Kulttuuriltaan yltäkylläisen rikas

Kulttuuria tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Sen pariin mennään rentoutumaan, kokemaan hetken lämyksiä, suuria ja pieniäkin tunteita - elämän kohokohtia.
Lahden kaupunginteatteri on maamme suurimpia ja kesällä seudulla on yli kaksisataa kesäteatteriesitystä. Kaupunginteatterin kevätkauden esitykset näet täältä.
Rautatienkadulla sijaitseva Teatteri Vanha Juko on kaupunkilaisten tunnelmallinen olohuone, jonka laadukkaista esityksistä ja ohjelmailloista on mukava tulla nauttimaan vaikka työpäivän jälkeen.

Makuja on monia ja Lahti panee parastaan tarjotakseen jokaiselle jotakin. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita. Tasokkaat taidenäyttelyt tekevät taidetarjonnasta vieläkin runsaamman.
Sibeliustalo ja sen vakiasukas Sinfonia Lahti tunnetaan jo ulkomaita myöten. Koe maailmankuulu orkesteri kotikentällään!

KOMEA KULTTUURIKEVÄT 2018

 

Täällä Pohjantähden alla

Lahden kaupunginteatteri muistaa Suomen itsenäisyyteen johtaneita vaiheita kaksiosaisella näyttämötoteutuksella romaanisarjasta Täällä Pohjantähden alla.

 

Teatteri Vanha Juko

Teatteri Vanha Jukon ohjelmisto on herkullisen monipuolinen. Juko-klubi värittää teatterin ohjelmistoa livemusiikki-illoilla. Keväällä 2018 kantaesityksenä 'Ehkä kaikki menee hyvin'; väkivallattomia kohtauksia rauhan ajan Suomesta.

 
Sibeliustalo

Viihdekonsertteja ja eturivin tähtiä

Sibeliustalon konserttitarjonta on monipuolisempi kuin koskaan. Viihde- ja sinfoniakonserttien lisäksi lavalle astuu suomalaisen pop- ja rock musiikin kirkkaimmat tähdet.

 

Kehuttu: Love Me Tender

"All Shook Up" !-Elvis hurmaa edelleen. Broadwayllakin nähty teos on pirteä sekoitus fantasiaa, nuorta rakkautta ja kypsää lempeä, raikasta nostalgiaa ja menevää musiikkia.

 

Finlandiaklubin keikkakalenteri rokkaa!

Ehta lahtelainen musiikkiklubi Sibeliustalon yhteydessä jossa pääosassa ovat kotimaisen rockmusiikin huiput.

 

Lapsille: Superteatterin ohjelmistossa keväällä mm. Hannu ja Kerttu

SUPER teatteri on ensisijaisesti lastenteatteriin keskittynyt studioteatteri Lahden keskustassa.

 

TAIDETTA JA KIINNOSTAVIA NÄYTTELYITÄ

 
Lahden museot

Lahden museoiden pääsyliput nyt VisitLahti -verkkokaupasta

Valitse näistä mieleisesi: Taidemuseo, Historiallinen museo, Hiihtomuseo tai Radio- ja tv-museo.

 
Pro Puu

Galleriat ja arkkitehtuuri

Kuvataidetta, veistoksia, tekstiilitaidetta, valokuvia - modernia ja eri aikakausien tyylisuuntia.

 
Lahden Museot

100 askelta Lahdessa

Lahden Historiallinen museon uusi juhlavuoden näyttely 100 askelta Lahdessa  johdattelee näyttelyvieraan matkalle pitkin Vesijärvenkatua. Matka vie rautatieasemalta satamaan sekä ajassa että paikassa, tarinoiden ja muistelmien lomassa. Näyttely avoinna 2.9.2018 asti.

 
Lahden taidemuseo

A la muerte con una sonrisa - Hymyilevä Kuolema

Lahden taidemuseon uudessa näyttelyssä värikäs mexicolainen Dia de los Muertosin eli kuolleiden päivän juhlintakulttuuri ja suomalainen, yllättävästi yhtä värikäs nykytaide kohtaavat yhdessä näyttelyn suuren teeman - hymysuin. Näyttely on avoinna 20.5.2018 asti.

 
Taarasti

Ismo Pyykkö - Realismista modernimpaan Taidekeskus Taarastissa

Luontomaalarina tunnetun Ismo Pyykön taiteilijauran 45-vuotisjuhlanäyttelyssä nähdään taiteilijan modernimpia töitä viime vuosilta. Taarastissa Pyykkö tuo esille ekspressivisempää maalaustyyliään. Näyttely on avoinna 4.-30.3.2018

 
Pro Puu

Pro Puu Galleria:
Puuta & Räsyä

Näyttelyssä kohtaavat kova ja pehmeä materiaali - Merja Vahterin kutomat räsymatot ja tekstiilit sekä Markku ja Ville Tonttilan valmistamat uniikit, puistopuiset kalusteet. Avoinna 8.3.-7.4.2018.

 
Perttu Saksa

Galleria Nuovo:
Perttu Saksa - Still Life

Ihmisen ja ympäristön suhdetta käsittelevistä valokuvistaan tunnettu Perttu Saksa esittää  muotokuvien sarjan flamingonkukasta (Anthurium Acropolis). Avoinna 11.3.-15.4.2018.

 
Raija Jokinen

Galleria Uusi Kipinä

Uudessa Kipinässä esillä Raija Jokisen kiehtova tekstiilitekniikoita hyväksi käyttäen syntynyt Tavallista-näyttely sekä Juha Wellingin Näkökulmia ja Sirpa Lappalaisen Tuollapuolen. Avoinna 14.3.- 8.4.2018.

 

Huhti-toukokuussa Kuvataiteen mestarit II -näyttely Taidekeskus Taarastissa

Esillä arvoteoksia Suomen kultakauden mestareista aina 1970-luvulle.