rajapinnat hyötykäyttöön

Lahti Region on rakennuttanut rajapinnat seuraaviin varausjärjestelmiin:

  • Synxis/Sabre
  • Pegasus
  • Lomarengas / Interhome
  • Novasol

Rajapinnan ansiosta tuotteet, hinnastot ja saatavuudet saadaan suoraan tuottajan varausjärjestelmästä, jolloin kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti Citybreakiin, kun tuottaja tekee muutoksia omaan järjestelmäänsä.

Investoinnit uusiin rajapintoihin ovat mahdollisia, kysy lisää!

 

VERKKOKAUPPAWEBINAARIT, KESÄ JA SYKSY 2020

 

Lahden seutu - Lahti Region Oy toteutti seudun matkailuyrittäjille suunnattuja räätälöityjä koulutuksia, joiden tavoitteena oli rohkaista ja auttaa yrittäjiä saattamaan palveluitaan välitettäväksi digitaalisissa myyntikanavissa. Koulutukset järjesti Lahden seutu - Lahti Region Oy:n hallinnoima Kansainvälisen suuralueyhteistyön käynnistäminen - Digital and Sustainable -hanke.

Webinaaritallenteet ovat katsottavissa vuoden 2020 loppuun asti.

Varaus- ja onlinevarausjärjestelmän perustaminen 17.6.2020
Katso webinaaritallenne tästä
Lataa webinaarin slidet tästä

Liittyminen verkkokauppaan ja kv. jakelukanaviin 19.8.2020 klo 13-16
Katso webinaaritallenne tästä
Lataa webinaarin slidet tästä

Bokun 2.9. klo 13-15
Katso webinaaritallenne tästä
Lataa webinaarin slidet tästä

Google My Business 9.9. klo 13-15
Katso webinaaritallenne tästä

TripAdvisor Experiences 11.9. klo 13-15
Katso webinaaritallenne tästä


KYSY LISÄÄ!

 

Kerron mielelläni Citybreakin tarjoamista mahdollisuuksista. Ota yhteyttä!

Mirka Syvänen
Asiantuntija, myynti
Puh. 040 142 8444