Tervetuloa Lahden seudulle!

Lahden seudun matkailukesään kuuluvat tänäkin vuonna mökkimatkailu, hyvä ruoka sekä vesillä ja luonnossa liikkuminen. VisitLahti Online Shopin kautta on myynnissä lähes 80 Lahden seudun lomamökkiä ja -huvilaa >> sekä lukuisa joukko erilaisia aktiviteetteja >>.

Olemme päässet koronaepidemiassa siihen pisteeseen, että rajoituksia on voitu Suomessa alkaa höllentää. Juhannuksen jälkeen ravintolatoiminta vapautuu entisestään ja elokuussa mahdollisesti päästään jo järjestämään suurempia tapahtumia. Lue rajoitusten lievennyksistä lisää täältä!

Toistaiseksi Visit Lahti -sivuston tapahtumatiedot ja tiedot eri tahojen aukioloajoista eivät välttämättä ole ajan tasalla. Tarkistathan ajankohtaiset tiedot matkailuyritysten omilta nettisivuilta/facebookista.

100 syytä lomailla Lahden seudulla

 

Lomalle Lahden seudulla

Mökkiloma Lahden seudulla, vaikka Päijänteen rannalla, piristää. Myös hotellit avaavat oviaan taas kesäkuun alussa.

Visit Lahti Online Shopin kautta voit varata majoituksen pidempää tai lyhyempää vierailua varten.

 

Luontoon ja vesille

Päijänteen kansallispuisto, lukuisat luonnonsuojelualueet, monipuoliset ulkoilureitit, ja luontokohteet sekä mittavat vesistöt luovat upeat puitteet. Patikoi eväät repussa vaikkapa Salpausselällä tai soutele jollakin alueen sadoista järvistä. Melo, suppaille, kalasta tai nauti muuten vain upeasta järviluonnosta.

 
Heinolan Heila

Makuja Lahden seudulla

Lahden seudun ravintolat ja kahvilat tarjoavat nyt makuelämyksiä. Kesäkuun alusta lähtien ovet ovat taas avoinna kahviloihin, ravintoloihin ja terasseilla. Lähiruokatorien ja tilamyymälöiden valikoimat ovat parhaimmillaan ja löydät runsaat valikoimat paikallisia tuotteita.

 

Matkailijoiden neuvonta

 

Lahti Regionissa palvellaan asiakkaita:

- puhelimitse 0207 281 760
- sähköpostitse sales (at) lahtiregion.fi tai katso yhteystiedot
- chat-palvelulla ma-pe klo 9.00-15.30.

Lahden Palvelutorilta Kauppakeskus Triossa (Aleksanterinkatu 18, 2. krs) saa tietoa Lahden seudun matkailupalveluista. Jaossa on esitteitä ja karttoja sekä tietoa seudun liikunta-, ulkoilu-, ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksista.

Palvelutori on avoinna ma klo 8-17, ti-pe klo 8-16, la-su suljettu.

Muistetaan kuitenkin turvaetäisyydet ja luontoetiketti

 

Tutustu Suomen Ladun luontoetikettiin tästä >>

Terveys- hygienia ja turvallisuusohjeita

 

Työ- ja elinkeinoministeriö on laatinut yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa ohjeet turvalliseen matkailuun kotimaassa sekä koonnut terveys-, hygienia- ja turvallisuusohjeita matkailuyritysten ja matkailijoiden käyttöön yhdelle jatkuvasti päivittyvälle sivustolle. Matkailuyrittäjiä kannustetaan ottamaan näitä ohjeistuksia aktiivisesti käyttöön ja tekemään näiden mukaisia toimenpiteitä kohteessaan, sekä tietenkin myös viestimään kuluttajalle teoista. Sekä matkailuyrityksillä että matkailijoilla on vastuu noudattaa terveysviranomaisten ohjeita ja näin varmistaa, ettei tautitilanne käänny matkailun myötä taas huonompaan suuntaan.