Tekemistä koko perheelle

Lahden seutu on täynnä edullista ajanvietettä lapsiperheille. Lasten suosikkeja ovat muun muassa hurjat seikkailuradat Pajulahdessa, suloiset eläimet seudun kotieläinpuistoissa, Launeen perhepuiston skeittipaikat ja tuhansien norsujen kokoelma Villa Fantissa.

 

Lahden Matkustajasatama

”Lahtelaisten olohuone” on etenkin kesäisin vilkas kohtaamispaikka, jossa viihdytään myöhäiseen iltaan saakka. Lahden satama on myös suosittu tapahtuma-areena sekä lähtöpiste Vääksyyn ja Jyväskylään asti vieville sisävesiristeilyille.
Vesijärven pitkä rantaviiva elää läpi vuoden. Talvisin järvi jäätyy suureksi hiihto- ja luistelualueeksi, jolloin sataman kahviloihin pysähdytään lämmittelemään ja herkuttelemaan.

Launeen tapahtumapuisto 

Tapahtumapuisto sijaitsee Lahden keskustan eteläpuolella, Launeen kaupunginosassa. Puiston ytimessä on Launeen Perhepuisto ja Minigolfkeskus. Aivan sen vieressä on pieni ja viihtyisä Yli-Marolan kotieläinpiha. Puistoon pääsee kätevästi vaikkapa Puksu-kaupunkijunalla. Puisto tarjoaa myös paljon liikunnallisia mahdollisuuksia frisbeegolf-kentästä rullaluistelurataan, skeittialueeseen ja keilahalliin.

Parhaat perhekohteet VisitLahti-verkkokaupasta

 

Käyntikohteet pienille matkailijoille

 

Maauimala

 

Seikkailupuisto

 

Minigolf Lahti

 

Vesiurut

 

Launeen Perhepuisto

Lahdessa on ilmainen retkikohde ja leikkipaikka. Lapsille löytyy liukumäkiä, kiipeilytelineitä, liikennepuisto ja vesileikkipaikkoja. Ota eväät mukaan!

 

Yli-Marolan 4H-kotieläinpiha

Laama ei ole ihan perinteinen kotieläin, mutta aivan kotonaan possujen, lampaiden ja muiden tuttujen asukkien kanssa.

 

Retkiä luontoon

Lahden seutu on ulkoilijan ihmemaa, joka tarjoaa luonnon ystäville kansallispuiston, luokuisia luonnonsuojelualueita ja reittejä monen mittaisellen retkelle.

 

133 leikkialuetta

Lahdessa on 133 yleistä leikkialuetta, jotka sijoittuvat eri puolille kaupunkia niin, että ne ovat mahdollisimman tasapuolisesti saavutettavissa kävelyetäisyydellä.

 

Orimattilan kotieläinpuisto

Suloisia kotieläimiä pääsee ihastelemaan myös Orimattilassa. 

 

Kotieläinpiha Olgan Farmi

Pikkukilien ja pikkulampaiden silittelyä Iitissä.

 

 

Kilkkilän Farmi

Kilkkilän Farmilta löytyy mm. erirotuisia siivekkäitä, poneja ja hellyyttäviä alpakoita.