Yritysvierailut

Yritysvierailut -Technical Visits

Lahden seutu on monipuolisen teollisuuden, ympäristöosaamisen ja yrityselämän keskus. Alueella on muun muassa puu- ja huonekaluteollisuutta, vaatetusteollisuutta, juomateollisuutta, maan suurimpiin lukeutuva leipomo sekä runsaasti menestyksekkäitä pienyrityksiä ja ennen kaikkea kärkiosaamista cleantechin alalla.  Kaikki edellä mainitut esittelevät mielellään toimintaansa pienryhmille ja alan opiskelijoille.

Lahden seutu on viimeisimmän ympäristöalan tiedon, osaamisen ja tuotekehityksen keskiössä

Lahden seutu on tunnettu järvistään ja Salpausselän harjun luomasta ainutlaatuisesta ilmastosta. Puhtaan luonnon säilyttämiseen panostetaan modernin ympäristöteknologian keinoin. Lahden seutu - Lahti Region Oy järjestää teemoitettuja vierailuja alan kohteisiin 1/2-päivän tai koko päivän ohjelmana. Ohjelma sisältää Technical visit- oppaan palvelut, teeman sekä yritysten ja kohteiden esittelyn, kahvin tai lounaan sekä toiveen mukaan 1-3 kohdevierailua.

Ympäristöalan ohjelmakokonaisuudet:

•Jätteestä puhtaaksi energiaksi
•Korvaamattoman arvokas vesi
•Rakentamisen energiatehokkuus
•Ympäristökaupungin strateginen kehittäminen

Kieli: suomi ja englanti
Kenelle: alan ammattilaiset, opiskelijat, median edustajat, päättäjät.
Ryhmän minimikoko: 10 hlö

Varaukset ja tiedustelut: sales (at) lahtiregion.fi
 

Lasten ja vanhustenhuolto

Suomessa lasten ja vanhustenhuolto on pitkälle kehittynyt sosiaalipalveluiden ala, joka toimii niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla. Palveluiden punaisena lankana toimii nk. elämänkaariajattelu, jossa hyvinvointi pyritään tukemaan elämän jokaisessa vaiheessa Järjestämme vierailuja ryhmän toiveiden mukaan:
•erityispäiväkoteihin
•suomalaiseen peruskouluun ja lasten iltapäiväkehoihin
•eri ikäisten palvelutaloihin.
Lisäksi on mahdollisuus tutustua vanhusten harrastus- ja viriketoimintaan sekä tuettuun asumiseen.

Varaukset ja tiedustelut: sales (at) lahtiregion.fi
 

Vilja

Lahden alueella toimii vahva viljaa jalostavien yritysten keskittymä, joka muodostaa alueen viljaklusterin. Viljaklusterin vahvuutena on mittava, puhtaaseen luontoon perustuva alkutuotanto sekä tiivis yhteistyö ja kumppanuus koko jalostusketjussa - pellolta kuluttajan pöytään. Viljateemalla tarjoamme kaksi eri kokonaisuutta:

Olutketju: Ohrasta olutta ja viskiä

Kierroksen aikana tutustutaan Lahden alueen oluenvalmistuksen kärkiyrityksiin sekä nautitaan herkullinen panimoillallinen tunnelmallisessa oluthenkisessä ravintolassa.

Leipäketju: Pellolta pöytään

Kierroksen aikana tutustutaan Lahden alueen leivänvalmistuksen huippuyrityksiin.

Varaukset ja tiedustelut: sales (at) lahtiregion.fi
 

Puu ja huonekaluteollisuus - muotoilijoiden kaupunki

Lahti on 1950-luvulta lähtien ollut maamme huonekaluteollisuuden keskus ja edelleen noin puolet alan työntekijöistä työskentelee Lahden talousalueella. Kaksi maan suurinta huonekaluyritystä Isku ja Asko, ovat kotoisin Lahdesta. Myös perinteinen puusepäntyö on Lahdessa kunniassaan n. 50 puusepän yhdistyksessä Pro Puussa, jonka gallerian vaihtuvat näyttelyt esittelevät puunkäyttöä eri tekniikoiden valossa.
Lahden seutu on myös yksi merkittävimmistä muotoiluosaamisen keskittymistä ja tehokkaimmista teollisen muotoilun hyödyntäjistä Suomessa. Lahden seudun tunnetuimmat yritykset ovat jo vuosia hyödyntäneet muotoilua yhtenä keskeisenä kilpailutekijänään. Seudulla toimii lähes 200 muotoilupalveluyritystä tai yksityistä elinkeinonharjoittajaa.

Puuarkkitehtuuri

Huonekaluteollisuuden lisäksi myös puuarkkitehtuuri on näkyvästi esillä Lahden seudulla. Modernia puuarkkitehtuuria edustaa mm. Sibeliustalo Lahden Matkustajasatamassa. Nykyaikaista puutalorakentamista edustaa Koskisen Oy:n Herrala-Talot.

Varaukset ja tiedustelut: sales (at) lahtiregion.fi