Tekemistä koko perheelle

Lahden seutu on täynnä edullista ajanvietettä lapsiperheille. Talviaikaan on tarjolla hiihtolatuja, pulkkamäkiä ja luistelua, kivoja koko perheen tapahtumia eri puolilla Lahtea ja Lahden seutua. Launeen perhepuisto Lahdessa ja monipuoliset sisäleikkipaikat ja uimahallit ovat käytössä ympäri vuoden. Kesäaikaan lasten suosikkeja ovat muun muassa hurjat seikkailuradat Pajulahdessa, suloiset eläimet seudun kotieläinpuistoissa, Launeen perhepuiston skeittipaikat ja tuhansien norsujen kokoelma Villa Fantissa. Supermarsu-elokuvan myötä myös Lahden hyppyrimäet saavat lasten silmissä uuden näkökulman.

Tutustu superveteen | Supermarsu #lahtileffassa


Tiesitkö, että Supermarsun neuvonantaja Jättiläismarsu asuu Lahdessa hyppyrimäkien juurella? Peräti 80 metrin korkeudella sijaitseva Lahden suurmäen huippu on talvella avoinna tilauksesta. Kesäisin se on avoinna säännöllisemmin ja sen alastulorinteessä sijaitsee Lahden maauimala. Hyppyrimäet ovat olennainen osa Lahden maisemaa.
Supermarsu on koko perheen komediallinen elokuva. Päähenkilö Emilia saa lemmikkimarsunsa pureman jälkeen salaisia supervoimia. Supervoimat tulevat esille, kun Emilia nauttii Supervettä, joka tulee Päijänteestä. Elokuvassa Emilia saa apua kokeneelta ja viisaalta Jättiläismarsulta, Supermarsujen johtajalta, joka asuu Salpausselällä, Lahden mäkimontussa.

Elokuvaa on kuvattu Lahdessa joulukuussa 2016 ja talvella 2017. Lisäksi elokuvasta tehty musiikkivideo on kuvattu Lahden mäkimontussa. Elokuva perustuu vapaasti Paula Norosen vuoden 2009 Finlandia-junior -ehdokaskirjaan Emilian päiväkirja - Supermarsu pelastaa silakat. VisitLahti on sekä elokuvan että musiikkivideon yhteistyökumppani. Katso elokuvan traileri tästä>>

 

Nauti aidosta talvesta Lahden seudulla - koko perheen voimin

Liikuntahullua väkeä Lahden seudulla. Eikä ihme, kun koko seutu on kuin luotu liikuntaa ja ulkoiluharrastuksia varten.

Valitkaa vain laji ja antakaa mennä. Lahden seudulla on helppo lähteä joko liikkumaan omatoimisesti tai ohjatusti. Hiihtämään Salpausselän harjuille tai patikoimaan eväät repussa.

 

Käyntikohteet pienille matkailijoille

 
ActionPark

UUTTA! Tykkimäki Actionpark Lahdessa

Koko perheen liikunnallinen sisäliikuntapuistosta löytyy hauskoja pisteitä niin scoottaajille ja temppuilijoille kuin eri urheilulajien kokeilijoille. Perheen pienimmät seikkailevat Kustin ja Kertun Yllätysten talossa.

OSTA PÄIVÄRANNEKE TÄSTÄ

 
Mikämikä-seikkailu

Mikämikä-seikkailu 26.5.2018

Huima koko perheen merirosvoseikkailu Vellamo-laivalla Enonsaareen.

OSTA LIPUT TÄSTÄ

 
SuperTeatteri

Teatteria lapsille SuperTeatterissa

SuperTeatteri on ensisijaisesti lastenteatteriin keskittynyt studioteatteri Lahden keskustassa.

 
Viiru ja Pesonen

Ystäväni Viiru Lahden kaupunginteatterissa

Ukko Pesosen elämässä tapahtuu iso käänne, kun naapuri tuo hänelle yllätyksen pahvilaatikossa. Tarina Viirun ja Pesosen erityisestä ystävyydestä alkaa. Ensi-ilta 15.2.2018.

 
Lego-festivaali

Tulossa huhtikuussa:
LEGO-festivaali

Lahden Kauppakeskus Trio täyttyy kivoista Lego-aiheisista tapahtumista ja jättimäisistä Lego-hahmoista 17.4.-2.5.2018. Seuraa päivityksiämme, lisätietoa luvassa lähiaikoina.

 
Lahden kaupunginteatteri

Tatun ja Patun Suomi
Lahden kaupuginteatterissa

Tatu ja Patu, innokkaat ja uteliaat oppaamme, johdattelevat katsojat suurella sydämellä suomalaisuuden ytimeen.

 
Leos leikkimaa

Leo's Leikkimaa

Lahden Renkomäkeen on avattu uusi sisäleikkipuisto Leo's Leikkimaa.

 
Papu Park

UUTTA! Papu Park

Kauppakeskus Karismaan on avattu uusi, viidakkomaisen hauska sisäleikkipaikka.

 
Ladeo

Ladeo - boulderoijan ja skeittaajan urheiluhalli

Lähes 800 neliötä skeittiramppeja ja kiipeilyseiniä eri tasoisille kiipeilijöille.

 
Mastola

Radio- ja tv-museo Mastola

Remontin jälkeen täysin uudistuneena avautunut Mastola tarjoaa lapsille paljon mukavaa katseltavaa ja puuhaa. Mastolan omassa chromakey-studiossa voit tehdä vaikkapa oman uutislähetyksen.

 
Hiihtomuseo

Hiihtomuseo Urheilukeskuksessa

Hiihtomuseon toimintaosaston mäkihyppysimulaattorissa selviää, kuka on perheen paras mäkikotka.

 
Trampolin Park

Trampolin Park Lahti

Tramppaihmisen unelmapaikka. Punaposkitakuu.

 
pajulahti

Pajulahden Seikkailupuisto

Pajulahden seikkailupuistossa on 11 eri ratakokonaisuutta, joissa 142 erilaista estettä ja tehtävää 1,9 km matkalla.

 

Launeen Perhepuisto

Lahdessa on ilmainen retkikohde ja leikkipaikka. Lapsille löytyy liukumäkiä, kiipeilytelineitä, liikennepuisto ja vesileikkipaikkoja. Ota eväät mukaan!

 

Retkiä luontoon

Lahden seutu on ulkoilijan ihmemaa, joka tarjoaa luonnon ystäville kansallispuiston, luokuisia luonnonsuojelualueita ja reittejä monen mittaisellen retkelle.

 

160 leikkialuetta

Lahdessa on 160 yleistä leikkialuetta, jotka sijoittuvat eri puolille kaupunkia niin, että ne ovat mahdollisimman tasapuolisesti saavutettavissa kävelyetäisyydellä.