Kulttuuria

Lahden seutu on kulttuuriltaan yltäkylläisen rikas

Kulttuuria tuotetaan ja kulutetaan Lahden seudulla runsaasti. Sen pariin mennään rentoutumaan, kokemaan hetken lämyksiä, suuria ja pieniäkin tunteita - elämän kohokohtia.
Lahden kaupunginteatteri on maamme suurimpia ja kesällä seudulla on lähes kolmesataa kesäteatteriesitystä.
Rautatienkadulla sijaitseva Teatteri Vanha Juko on kaupunkilaisten tunnelmallinen olohuone, jonka laadukkaista esityksistä ja ohjelmailloista on mukava tulla nauttimaan vaikka työpäivän jälkeen.

Makuja on monia ja Lahti panee parastaan tarjotakseen jokaiselle jotakin. Klubirintamalla legendaariset keikkapaikat Torvi ja Tirra ovat saaneet rinnalleen useita muitakin elävään musiikkiin erikoistuneita ravintoloita. Tasokkaat taidenäyttelyt tekevät taidetarjonnasta kesäaikaan vieläkin runsaamman.
Sibeliustalo ja sen vakiasukas Sinfonia Lahti tunnetaan jo ulkomaita myöten. Koe maailmankuulu orkesteri kotikentällään!

KULTTUURIN KULUTTAJILLE

 

Täällä Pohjan tähden alla - myynnissä nyt

Lahden kaupunginteatteri muistaa Suomen itsenäisyyteen johtaneita vaiheita tuomalla ensi-iltaan kaksiosaisen näyttämötoteutuksen romaanisarjasta Täällä Pohjantähden alla.

 
 

Teatteri Vanha Juko

Teatteri Vanha Jukon ohjelmiston on herkullisen monipuolinen  Juko-klubi värittää teatterin ohjelmistoa livemusiikki-illoilla.

 

Klubi tehdasmiljöössä

Vanhassa tehdasmiljöössä sijaitseva uutukainen Katu-klubi - tarjoilee musiikkia, teatteria, taidetta kaikille aisteille.Kesällä Katu-klubi toimii myös kesäteatterina.

 

 

Galleriat ja arkkitehtuuri

Kuvataidetta, veistoksia, tekstiilitaidetta, valokuvia - modernia ja eri aikakausien tyylisuuntia.

 

Maila Talvio Salonki

Perinteikäs näyttely koostuu maalaustaiteen, grafiikan ja veistoksien lisäksi mm. tekstiili-ja lasiteoksista.

 

Graafikko Kari Piippo

Suomen arvostetuimpiin graafikkoihin kuuluvan Kari Piipon 50-vuotisen uran juhlanäyttely Lahden historiallisessa museossa 24.3.–13.8.2017.

 

Iitin musiikkijuhlat

Iitin musiikkijuhlat on nelipäiväinen, etupäässä kamarimusiikkiin keskittyvä tapahtuma. Tervetuloa 14.6.-18.6.2017.

 

Suvessa soi 32. kerran

Sysmän Suvisoitto tarjoaa aidossa maaseutumiljöössä huippuluokan taiteilijoita ja ainutlaatuisia konserttipaikkoja. 1.7.-8.7.2017.

 

Berliinistä Nastolaan

Taarastin kesänäyttelyssä 2017 kansainvälinen nykytaide käy vuoropuhelua kotimaisen veistostaiteen kanssa.