Vahva matkailun kasvu tehdään yhdessä

Matkailu on kasvanut yhdeksi maailman suurimmaksi ja nopeimmin kasvavaksi toimialaksi. Matkailualasta on tullut myös kansallisesti merkittävä vientitoimiala, joka luo uusia yrityksiä, infrastruktuuria, työtä ja toimeentuloa.

Päijät-Hämeen maakunnassa matkailu on kolmanneksi työllistävin toimiala ja se työllistää välittömästi ja välillisesti yli 6200 työntekijää. Matkailun kokonaishyöty maakunnalle on lähes 900 MEUR vuodessa. Myös Päijät-Hämeen matkailun osalta on tehty jo vuosia töitä kasvun eteen. Luottamus toimintaan on kasvanut ja ymmärrys toimialan merkityksestä on entistä vahvempi – kiitos siitä kuuluu teille kaikille matkailun toimijoille. Vain yhdessä viemme toimialaa eteenpäin.

Työ- ja elinkeinoministeriö on julkaissut matkailun alueelliset talous- ja työllisyysvaikutukset 2015 Alueellinen matkailutilinpito -julkaisussaan. Voitte tutustua raporttiin tästä >>

Lahti Region vuoden 2019 alusta alkaen

Lahden kaupunki toteutti yhdessä muiden Päijät-Hämeen kuntien kanssa selvityksen elinkeinotoimen järjestämisestä ja rahoittamisesta vuodesta 2019 alkaen. Lahden seutu – Lahti Region Oy:n toiminnan osalta on myönteistä kerrottavaa. Yhtiön toiminnassa jatkavat kaikki maakunnan matkailukaupungit ja -kunnat; vain Orimattila ja Kärkölä jättäytyivät matkailun alueorganisaation ulkopuolelle.

Yhtiön pääasiallisena tarkoituksena on vastata maakunnan matkailullisen vetovoiman kasvattamisesta, tuoda alueelle lisää matkailijoita, ja näin kasvattaa alueen matkailutuloa ja verotuloja. Yhtiön toiminnallisia kokonaisuuksia ovat pääasiallisesti: matkailun markkinointi, matkailullisen imagon rakentaminen, matkailupalveluiden myynti ja välittäminen, uusien tapahtumien hankinta yhdessä kuntien kanssa sekä matkailun kehittäminen Yhtiön hallituksen erikseen määrittelemän strategian ja päätösten mukaisesti.

Yhtiö toteuttaa maakunnallista matkailustrategiaa, joka valmistui vuoden 2017 alussa. Yhtiön strategisista linjauksista kuulette syksyn aikana. Merkitkää kalenteriin 19.9.2018 aamupäivä – tuolloin järjestetään maakunnallinen matkailuparlamentti ja kuulette viimeisimmät kuulumiset ja miten valmistaudumme matkailuvuoteen 2019.

Nyt kuitenkin nautimme kesästä ja lukuisista seudun ja maakunnan matkailijoista ja tapahtumavieraista. Meille on tulossa hieno kesä!

Terveisin Raija Forsman, toimitusjohtaja
p. 040 516 2803
raija.forsman (at) lahtiregion.fi