Vesille

Vesille, poukamiin ja laguuneille

Maisema vaihtuu ja ruoka maistuu. Risteily on täydellinen yhdistelmä joutilaisuutta ja etenemistä. Lahdesta pääsee laivalla aina Jyväskylään asti, mutta satamasta lähtee myös pieniä Vesijärvi-risteilyjä, joissa siipiratasalus tai vanha höyrylaiva käy kääntymässä Päijänteellä kuvauksellisen Vääksyn kanavan kautta. Laivan noutopöytä pitää nälän loitolla ja luontomaisemien lisäksi risteilijöitä ilahduttavat reitin varrelle rakennettu ympäristötaiteen näyttely, Vesijärven Rantagalleria.

Lahti on kaupunki järven lahdessa ja se järvi on Vesijärvi. Yksinkertaista mutta kaunista, ja rakas vesistö on erottamaton pala alueen asukkaiden sielunmaisemaa. Vesijärvi on osa kaupunkikuvaa, monipuolinen harrastuspaikka, vaalittu elinkeino ja portti Järvi-Suomeen.

Kesäisin erittäin suosittu päiväkohde on Vesijärven Enonsaari. Entinen huvilasaari on nyt avoin retkeily- ja uintipaikka laavuineen ja kahviloineen. Enonsaareen kulkee Suvitähti -laiva Vesijärven sataman ja Camping Messilän kautta.
Myös Lahden seudun muut satamat, kuten Padasjoen satama, täyttyvät kesäisin risteilyaluksista, joiden kannella pääsee nauttimaan Päijänteen kansallispuiston maisemista vesiltä käsin. Vesillä liikkumisesta ja vesistöjen varrella sijaitsevista palveluista löydät kattavasti tietoa myös Päijännettä Pohjoiseen sekä Visit Päijänne -sivustoilta.

Vapa tanaan ja kalaan

Seudun järvistä ja joista nousee nieriää, kuhaa, siikaa, taimenta, lohta ja harjusta – ahvenesta ja hauesta puhumattakaan. Lajien moninaisuus ja runsaus tekevät Lahden seudusta kalastajan paratiisin.
Usko pois – täällä voit unohtaa kalavaleet ja keskittyä miettimään, millaisia herkkuja vonkaleistasi valmistat.


Lähde vesille Lahden seudulla

 

Sisävesiristeilyt

 

Uimarannat

 

Kalastuspalvelut

 

Chillaa satamissa

 

JetBros -kohti aaltoja

Ilo irti kesästä. Vuokraa vesijetti omaan tai yrityksesi käyttöön ja vietä hauska päivä upealla tavalla.

 

Suppailua fiilistelijöille

Otetaan ihan rennosti ja lähdetään tyylillä vesille. Sup-retkiä ja -kursseja järjestetään keväästä syksyyn.

 

Melontareittejä samoilijoille

Melominen on ehkä parasta ja leppoisinta vesillä liikkumista. Vuokraa kanootti ja lähde lipumaan.

 

Järvi-Suomen Jalokivi - Juotavan hyvä Päijänne

Seudun luontoa hallitsee Suomen toiseksi suurin järvi ja merkittävin puhtaan veden lähde, Päijänne, jonka Asikkalanselältä otetaan juomavesi yli miljoonalle suomalaiselle.

 

Jarvin Oy

Vesijärvelle vuokrattavalla moottoriveneellä.