Referenssit

Lahdessa kuvattiin vuonna 2017 kaksi merkittävää suomalaista elokuvaa. Koko perheen elokuva Supermarsu sai ensi-iltansa 26.1.2018 ja suomalaisesta rap-artistista Cheekistä ja hänen kaksoisveljestään kertova Veljeni vartija 31.1.2018. Lahden seutu tavoittelee alueelle elokuva- ja tv-tuotantoja, sillä niiden kautta voidaan saada näkyvyyttä, tehdä seutua tunnetuksi ja sitä kautta samalla saavuttaa taloudellista hyötyä.

 

"Elokuvatuotantojen lokalisoinnille on lähtökohtaisesti oltava sisällöllinen peruste. Toki hyvät fasiliteetit ja taloudelliset houkuttimet vaikuttavat asiaan. Supermarsu -elokuvaa tehtiin Lahdessa tarina edellä."

- Marko Talli, tuottaja, Yellow Film & TV 

"Tykkään todella paljon siitä kaikki onnistuu -asenteesta, mitä kohtasimme lahtelaisissa yhteistyökumppaneissamme. Jengi oli positiivista, ahkeraa ja ratkaisukeskeistä. Tulemme tänne kuvaamaan mielellämme milloin tahansa uudelleen."

- Annika Sucksdorff, tuottaja, Helsinki-filmi Oy

Kuvat: Veljeni vartija / Helsinki-filmi

Visit Lahti - Veljeni vartijan jalanjäljissä

Veljeni vartija -elokuvaa kuvattin Lahdessa eri kuvauspaikoissa maalis- ja elokuussa 2017.

Elokuva pohjautuu Cheekin, Jare Tiihosen, ja hänen kaksoisveljensä Jeren elämään. Lapsuutensa ja nuoruutensa Lahdessa viettäneiden veljesten tarinassa kaupunki näyttäytyy rouheana, hiphop-musiikin kasvukaupunkina. Tunnetut lahtelaiset maamerkit vilahtelevat elokuvassa.

Visitlahti / Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy olivat mukana yhteistyökumppaneina elokuvassa Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla -hankkeen kautta. Päijät-Hämeen Liitto on rahoittanut hanketta Maakunnan kehittämisrahan voimin.

Veljeni vartija -elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa 31.1.2018.

 

Lahti leffassa - Veljeni vartija

Veljeni vartija -elokuvaa kuvattin Lahdessa eri kuvauspaikoissa maalis- ja elokuussa 2017. Elokuva pohjautuu Cheekin, Jare Tiihosen, ja hänen kaksoisveljensä Jeren elämään. Lapsuutensa ja nuoruutensa Lahdessa viettäneiden veljesten tarinassa kaupunki näyttäytyy rouheana, hiphop-musiikin kasvukaupunkina. Tunnetut lahtelaiset maamerkit vilahtelevat elokuvassa.

Visitlahti / Lahti Region Oy, Lahden kaupunki, Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy olivat mukana yhteistyökumppaneina elokuvassa Lisää liiketoimintaa elokuva- ja tv-tuotannoilla -hankkeen kautta. Päijät-Hämeen Liitto on rahoittanut hanketta Maakunnan kehittämisrahan voimin.

 

Veljeni vartija -elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa 31.1.2018

Veljeni vartija -elokuvaa kuvattin Lahdessa eri kuvauspaikoissa maalis- ja elokuussa 2017. Veljeni vartija -elokuva pohjautuu Cheekin, Jare Tiihosen, ja hänen kaksoisveljensä Jeren elämään. Lapsuutensa ja nuoruutensa Lahdessa viettäneiden veljesten tarinassa kaupunki näyttäytyy rouheana, hiphop-musiikin kasvukaupunkina. Tunnetut lahtelaiset maamerkit vilahtelevat elokuvassa, sillä elokuvaa kuvattiin maalis- ja elokuussa 2017 Lahdessa. Kuvauspaikoista on tehty kartta, joka on jaossa Lahden ennakkonäytöksissä ja ensi-illassa.

 

Supermarsu-elokuvan ensi-ilta elokuvateattereissa 26.1.2018

Elokuvaa on kuvattu Lahdessa talvella 2016 sekä keväällä 2017. Elokuvan pääroolia esittävä Ella Jäppinen on lahtelainen.

Elokuva perustuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 Finlandia Junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja - Supermarsu pelastaa silakat. Emilia saa supervoimansa Päijänteen vedestä. Lisäksi Supermarsujen johtaja, Jättiläismarsu asuu Lahden mäkimontussa, hyppyrimäkien alla. 

 

Vilma Alinan musiikkivideo

Supermarsu-elokuvan tunnuskappaleen laulaa Vilma Alina. ”Uhanalaisii” -biisi on kuvattu Lahdessa mäkihyppytornissa.